İşlemcinin grafik kartını kullanırsam sorun olur mu?

Relaxguy3

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 gün önce vatandan h81m-plus,i5 4460, 4gb 1600mhz ram aldım bunları orda taktılar bir de benim hdd vardı onuda taktılar.Sonra eve geldim ve eski bilgisayarımdaki 7300se/7200 gs ekran kartını çıkardım yeni topladığım pc ye taktım.League of legends'a girdim 30 fps aldım low grafiklerde.Bugünde aklıma takıldı çıkardım ekran kartını ve işlemcinin içerisindeki grafik kartıyla lol de very high da 60 fps aldı.Vga girişini anakarta taktım bu yüzden ekran biraz bulanık ama bunun dışında bir şey olur diye korkuyorum( işlemci çok ısınır,perfonmansı düşer vs.). İleride belki dota 2 birde bf3 filan kurarım çok fazla yormadan medium grafiklerde bu oyunları oynarım acaba işlemcimi çok fazla yorarmıyım yoksa normal mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemcinin içindeki gpu'lar oyun için değil de ofis kullanımları için enerji tasarrufu olsun diye konulmuşlardır. Oyun da oynatır ama amacı o değil. Taktığın kart dahili gpu'dan daha düşük performanslı olduğu için o kartı kullanmanı tavsiye etmem, gereksiz güç tüketiyor. Sorun olmadan oyunlarını dahili gpu ile oynayabilirsin ancak işlemci soğutucunu buna uygun olarak daha iyi bir ürünle değiştirmeni tavsiye ederim.

İşlemci soğutucum intelin verdiği sıradan stok soğutucu çok fazla yormayacağım gerçi işlemciyi oyunları ultrada açmaya filan kalkmayacağım, bf3 ü lowda açarım hatta çok fazla yormamak için işlemciyi genede çok fazla sorun teşkil eder mi?

İşlemci ısısını takip et, çok ısındığına kanaat getirirsen daha düşük çözünürlüklerle oynayabilirsin. Yeni bir soğutucu alıp oyunlarını daha zevk verecek şekilde oynayabilirsin.

Bilgisayar boştayken (arka planda steam,origin vs açık) 38-39 derece gösteriyor şimdi bilgisayarda yüklü olan bazı oyunlarda deneyeceğim kaç derece olduğunu gözlemleyeceğim artık yükselirse grafikleri düşürürüm, yormamaya çalışırım. Yorumlarıız için teşekkürler.
Yok abanmayacağım oyunlarda low-medium arasında oynayacağım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı