İşlemciyi sınırlamak ömrünü uzatır mı?

kruger01

Centipat
Dizüstü bilgisayarda güç seçenekleri bölümünde oyun harici kullanım dışında kullanmak için yeni bir plan oluşturdum ve en yüksek işlemci durumunu %30'a ayarladım.
Uzun vadede işlemcinin ömrünü uzatır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 47
%30 bana biraz abartı gibi geldi. Bunun yerine şu ayarı yap: Rehber: Turbo Boost kapatma rehberi

İşlemci her türlü eskiyecek. Ömrünü de bilemezsin. Düzenli bakım yaptır sonra keyfine bak.

Dizüstü bilgisayarda güç seçenekleri bölümünde oyun harici kullanım dışında kullanmak için yeni bir plan oluşturdum ve en yüksek işlemci durumunu %30'a ayarladım.
Uzun vadede işlemcinin ömrünü uzatır mı?
Böyle bir şey yapmanın hiç bir anlamı yok zaten %100'ün çok üstünde testler yapılıyor. Sadece daha az enerji harcar yaptığın şey ile.

İşlemcinin ömrünü dolduracak kadar senelerce kullanabilecğeinizi sanmıyorum zaten. İlla ki sistemin diğüer parçaları yetersiz gelecektir 7 8 sene sonra. Sadece termal ısı değerlerine dikkat edin. ne kadar serin çalıştırırsanız ve bakımları ne kadar düzenli yaparsanız o kadar uzun ömürlü olur. Bu yaptığınız daha çok elektrik sarfiyatını azaltır.

İşlemcinin ömrü ısı durumuyla ilişkili nanometrik katmanlar ve geometri var yüksek ısılarda bu yapı bozulmaya başlıyor performans arttıkça ısınında arttığını düşünürsek ömrünü uzatacaktır ama en mantıklısı iyi bi soğutucu kullanmak.

Sahip olduğun ürünü tam olarak kullanamadıktan sonra sahip olmanın bir anlamı yok. Sen o işlemciyi hiç kullanmasan bile 3-5 yıl sonra yetersiz gelmeye başlayacak. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. İmkanın varken tepe tepe kullan. Bu sahip olunan her şey için geçerli. Zaten işlemcinin bozulması çok zor bir şey. 15 senelik laptoplar bile hala işlemci tarafında herhangi bir arıza vermeden çalışıyor. Parça ömrü diye diye takıntı haline getirdi insanlar bu işi. Teknoloji büyük oranda şanstır. Bozulacak parça durduğu yerde de bozuluyor zaten.

Hocam abartı olmuş. Siz sadece ısısını kontrol edin. Alt sınır olarak 70, üst olarak da 85 dereceyi aşmasın yeter. Bakımlarını da düzgün yaparsanız uzun uzun idare eder sizi merak etmeyin.

Sahip olduğun ürünü tam olarak kullanamadıktan sonra sahip olmanın bir anlamı yok. Sen o işlemciyi hiç kullanmasan bile 3-5 yıl sonra yetersiz gelmeye başlayacak. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. İmkanın varken tepe tepe kullan. Bu sahip olunan her şey için geçerli. Zaten işlemcinin bozulması çok zor bir şey. 15 senelik laptoplar bile hala işlemci tarafında herhangi bir arıza vermeden çalışıyor. Parça ömrü diye diye takıntı haline getirdi insanlar bu işi. Teknoloji büyük oranda şanstır. Bozulacak parça durduğu yerde de bozuluyor zaten.
6. nesil mobil intel işlemcimi epeyi yordum ama hala normal kullanımda çok serin çalışıyor. Bazen fanın sesini duymakta zorlanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı