İşlemciyi yormalı mıyım?

Hermitus

Hectopat
Katılım
2 Mart 2021
Mesajlar
1.613
Makaleler
3
Çözümler
4
Arkadaşımla konuşurken laptopu genelde pil tasarrufu veya dengelide kullandığımı söyledim (bu modlarda kullanma sebebim yüksek performans moduyla aralarında çok az FPS miktarı olması ve 10 derece sıcaklık farkı olması) arkadaşım ise bunun yanlış olduğunu işlemciyi tam olarak kullanmamanın zararlı olacağını söyledi. Bu bana mantıklı gelmedi sizce ne yapmalıyım? Mesela GTA 5'te dengeli modda 70 FPS alıyorum ve sıcaklıklar 65-70 civarında bunu y. Performansa çekince FPS'ler 75 civarına çıkıyor fakat dereceler de 80'i görüyor. Zaten V-Sync açık oynuyorum. Sizce gerekli mi bu şekilde işlemciyi tam olarak kullanmak?
 
Düşünsenize PC boşta veya basit bir dosya aktarma işlemi yapıyorsunuz. GHz değerleri zirvede... Ne yapıyor? Boşta bekliyor yahut dosya aktarıyor. :)
Oyun vb. performans gerektiren senaryolarda o anlık performans moduna almak mantıklı ama sürekli öyle kullanmak, kışın karda terlik giymek kadar mantıksız.
Ustam, arkadaşınıza söyleyin sizin yolunuzdan gitsin.
Hayırlı akşamlar dilerim. :)
@Hermitus
 
Arkadaşımla konuşurken laptopu genelde pil tasarrufu veya dengelide kullandığımı söyledim (bu modlarda kullanma sebebim yüksek performans moduyla aralarında çok az FPS miktarı olması ve 10 derece sıcaklık farkı olması) arkadaşım ise bunun yanlış olduğunu işlemciyi tam olarak kullanmamanın zararlı olacağını söyledi. Bu bana mantıklı gelmedi sizce ne yapmalıyım? Mesela GTA 5'te dengeli modda 70 FPS alıyorum ve sıcaklıklar 65-70 civarında bunu y. Performansa çekince FPS'ler 75 civarına çıkıyor fakat dereceler de 80'i görüyor. Zaten V-Sync açık oynuyorum. Sizce gerekli mi bu şekilde işlemciyi tam olarak kullanmak? Dedi ki laptopların olması gereken sıcaklıkları 70-80 civarlarındaymış.
Hocam aynı laptopu kullanıyoruz bende de Nitro5 var. Siz oyunları nasıl harici ekran kartınızla çalıştırıyorsunuz. Bu arada hocam benimde dengeli de :D Dengeli en iyisidir :D :D :D
 
Sisteminiz biraz daha yaşlandığında Low ayarlarda oynarken dengeli ve yüksek performans arasında FPS farkı görürsünüz. Ama şu an için size bir şey katmıyorsa kullanmanıza gerek yok. İşlemci %1 de kullanılsa %100 de kullanılsa zarar görmez. Eğer bir oyunda istediğiniz FPS'i alamıyorsanız o zaman yüksek performans modunu kullanmayı denersiniz.
 
Hocam aynı laptopu kullanıyoruz bende de Nitro5 var. Siz oyunları nasıl harici ekran kartınızla çalıştırıyorsunuz. Bu arada hocam benim de dengeli de :D dengeli en iyisidir :D :D :D

Hocam sağ tık deyin oyuna veya uygulamaya ve grafik işlemciyle çalıştır yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçin ama bunu her oyunu açacağınız zaman yapmanız lazım denetim masasından yapınca bazen dahili ile çalışıyor.
 

Geri
Yukarı