Çözüldü ISO dosyası SSD'ye nasıl yazdırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arıcan

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayara format atmayı düşünüyorum ama önemli dosyaları USB'ye kopyalayacağım. Ama evde format için uygun başka bir USB bellek yok. Bilgisayarımda 24 GB SSD var, aynı USB belleğe nasıl ISO'yu yazdırabiliyorsak nasıl SSD'ye yazdırabiliriz?

Çözüm
Rufus ayarlarından sabit diskleri listeleme özelliğini açıp yazdırabilirsiniz.
Temiz kurulum yapılabiliyor hocam.
Aynı diskte yapılamıyordu, çünkü o sırada işletim sistemi siliniyor. Ve önerilmiyor.
Hocam bir şey soracağım 24 GB'lik SSD'me vindovs kurabilir miyim?
24 GB derken 240 diyecektiniz sanırım? Kurabilirsiniz.
SSD'ye kuracaksınız. SSD boş diye düşünüyorum, Windows şuan HDD'de yüklü.
O zaman Harddiskte bir bölüme İSO'yu koyuyorsunuz rehberdeki gibi, Harddisk üzerinden setub.exe açıp kuruyorsunuz, rehberdeki gibi:

Aynı diskte yapılamıyordu, çünkü o sırada işletim sistemi siliniyor. Ve önerilmiyor.

24 GB derken 240 diyecektiniz sanırım? Kurabilirsiniz.
SSD'ye kuracaksınız. SSD boş diye düşünüyorum, Windows şuan HDD'de yüklü.
O zaman Harddiskte bir bölüme İSO yazıyorsunuz, sonra bu rehberi uyguluyorsunuz, Harddisk üzerinden setub.exe açıp kuruyorsunuz:
Benim rehberim hocam :) Ayni disktede benim rehberim sayesinde yapılıyor.

@Akif9748, iki sorum var.

C: diskinden bölmek zorunlu mu? Yani sadece oyunlar için kullandığım HDD'den 8 GB bölüp kurulum yapabilir miyim?

Kurulumu tamamladıktan sonra böldüğüm 8 GB'ı tekrar birleştirebilir miyim?

Benim rehberim hocam :) Ayni disktede benim rehberim sayesinde yapılıyor.
Peki kurarken, (Tek disk için) Yeni bir bölüm mü açıyoruz Windows için, yoksa ayrı bir bölüm açıp ona kuruyoruz, ve eski Windowsu sonra mı siliyoruz? İlk dediğim gibiyse harikasınız, imzama koyuyorum.

Konu sahibi sonradan anlattığı için biraz tepkilendim, kusura bakmayın hocam.

C: diskinden bölmek zorunlu mu? Yani sadece oyunlar için kullandığım HDD'den 8 GB bölüp kurulum yapabilir miyim?

Evet, bu arkadaşa da tam o yolla kuracağız. Farklı disk ile de oluyor. Yani o rehberdeki setup.exe çalıştırma kısmını da HDD üzerinden yapıyorsunuz.

Birleştirirsiniz, tam manasıyla bittikten sonra format. Orada biraz aşağıda yazıyor nasıl yapacağınız.

Peki kurarken, (Tek disk için) Yeni bir bölüm mü açıyoruz Windows için, yoksa ayrı bir bölüm açıp ona kuruyoruz, ve eski Windowsu sonra mı siliyoruz? İlk dediğim gibiyse harikasınız, imzama koyuyorum.

Evet, bu arkadaşa da tam o yolla kuracağız. Farklı disk ile de oluyor. Yani o rehberdeki setup.exe çalıştırma kısmını da HDD üzerinden yapıyorsunuz.

Birleştirirsiniz, tam manasıyla bittikten sonra format.
Hocam sadece format bölümü için bölüm açıyoruz ve kurulumda format bölümü dışındaki bütün bölümleri silebiliyoruz.

İkinci bir diskten olmaz çünkü önyükleme sorunu yapıyor hocam. Hatta kurulumda ikinci diskin takılı olmasını bile bazen önermiyorum çünkü Windows otomatik olarak ikinci diske önyükleme verebiliyor.

İkinci bir diskten olmaz çünkü önyükleme sorunu yapıyor hocam. Hatta kurulumda ikinci diskin takılı olmasını bile bazen önermiyorum çünkü Windows otomatik olarak ikinci diske önyükleme verebiliyor.
Windows o 8 GB sadece kopyalarken istiyor ya hocam. Geri HDD o istediği yer geçince çıkarılabilir. Aslında çıkarmaya gerek yok, press any key kısmında (eğer çıkarsa) basmazsak olur. Ve yeniden başlayınca Boot listesinde SSD en başta olmalı.

Windows o 8 GB sadece kopyalarken istiyor ya hocam. Geri HDD o istediği yer geçince çıkarılabilir. Aslında çıkarmaya gerek yok, press any Key kısmında basmazsak olur.

Hocam o 8 GB press any Key ekranı vermez önyükleme sorunu dediğim Boot kısmı ikinci diskte oluyor Windows birinci diskte oluyor karmaşıklık olabiliyor kurtarma ekranı vs. karısıklık oluyor anlayacağın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı