İşlemciyi sabitlemek doğru mu?

Pola_93

Picopat
Merhaba, güç yönetimi kısmında %100 olan ayarları %90'a çektim ve 2,3 GHz olan işlemci 1,77 GHz'e sabitlenmiş oldu. Bunu yapmam iyi mi kötü mü oldu?
Eski hali:

islemci.PNG

Yeni hali:

90.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumun performans arttırdığını ve işlemciyi daha az ısındırdığını söyledi fakat zararlıysa değiştireceğim.
@PossibleTurco
🤣 🤣 Hayır bu olay kesinlikle performans arttırmaz. Bir şeyi sınırlarsan o ürün onun üstüne çıkamaz. O bilgileri duymuştum. Ama bir şeyin %99'u nasıl %100'ünden güçlü olabilir. (Bazı arkadaşlar işlemcisinin daha iyi çalıştığını iddia ediyor. Ama hali hazırda işlemcinin performansı düşmüş görülebilir.)

Artı -1 Eksi
2 yıl önce MSI GS73VR 17" laptopta ısındığı için %93 yapıyordum. Cihaz ısınıyordu ve soğutucu kullanmama rağmen bir yere kadar soğuyordu. Ama kasa kullanıyor olsaydım fan ekler/değiştirirdim ve sorun çözülürdü. Eğer laptopta iyi ama kasa ise geçici olarak kullanın bence, ekstra fan ekleyin ya da düzgün bir soğutucu takın tavsiyem.

Bu durumun performans arttırdığını ve işlemciyi daha az ısındırdığını söyledi fakat zararlıysa değiştireceğim.
@PossibleTurco

Performansı kısıtlıyorsunuz bu durumda. Laptoplar prizden çekilince eğer özel ayar yapmamışsanız sizin yaptığınız gibi hızı azalır. Bu batarya süresi kazanmak için yapılıyor ama kasalarda bu gereksiz ve tam güç kullanmak varken kısıtlamak boşuna kayıp olur.

2 yıl önce MSI GS73VR 17" laptopta ısındığı için %93 yapıyordum. Cihaz ısınıyordu ve soğutucu kullanmama rağmen bir yere kadar soğuyordu. Ama kasa kullanıyor olsaydım fan ekler/değiştirirdim ve sorun çözülürdü. Eğer laptopta iyi ama kasa ise geçici olarak kullanın bence, ekstra fan ekleyin ya da düzgün bir soğutucu takın tavsiyem.
Arkadaş bilgisayarım ısınıyor diye bir ibare eklememiş. Ama eğer ısınıyorsa katılıyorum sana.

🤣 🤣 Hayır bu olay kesinlikle performans arttırmaz. Bir şeyi sınırlarsan o ürün onun üstüne çıkamaz. O bilgileri duymuştum. Ama bir şeyin %99'u nasıl %100'ünden güçlü olabilir.
Performansı arttırabilir, Turbo Boost açıkken cihaz ısınıp throttle yaparsa base clock altına düşeceği için performans normalden daha çok düşecektir. Turbo Boost kapatılınca frekans stok frekansa sabitlenir, ısınma bir süreliğine engellenmiş olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı