İşsizim ve ailemden bir şey istemeye utanıyorum

Recep34

Picopat
Daha fazla  
Hepinize iyi günler diliyorum 19 yaşındayım işsizim ailemle birlikte yaşıyorum ailemden bir şey istemeye utanıyorum çünkü ailemin maddi durumu yok. Babam emekli çalışmıyor sadece emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Ben ise iş bulamıyorum bu yüzden ailemden bir şey istemeye utanıyorum. Mesela en basitinden bu aralar canım çiğ köfte çekiyor bugün annemden evde çiğ köfte yapmasını istedim ama bizim evde benden başka çiğ köfte seven yok. Annem ile babam yemiyor o yüzden annem yapamam dedi sonra annem bugün çarşıya çıkmıştı annem çıkarken sana çiğ köfte alacağım dedi eve gelince almayı unutmuş. Ben de bir şey olmaz anne önemli değil dedim sonra annem bana sana para vereyim kendine çiğ köfte al dedi yalandan teşekkür ederim anne canım çekmiyor dedim almadım. Ne yapmalıyım?

Hepinize iyi günler diliyorum 19 yaşındayım işsizim ailemle birlikte yaşıyorum ailemden bir şey istemeye utanıyorum çünkü ailemin maddi durumu yok. Babam emekli çalışmıyor sadece emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Ben ise iş bulamıyorum bu yüzden ailemden bir şey istemeye utanıyorum. Mesela en basitinden bu aralar canım çiğ köfte çekiyor bugün annemden evde çiğ köfte yapmasını istedim ama bizim evde benden başka çiğ köfte seven yok. Annem ile babam yemiyor o yüzden annem yapamam dedi sonra annem bugün çarşıya çıkmıştı annem çıkarken sana çiğ köfte alacağım dedi eve gelince almayı unutmuş. Ben de bir şey olmaz anne önemli değil dedim sonra annem bana sana para vereyim kendine çiğ köfte al dedi yalandan teşekkür ederim anne canım çekmiyor dedim almadım. Ne yapmalıyım?

Hocam yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi tanıdığınız veya yapabildiğiniz iş varsa bulmaya/girmeye çalışın maaş düşük olabilir en azından ailenize katkı yapıp bugünlük yemekleri ben aldım demeniz bile mutlu edecektir.

Ne olursa olsun bir iş bulacaksınız. Ben de hep bu durumdaydım. Küçüklükten bu yana ne alırsam alayım orada burada çalışıp kazandığım paralarla aldım. Maalesef yapacak çok bir şey yok. Hayat acımasız.

Hangi ilde yaşıyorsun.

İş bulma uygulamaları var onları indir mutlaka bulursun uygulama ismi verememiyorum reklam olmasın.

Üç harfli marketler, köfteciler gibi dükkanlara gidip iş aradığınızı, mümkünse CV vermek istediğinizi söyleyin, çok da bu durumları takmayın. Gün doğmadan neler doğar. Ayrıca özel değilse merak ettim, üniversiteye gidiyor musunuz? Öğrenci bursu/kredisi gibi imkanlardan da yararlanabilirsiniz eğer öyle bir imkanınız varsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı