İso DVD UEFI Olarak Boot Etmiyor

Uefiyi seçeneklerde bir yerden seçiyor olmanız gerekli optik sürücü olarak değil.
USB DVD arasında fark beklememeniz normal ki zaten fark olmaması gerekir.

Bu belki yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun tamamını izledim. Bios'lar aynı fakat onlar da Secure Boot'ta Enable seçeneğini Disable yapamıyorlar. Diğer seçenekler ise bendekiyle aynı. Eğer bir sonuca varmıyorsak isterseniz bu işin ucunu bırakabilirim. Belki de Uefi olmuştur fakat sadece logo gözükmüyordur bilemeyiz. Ama çok kafa yorduk. Bunun meyvesini de almak aklımdan geçmiyor değil.

Videonun tamamını izledim. Bios'lar aynı fakat onlar da Secure Boot'ta Enable seçeneğini Disable yapamıyorlar. Diğer seçenekler ise bendekiyle aynı. Eğer bir sonuca varmıyorsak isterseniz bu işin ucunu bırakabilirim. Belki de Uefi olmuştur fakat sadece logo gözükmüyordur bilemeyiz. Ama çok kafa yorduk. Bunun meyvesini de almak aklımdan geçmiyor değil.
Ben şahsen bu yeni tip BIOS'a yabancıyım lakin şunu biliyorum ki (bende UEFI BIOS kullanıyorum) secure boot kapatılmadan bilgisyarı secure boot'ta ayrıcalıklı olmayan bir medya üzerinden boot edemezsiniz.
Kendi bilgisayarımda ilk UEFI formatım sırasında çok sorun çıkartmıştır bende defalarca legacy modunda kurdum lisans anahtarımın reddedilmesiyle karşılaştım bu sende olmadıysa istersen @MF ın konuya bakmasını beklersin istersende mevcut hâliyle kullanırsın.

Eğer ki bu konuda hiç bir çözüm üretememiş olursak bile bu sürede BIOS'un ile ve bilgisayarın ile daha ince ayarlar yaparak uğraşacağın için kendini daha fazla geliştirme fırsatı da bulmuş olabilirsin. Tabi bu tamamen senin tercihine bağlı istersende "şu an nasıl olsa bir Windows yüklemişim ve etkinleştirmede de sorun yok böyle kullanayım" dersin ve kullanırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı