İşlemcinin FPS etkisi var mı?

Alaxel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemcim R5 3600 ekran kartım GTX 1650S oyun performansım iyi ama işlemciyi daha yüksek bir model alsam. R7 5600X alsam FPS artar mı? Çünkü bir arkadaşımdan şunu duydum, R5 3600 sonrası oyunlar için aynı performans verir daha yükseğine ihtiyacın yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta desteği varsa işlemcinin tabii ki FPS'e etkisi olur. (@Akif hocamın dediği daha mantıklı ama.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekli çekirdek gücü ekseninde beslenerek çalışan bazı rekabetçi oyunlarda istersen 6950X tak yine FPS farkı söylediğin işlemcilere oranla katlanarak artar, onun dışında ekran kartının tamamından verim alabildiğin yüksek grafikli oyunlarda R5-1600AF/i5-8400 tarzı işlemciler bile o kartı low ayarlarda dahi beslemek için yeterli.

Açıkçası 3600'ü değiştirmek yerine ekran kartı upgrade daha mantıklı bana göre tabii öncelikleriniz bu noktada önem arz ediyor.

1650 Super'e 5900X de taksan Valhalla RDR2 gibi oyunlarda 3600 ile aynı FPS verir fakat LoL CS:GO Valorant gibi oyunlarda grafik olmadığı için seni bir tık öne taşır.

Elinizdeki işlemci rahat rahat 2060 besleyebiliyor, 1650S bu işlemci için çerezlik. Tabii CS:GO gibi rekabetçi oyunlar ekran kartından çok işlemciyi kullanır, bu yüzden işlemciyi yükseltmek FPS değerlerini arttıracaktır fakat elinizdeki ekran kartı ve işlemci CS:GO tarzı oyunlar için çoğunlukla 200FPS üstünü verecektir. Yani elinizde bir bütçe var ise ekran kartını, RAM'leri veya depolama birimlerini yükseltmenizi öneririm, bunlar çok daha fazla artış sağlayacaktır. Şöyle bir bilgi de vereyim, eğer bu ekran kartı ile İntel'in 3. nesil İ5'lerinden birini kullanırsanız yüksek ihtimalle darboğaz yapacaktır ve ekran kartı kendini tam güçte kullanamayacaktır. Bu durumda işlemciyi yükseltmeniz gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı