İşletim sistemi sorunları nasıl tespit edilip onarılır?

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Arkadaşlar işletim sistemindeki hataları (varsa) nasıl tespit edip onarabilirim format atmadan? Bu mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne gibi sorunlar? Mesela neyin eksik olduğunu düşünüyorsunuz?

DISM ve SFC araçları onarabilir ancak bazen onaramıyor. Küçük hatalar varsa onları onarır. Onun harici başlangıç onarma seçenekleri işe yarayabilir. Bir şey olduktan sonra hata olduysa sistem geri yükleme kullanmak hataları onarabilir. Hiçbiri tamamen Windows'u onaramaz maalesef.

Arkadaşlar işletim sistemindeki hataları (varsa) nasıl tespit edip onarabilirim format atmadan? Bu mümkün mü?

Windows zaten artık çoğu hatayı otomatik olarak eskik veya hatalı dosyayı internet uzerinden duzeltmeye çalışıyor gene de hata varsa @Prime777 hocamın dediği gibi SFC DISM yöntemleri kullanılabilir, bunlarda olmazsa format atılabilir.

Ne gibi sorunlar? Mesela neyin eksik olduğunu düşünüyorsunuz?

Mesela Windows Update de bir sorunum yok ama sorun gidericide böyle bir hata ile karşılaşıyorum.

Mesela Windows Update de bir sorunum yok ama sorun gidericide böyle bir hata ile karşılaşıyorum.
Ve yine WinRE ortamında (diskimde sorun yok ama niye olmuyor anlamadım) Gelişmiş Seçeneklerde Başlangıç onarma kısmında onarmak istediğimde hata alıyorum başlangıç onarma bilgisayarınızı onaramadı diye.

Dosya Ekleri

• c73e6536-741a-4263-b1c2-ae24ea25fc65.png
    c73e6536-741a-4263-b1c2-ae24ea25fc65.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 78
CMD'yi yönetici olarak açtıktan sonra;

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
SFC /scannow

Yukarıdaki kodun tamamını kopyala ve yapıştır. İşlem bittikten sonra son bir kez enter tuşuna bas. Bittiğine emin olduktan sonra kapatabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı