Single player oyunlar zevk vermiyor

DeWTurk

Kilopat
Single player oyunlar bana zevk vermiyor. Yani ne oynadıysam zevk alamadım. Bu süreçte God of War, Witcher 3, RDR2, GTA5, Resident Evil serisi gibi AA oyunlar yanında birçok hikâyeli oyun oynadım ama gram zevk almadım. Ancak rekabetçi oyunlardan aşırı zevk alıyorum. Bunun nedeni de single player oyunlarda bilgisayara karşı oynamak. Karşında kurgulanmış bir sistem var. Bir süre sonra bilgisayarı nasıl alt edeceğini biliyorsun. Yani senin karşında ne yapacağı belli olmayan gerçek bir insan yok. Single player oyunlar bana ezber gibi geliyor. Hikâye için oynayacaksam film izlerim. Bileğimle, yeteneğimle karşımda yendiğim gerçek bir oyuncu bulamıyorum. Ayrıca single player oyunların bir noktadan sonra sonu belli, eninde sonunda sen kazanacaksın. Ama örnek vereyim bir FPS oyununda rakibi çözemiyor, ne zaman ne yapacağını bilemiyorsun. Online bir futbol maçında keza öyle. Bu durumu yaşayanlar var mı bilmiyorum. Yani bu benim düşüncem.

Ben de tam tersi, oyunu kendi hayatımdan uzaklaşmak başka bir dünya keşfetmek için oynuyorum. Rekabet işin içine girdikten sonra oyun benim için kafa dağıtma, uzaklaşma aracından çok yeni bir stres kaynağına dönüşüyor. Mesela bu sene FC almadım, onun yerine RPG ağırlıklı oyunlar oynuyorum ve huzur buldum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı