ISO dosyasının orijinal olduğunu nasıl anlarız?

İyi günler bilgisayarcı laptopuma temiz kurulum ve format attı ancak temiz kurulum yaptığı ISO dosyasının orijinal olup olmadığından emin değilim bunu nasıl öğrenebilirim?
ISOnun orijinal olup olmadığını bilemezsin. ISO yazdırılmaya hazır bir arşivleme sistemi. İçerisindeki işletim sistemine dair ne türde dosyalar eklendiğini veya çıkardığını bilemeyiz.
Bazı arkadaşlar update'i sorunsuz yapıyorsa orijinaldir demiş. Böyle bir şey yok. Neredeyse bütün işletim sistemlerinin modlu çakmanın da ötesinde versiyonlarını denedim. Hepsi de güncelleme yapıyor. Microsoft'a bağlanmadan başka Serverlar üzerinden Update'i gerçekleştiriyor birçok kişi onu Microsoft'un gerçek sunucularına bağlandığını sanıyor sanırım.
Kısacası ISO'nun orijinalliğini anlayamazsın. Tereddütlerin var ise kendin orijinal bir sürüm indirip temiz kurulum yapabilirsin.

ISO'nun orijinal olup olmadığını bilemezsin. ISO yazdırılmaya hazır bir arşivleme sistemi. İçerisindeki işletim sistemine dair ne türde dosyalar eklendiğini veya çıkardığını bilemeyiz.
Bazı arkadaşlar Update'i sorunsuz yapıyorsa orijinaldir demiş. Böyle bir şey yok. Neredeyse bütün işletim sistemlerinin modlu çakmanın da ötesinde versiyonlarını denedim. Hepsi de güncelleme yapıyor. Microsoft'a bağlanmadan başka serverlar üzerinden Update'i gerçekleştiriyor birçok kişi onu Microsoft'un gerçek sunucularına bağlandığını sanıyor sanırım.
Kısacası ISO'nun orijinalliğini anlayamazsın. Tereddütlerin var ise kendin orijinal bir sürüm indirip temiz kurulum yapabilirsin.

Peki orijinal olmazsa herhangi bir sorun olabilir mi?

Olabilir de olmayabilir de. Bunu kimse garanti edemez.
Zaten bilgisayarcıya format attırmışsın. Sistemi lisanslamak için KMS veya loader tarzı bir şey kullanmışsa ISO'nun orijinal olması bir anlam ifade etmez.

Şu anda sistem orijinal değil. Ve bir virüs yok ve tam emin değilim ama eskiden de orijinal olmayan ISO kullanmış olabilirim hiçbir sorunla karşılaşmadım bir şey olur mu?
@Poyraz Kuzgun

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı