İşlemcinin oyunlarda 60 dereceyi geçememesi

Derece ile alakası yok güç kısıtlaması mevcut işlemcinizde. En basiti TDP ölçen program var ise oradan takip edin. Örneğin, Ryzen 5 2500U işlemcim var, 25 TDP çalışan işlemcim 2 dakika sonra 15 TDP düşürüyor. TDP düşürünce işlemci frekansı düşmekte. Benim işlemcimi AMD μProf programı ile takip ediyorum.

Derece ile alakası yok güç kısıtlaması mevcut işlemcinizde. En basiti TDP ölçen program var ise oradan takip edin. Örneğin, Ryzen 5 2500U işlemcim var, 25 TDP çalışan işlemcim 2 dakika sonra 15 TDP düşürüyor. TDP düşürünce işlemci frekansı düşmekte. Benim işlemcimi AMD μProf programı ile takip ediyorum.
Güç kısıtlamasını kaldırmak istiyorsa Yüksek Performans modu bir işe yaramaz mı?

Cinebench r20 yada r15 testi yapın bu sırada MSI Afterburner ile sıcaklıkları kontrol edin.
O da işe yaramaz ise PassMark BurnInTest download page bunu indirin quick test bölümünden max cpu temp testini yapın. Bununla kesinlikle o sıcaklığı geçmesi gerekir. Geçmiyorsa evet bir sınırlama vardır. Geçiyorsa darboğaz vb başka bir sıkıntı vardır. Ya da oyun işlemciye o kadar yüklenmiyordur.

İşlemci yanarsa sorumluluk sizdedir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı