ISS müşteri hizmetlerine DSLAM sınırlama meselesi nasıl anlatılır?

Tekrar aradım. Modemi kapatın 10 saniye sonra baştan açın dedi. Tamam yapıyorum dedim. Hız testi yapın diyor direkt olarak. Tamam yapacağım dedim. 45 Mbps aldım bu normal mi dediğimde yoğunluktan dolayı evet diyor. Küfür istiyorlar gerçekten küfür istiyorlar anne bacı kardeş ne var ne yok sayacağım az sonra.
Hocam üzülerek söylüyorum ama aslında bir fikrim var. Ben de o kadar Comnet'e saydırdıydım. Sonrasında limitleme olduğu anlaşıldı. Limitleme kalkınca sorun olmadığını bizzat gördüm.
Belki sizde de bu tarz ilginç bir problem olabilir mi?

Kablolama vb. gibi.
4.7 MB /s yazıyor ama gel gör ki 200 Mbps ölçtü şaka gibi bu terslikte bir iş var :/
Yok hocam o sayaç çok gecikmeli ya. Dikkat ederseniz ilk attığım testte de kilobayt cinsinden yazıyor.

@Ulunay @erengore @Patrixcs kafayı yemek üzereyim. 2 haftadır arıyorum ve 100 Mbps tanımlaması yapmaya çalışıyorlar ama dslam sağ olsun 79 Mbps çakıyor hemen. Şu an yine konuşuyorum ve hatta bekletiyor %99 ihtimalle bu da işe yaramayacak.

100 Mbps tanımlama yaptı ve 79 Mbps'e düştü tekrardan. Sebebini söylüyorum, tekniksel konuşuyorum ama yok olmuyor. Ben bu durumu nasıl anlatırım? Anlamıyorlar. Hiçbir şekilde anlamıyorlar. Yemin ediyorum ilkokul terk bu müşteri hizmetlerindeki elemanlar.

Güncelleme: Bekletirken suratıma kapattı telefonu.

DSL bölümünü atsanız bir bakmak isterim.

Belki sizde de bu tarz ilginç bir problem olabilir mi?

Kablolama vb. gibi.

Dostum dslam kilit atıyor hattıma. Sorun bu ama anlamıyorlar ya da çözmek istemiyorlar.
DSL bölümünü atsanız bir bakmak isterim.
1610737428639.png

Dostum dslam kilit atıyor hattıma. Sorun bu ama anlamıyorlar ya da çözmek istemiyorlar.

Eki Görüntüle 837753
Yine de bir düşünün diye demiştim hocam. Bu arada sizde fibere geçseniz ne güzel olur. Size adeta bir rahatlık bir sakinlik gelir hocam. Her gün şöyle firmalarla uğraşıyorsunuz. DSLAM'dan da inşallah bir gün kurtulacaksınız hocam.
Millenicom NetSpeed TurkNet işte bu yüzden böyle alınmaması lazım bu tip sorunlarla karşılaşmamak için.
Evet katılıyorum. Başta pek inanmazdım ama ADSL ve VDSL altyapılarda bu tür problemlerin yaşanmasının olası olduğu vesilesiyle bu tür altyapılarda en iyisi altyapıyı yapan firmaya abone olmak. Yoksa böyle firmaların saçma cevaplarıyla uğraşıyor insanlar.

Yine de bir düşünün diye demiştim hocam. Bu arada sizde fibere geçseniz ne güzel olur. Size adeta bir rahatlık bir sakinlik gelir hocam. Her gün şöyle firmalarla uğraşıyorsunuz. DSLAM'dan da inşallah bir gün kurtulacaksınız hocam.

Evet katılıyorum. Başta pek inanmazdım ama ADSL ve VDSL altyapılarda bu tür problemlerin yaşanmasının olası olduğu vesilesiyle bu tür altyapılarda en iyisi altyapıyı yapan firmaya abone olmak. Yoksa böyle firmaların saçma cevaplarıyla uğraşıyor insanlar.

Hocam hattım bu şekilde anlıyor musunuz? Bu sayılar falan neyi ifade ediyor kötü mü iyi mi?
4541.PNG

Tekrar birisini aradım ve diğerlerinin sabitleyemediği hattı 88 Mbps'e sabittlettirip teknik birime konu hakkında bir mail attırdım. Olumsuz dönüş yaparlarsa Türk Telekom müdürlüğüne gideceğim ve bu DSLAM meselesi hakkında konuşacağım. Ona göre de TT'ye geçeceğim. Eğer TT kendi müşterilerine kendi altyapısında DSLAM kilidi koymuyorsa hemen geçeceğim. Veririm parası neyse alırım taş gibi hizmetimi. Zaten en düşük gecikme süresi TT'de gördüm.
Arkadaşlar dslam nedir? :)

Saha dolabında barınan bir makine.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı