İşletim Sistemi Yapmak İçin Gerekenler

Ben de işletim sistemi yapmak istiyorum. Yalnız bütün donanımları tanımasını sağlamak, güvenlik duvarı, sorun çözümü gibi konularda çözüm olması için hangi dili öğrenmem gerek? Bunları hangi kaynaklardan öğrenebileceğimi söyler misiniz? Ben üniversiteye kadar beklemek istemiyorum, üniversite kadar beklememe sebebim şu: Ben 11-12 yaşlarında bir çocuğum.
 
Arkadaşlar son kararım şu.
Önce Linux'dan sağlam bir dağıtım yapıp.
Daha sonra kendi kernelimi yapmaya başlayacağım.

Bu kadar yıkıcı yoruma rağmen hala bu işe olan inancınız mükemmel, gerçekten saygı duyuyorum. Aldığınız bu karar başlangıç için daha da iyi. Bir işe bu kadar inanan birini bulmak gerçekten zor. Eğer ortalama bir front-end geliştiriciye ihtiyacınız olursa (örneğin dağıtımın bir web sitesi) kesinlikle iletişime geçelim gönüllü yardım etmek isterim. Yada en kötü beyin fırtınalarına katılabilirim. İletişime geçecek olursanız iletişim bilgilerim imzadaki web sitemde var. Tekrardan tebrikler.
 
Teşekkürler benim asıl sorunum o az önceki mesajımda bahsettiğim sorunlar işte o sorunları çözmek için hangi dilleri öğrenmem ve hangi kaynaklardan sorunlarımı çözecek kadar o dili öğrenebileceğimi soracaktım.
 
Arkadaşlar C (%50) ve C++ (%60) Java (%70) biliyorum.
İşletim sistemi yapmaya başlayacağım.

Assembly öğrenmeye başladım.
Fakat başka hangi programlar gerekecek tam bilmiyorum.

Bende olanlar;
- Nasm.
- UltraISO.
- Oracle VirtualBox.
- Dev C++
- Visual Studio 2017.
- Atom.
- Eclipse (Java)
Tasarım için (öğrenme içerisindeyim);
- Blender.

Kanka bilme ama bu işte bayağı uzman olman gerekiyor ve bayağı zaman alır hadi yaptın diyelim yayınlanması bayağı zor olur ve elinde kalır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı