İşlemciyi farklı soket anakarta takmak

glaitaht

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar, ikinci el güzel bir işlemci buldum, işlemci daha önce bir anakarta takılmış ama bilgisayar açılmamış, ben soket uyumsuzluğudur diye düşündüm, eğer işlemciyi farklı soket bir anakarta takarsak neler yaşanır, işlemci veya anakart bozulur mu sizlere sormak istedim.

Lütfen yalnızca bilenler bilgilerini aktarırsa müteşekkir olurum, fikrini yazanlar belirtirse sevinirim.

Merhabalar, ikinci el güzel bir işlemci buldum, işlemci daha önce bir anakarta takılmış ama bilgisayar açılmamış, ben soket uyumsuzluğudur diye düşündüm, eğer işlemciyi farklı soket bir anakarta takarsak neler yaşanır, işlemci veya anakart bozulur mu sizlere sormak istedim.

Lütfen yalnızca bilenler bilgilerini aktarırsa müteşekkir olurum, fikrini yazanlar belirtirse sevinirim.
771 Soket işlemciyi 775 yapılabilir. Bazende modlu bios lazım olur. Ama marka model nedir?

Çok ufak pin farkları ile yapılabilir. Fakat AM3 soketi AM4'e takamazsın tabii Intel daha uygun bu konuda. Büyük pin farklarında arkadaşın dediği gibi zorlama ile hasar verirsin bileşenlere.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı