İşlemci GHz düşürme yapmak istiyorum. Çok ısınıyor. Önce de R5 3600 3.57 GHz de çalışırken 50-55 de gezerken şimdi 3.93 GHz'de 90-100 arası gidiyor. Yardım eder misiniz?
Bios'ta işlemci menüsünden cpb kapatabilirsiniz. Ayrıca denetim masası güç seçeneklerinden işlemciyi yüzde olarak değer girerek yine sınırlandırabilirsiniz.
Güç planlarında "İşlemci Güç Yönetimi" kısmında en yüksek işlemci frekansı ayarı gelmiş olması lazım. Hangi frekansa sabitlemek istiyorsan onu gir mesela 2.5GHz'e sabitlemek istiyorsan 2500
Bios'ta işlemci menüsünden cpb kapatabilirsiniz. Ayrıca denetim masası güç seçeneklerinden işlemciyi yüzde olarak değer girerek yine sınırlandırabilirsiniz.
Anakartınızın modeli nedir? Asus kullanıyorsanız.
CPU Core Ratio'yu istediğiniz değere çekebilirsiniz. Eğer farklı bir model kullanıyorsanız lütfen belirtin.
Anakartınızın modeli nedir? Asus kullanıyorsanız. Eki Görüntüle 1858179
CPU Core Ratio'yu istediğiniz değere çekebilirsiniz. Eğer farklı bir model kullanıyorsanız lütfen belirtin.