İşlemciyi soğuk çalıştırmanın yolu var mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba AN517-41 model laptop kullanıyorum. Performansından şikayetçi değilim 1 sene daha olmadı alalı. Termal macun değişimi yapabilirim ama ne kadar etkiler bilmiyorum.

Valorant'ta genelde 80 derece Bannerlord oynarken 90 derecelere çıkıyor fanlar yeterince tolere ediyor gibi ama daha klimaları çalıştırmadığımız için odanın içi hamam gibi oluyor resmen terliyorum. Kışın pek sorun olmuyordu ısıtıcı olarak kullanabiliyorduk. :)

Acer'in içini açtığımızda garanti devre dışı kalma gibi saçma bir durum var galiba o yüzden dokunmadım HDD eklemesi için sorduğumda böyle demişlerdi.
Anlama yolları nedir bilmiyorum bilen varsa aydınlatırsa iyi olur eğer vida kısımlarında etiket vesaire varsa etiket çıkartılıp geri yapıştırılır o zor değil ama vidaları söktüğüm anda vidalara bakarak mı anlıyorlar tam emin değilim.

Sizce bilgisayarın daha soğuk çalışması için neler yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo boost kapatabilirsin biraz performans düşer ama soğutma farkını gözle görebilirsin.

Merhaba AN517-41 model laptop kullanıyorum. Performansından şikayetçi değilim 1 sene daha olmadı alalı. Termal macun değişimi yapabilirim ama ne kadar etkiler bilmiyorum.

Valorant'ta genelde 80 derece Bannerlord oynarken 90 derecelere çıkıyor fanlar yeterince tolere ediyor gibi ama daha klimaları çalıştırmadığımız için odanın içi hamam gibi oluyor resmen terliyorum. Kışın pek sorun olmuyordu ısıtıcı olarak kullanabiliyorduk. :)

Acer'in içini açtığımızda garanti devre dışı kalma gibi saçma bir durum var galiba o yüzden dokunmadım HDD eklemesi için sorduğumda böyle demişlerdi.
Anlama yolları nedir bilmiyorum bilen varsa aydınlatırsa iyi olur eğer vida kısımlarında etiket vesaire varsa etiket çıkartılıp geri yapıştırılır o zor değil ama vidaları söktüğüm anda vidalara bakarak mı anlıyorlar tam emin değilim.

İşlemci Turbo Boost kapatmak vardıda o da galiba performans düşürüyor.

Dünya para ver uğraştığımız işlere bak :) ben hep derim oyun oynayacaksanız masaüstü PC'den şaşmayacaksınız. İşlemcinin ısınmasını geçtim o fan sesi yok mu düşmanın varsa yanına bırak gürültüsünden kafayı yer. 35k laptop almıştım Asus marka. 1 hafta dayanabildim. İstediği kadar güçlü olsun

Şurada link sökme işlemi anlatılıyor. Bazı notebooklarda anakart ve ram/depolama ayrı kısımlarda oluyor ve garantiyi bozmadan kendiniz işlem yapabiliyorsunuz ama bu öyle gözükmüyor. Ki zaten termal macunla da o iş çözülmez. Yapılabilecek yegane şey notebook soğutucu altlık almak.

Kıytırık laptop soğutucuları bırakın laptopu soğutmayı 1 derece bile düşüreceğine inanmıyorum.

Sökmek işin kolay kısmı önemli olan garantiyi bozmamak en olmadı garantiye gönderip yaptıracağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı