İşlemcinin fana yapışması

Road of Death

Hectopat
Merhaba, işlemci fanını çıkarırken işlemcide fan ile beraber geldi ve şu an işlemciyi fandan ayıramıyorum, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle AMD işlemcilerde normal bir durumdur.

Pinlere bakmalısınız. Yamuk pin var mı?

Fön makinesi ile ısıtmalısınız, çok sıcak ayara getirmeyin. Orta varsa orta ayarda azıcık üfletin.

İşe yaramaz ise işlemciyi geri takın ve stress test yapın 10-15 dakika. Macun ısınsın.

İşlemcim dediğiniz gibi AMD öncelikle yamuk pin yok en azından ben göremedim fön makinesini yaklaşık 3 dakika orta ayarda çalıştırdım ama yine de ayrılmadı son olarak işlemciyi fanla beraberken nasıl soket demirini açmadan
Takabilirim?
Yırtıl dedim yırtıl.. Resim atmanız mümkün mü? Fön makinesi ile biraz ısıtıp çıkarabilirsiniz. Zarar vermemeye dikkat edin.
Eğer anakartınızı bozmadıysanız geri takın ve işlemciyi ısıtın işlemci yüksek sıcaklıktayken çıkarırsanız rahat rahat ayrılırlar.
İşlemci soketinin kilidini açmadan işlemciyi nasıl takabilirim?

Dosya Ekleri

• 20200711_210536.jpg
    20200711_210536.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 56
  • 20200711_210526.jpg
    20200711_210526.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
İşlemcim dediğiniz gibi AMD öncelikle yamuk pin yok en azından ben göremedim fön makinesini yaklaşık 3 dakika orta ayarda çalıştırdım ama yine de ayrılmadı son olarak işlemciyi fanla beraberken nasıl soket demirini açmadan
Takabilirim?

İşlemci soketinin kilidini açmadan işlemciyi nasıl takabilirim?
Demirini açmadan takamazsınız.

Diş ipi ile ayırabilirsiniz.

Soket demirini açıp işlemciyi takın. Sonra demiri indirin. Kaliteli bir termal macun sürün işlemci üzerine, sonra soğutucuyu monte edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı