İşletme okunur mu?

MÇE

Centipat
Katılım
30 Haziran 2019
Mesajlar
5
Arkadaşlar üniversite sınavı sonuçları belli oldu fakat sonucum çok iyi değil. İşletme yazma konusunda da emin değilim. Yardımınıza ihtiyacım var. Mezuna kalmak istemiyorum.
Hangi üniversitelerde okunmalı?
Gelecekte beni neler bekler?
2 dil bilmek yeterli mi?
Tavsiyeleriniz bana yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi üniversitelerde okunmalı?
Öncelik, iyi devlet okulları olmalıdır.

Gelecekte beni neler bekler?
Kendinizi geliştirmeyip, okula bağlı kalırsanız, diplomanız fazla bir işe yaramayacaktır.

2 dil bilmek yeterli mi?
Dilden dile göre değişir fakat, bazı firmalar İngilizce'yi şart kılıp, yanına farklı bir dil daha isteyebiliyor. Pazar payı olmayan bir dil bilirseniz işinize yaramayacaktır tabii ki. Türkçe ve İngilizce dil bilgisini üst seviyeye çıkartıp, yanına alanınızda kullanılabilecek bir dil daha eklemeniz kârınıza olacaktır.

İşletme okunur mu sorusuna gelecek olursak; sizin alanınızı bilmediğimden dolayı buna yanıt vermem doğru olmayacaktır. Atıyorum hukuk okumak istiyorum diyelim. Ama puanım tutmuyor, bir sene daha beklemek istemiyorum ve tek şansım işletme. Ben işletme tercihi yapmayıp, geçen seneden daha sağlam çalışıp, seneye tekrar sınava girerdim. Ama bu yazdığım benim düşüncem. Sizin kararınız, burada yazılanlardan daha önemli. İyi düşünüp bir sonuca varmalısınız. Bu arada sonucunuz kötü diye de kendinizi üzmenin bir anlamı yok. Sadece, okumak istemediğiniz bir bölümde okursanız, bir sene kaybetmekten daha çok üzülürsünüz bence.
 
Açık Öğretim olarak İşletme okunsa, diğer yandan bi Muhasebe Ofisinde çalışılsa yine de gereksiz bir bölüm mü?
Git Maliye oku o zaman daha iyi olur senin için ancak İBF her zaman sıkıntılı çünkü her ünide var ve binlerce mezun çıkıyor her sene. Ve ODTÜ ,Boğaziçi vs okulda okumassan kimse sana hiç birşeyi garanti edemez :)
 
Şöyle anlatayım. Maliye diye bir bölüm var ve genelde işletme tutturamayanlar girer. Ablam 120 bin ile girmişti. Şuan 210 bin. Yani talep az. Geleceği yok. İşletmenin de geleceği yok, üstelik çok mezunu var.
 
Celal Şengör gibi isimler bile Türkiye'de Üniversite okumanın 4 sene zaman kaybı olduğunu söylüyor. Eğer seçeceğimiz meslekte ilerleyebilmek için diploma gerekliyse hangi üniversiteden aldığımızın bir önemi var mı? Mesela filmler de gördüğümüz şapkalı banker iş adamları gibi, ama bir çok işi yöneten kişilerin konumuna gelmek isteyen çocuklar İşletme yerine ne okumalı? Ya da okumalı mı?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı