ISS'ye göre port değişir mi?

AkaMTG

Hectopat
Daha fazla  
Superonline ADSL taahhüdüm bitiyor. VDSL 2'ye geçmek istediğimde aynı firmadan, alt yapının yüksek hızlara izin verdiğini lakin portun olmadığını söyledi. TurkNet ve Vodafone'a sorduğumda ise VDSL2 portumun olduğunu ve geçebileceğimi söylediler. Sorum şu ki diğer firmaların ttelekom alt yapısı kullandığı düşünülürse, portların da firmalara kiralanma durumu olabilir mi? Yoksa ADSL'den bir tarife verip oldu bittiye getirmek istedikleri için mi port var diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline ADSL taahhüdüm bitiyor. VDSL 2'ye geçmek istediğimde aynı firmadan, alt yapının yüksek hızlara izin verdiğini lakin portun olmadığını söyledi. TurkNet ve Vodafone'a sorduğumda ise VDSL2 portumun olduğunu ve geçebileceğimi söylediler. Sorum şu ki diğer firmaların ttelekom alt yapısı kullandığı düşünülürse, portların da firmalara kiralanma durumu olabilir mi? Yoksa ADSL'den bir tarife verip oldu bittiye getirmek istedikleri için mi port var diyorlar.

Hocam şöyle. Bazı durumlarda bazı firmalar maliyeti arttırmamak için yok diyebiliyorlar maalesef. Tavsiyem geçiş yapmayın türk.net e 0'dan başvuru yapın. Çünkü VDSL olarak başlamış olacaksınız geçişle uğraşmadan diğer türlü sorun çıkar. 1 ayda bedava kullanacaksınız Zaten. Davet kodunuz yoksa ben paylaşabilirim varsa canınız sağ olsun.

Demek istediğiniz anladım ama aklıma takılan birkaç soru var.
Mesela zaten aktif müşterisi olduğum firma, kullandığım ürünlerini yükseltmeyi talep ettiğimde ki bu onlar için +kazanç demek, neden portun olmadığını söylesinler. Şu anki tarifem 8MB 69TL iken 50 MB 129TL'ye geçmek istiyorum. Firma bunu göz ardı edemez.
Veya diyelim ki dediğiniz gibi. Maliyetler söz konusu. O halde portlar farklu servis sağlayıcılara kiralanabiliyor. X firmasında port bulunmazken y firmasında bulunabiliyor. Bu şekilde mi yorumlamak gerekir. İnanın bu konuda bilgim yok ve öğrenmek istiyorum.
Son olarak, TurkNet'e sıfırdan başvuru yapın dediniz. Bunun süreci uzatıp daha sancılı bir hale getirmesinden korkuyorum. Çok fazla mağdur var bu başlık altında.

Mesela zaten aktif müşterisi olduğum firma, kullandığım ürünlerini yükseltmeyi talep ettiğimde ki bu onlar için +kazanç demek, neden portun olmadığını söylesinler. Şu anki tarifem 8MB 69TL iken 50 MB 129TL'ye geçmek istiyorum. Firma bunu göz ardı edemez.
Veya diyelim ki dediğiniz gibi. Maliyetler söz konusu. O halde portlar farklu servis sağlayıcılara kiralanabiliyor. X firmasında port bulunmazken y firmasında bulunabiliyor. Bu şekilde mi yorumlamak gerekir. İnanın bu konuda bilgim yok ve öğrenmek istiyorum.
Son olarak, TurkNet'e sıfırdan başvuru yapın dediniz. Bunun süreci uzatıp daha sancılı bir hale getirmesinden korkuyorum. Çok fazla mağdur var bu başlık altında.

Önce 0 kurulumu anlatayım. Evinizde mevcut bulunan intarneti kapattırmayın. Bu sayede sorun olmaz türk.net bağlanınca kapattırırsınız çünkü geçiş yaparsanız ADSL olarak geçiş yapacaksınız ve daha sancılı bir durum VDSL geçişle uraşacaksınız. Port kısmı firmadan firmaya değişiyor. Siz 0'dan türk.net e başvurduğunuz için 30 gün içinde 1 kuruş ödemeden iptal şansınız var bu sayede ADSL'de bağlanırsa iptal ettirir yolunuza devam edersiniz. Denemekten zarar gelmez hocam bence bu gece başvurun hemen balasınlar.

Bu arada VDSL portun kirası ADSL'den daha yüksek ve paketleri maalesef sizin kullandığınız firmada pahalı bundan önermemiş olabilirler her şey olabilir.

0'Dan TurkNet'e başvuru yaptım. VDSL portu ile işleme aldılar. Bir kablo çektiler ve mutlu son. Şu an bir ADSL ve bir VDSL internete sahibim. Tek ihtiyacım olan VDSL uyumlu bir modem. Mutlu son.
Bir de bardağın boş tarafını değerlendirelim sizle. Meğer VDSL portu yokmuş. ADSL portundan IP tanımlanmış. Superonline tarifesi gitti. Tahhütten cayma bedeli yansıdı. İnternet kesintisi yaşadım ve iyi senaryoda 1 hafta internetsiz kaldım. Kötü senaryoda 1 ay belki daha uzun sürdü.
Yanlış anlamayın şikayet var sitesi bu tür şikayetler ile dolu olduğu için biraz ürperiyor içim ve işin en kötü yanı olası bu kötü senaryoda muhatap alacağım birisi neredeyse yok.
Toparlamak gerekirse 0'dan başvuru yaparsam eğer var dedikleri portu işleme alıp bana ulaştırmaları ne kadar sürer sizce?
Ve kötü senaryo başıma gelirse ne gibi çözümler bulabilirim?
Bilgileriniz çok değerli sağ olun.

0'Dan TurkNet'e başvuru yaptım. VDSL portu ile işleme aldılar. Bir kablo çektiler ve mutlu son. Şu an bir ADSL ve bir VDSL internete sahibim. Tek ihtiyacım olan VDSL uyumlu bir modem. Mutlu son.
Bir de bardağın boş tarafını değerlendirelim sizle. Meğer VDSL portu yokmuş. ADSL portundan ıp tanımlanmış. Superonline tarifesi gitti. Tahhütten cayma bedeli yansıdı. İnternet kesintisi yaşadım ve iyi senaryoda 1 hafta internetsiz kaldım. Kötü senaryoda 1 ay belki daha uzun sürdü.
Yanlış anlamayın şikayet var sitesi bu tür şikayetler ile dolu olduğu için biraz ürperiyor içim ve işin en kötü yanı olası bu kötü senaryoda muhatap alacağım birisi neredeyse yok.
Toparlamak gerekirse 0'dan başvuru yaparsam eğer var dedikleri portu işleme alıp bana ulaştırmaları ne kadar sürer sizce?

Hocam 2'sini de ele alıyorum.

1. si VDSL niz bağlandı her şey çok güzel modeminizi takıp kullandınız.

2. si siz şu an halihazırda olan intraneti kapattırmadığınız için hiçbir kesintiye uğramadınız. Türk.net size VDSL portu rezerve edememiş bir baktınız bağlantınız ADSL (not: Kuruluma gelen ekip ADSL mi VDSL mi olduğunu görebiliyor sorabilirsiniz. ) türk.net e diyorsunuz ki ben 30 gün içinde ücretsiz iptal hakkımı kullanacağım ben ADSL istemedim memnun değilim onlar iptal ediyor ve siz şu an kullanmakta olduğunuz hizmeti kullanmaya devam ediyosunuz.

3. seçenek türk.net ile şu an kullandığınız 16 Mbps'nin parası hemen hemen aynı diye düşünüyorum Türk.net ADSL bağlasa bile onu kullanmaya devam edip taahhüt olmadığı için ve VDSL tarifesinde aynı ücret olduğu için her gün VDSL port sorgulatıp istediğiniz zaman boş olduğu anda VDSL'ye geçiş yapabilirsiniz.

Karar sizin hocam denemekten zarar gelmez.
Bir de bardağın boş tarafını değerlendirelim sizle. Meğer VDSL portu yokmuş. ADSL portundan ıp tanımlanmış. Superonline tarifesi gitti. Tahhütten cayma bedeli yansıdı. İnternet kesintisi yaşadım ve iyi senaryoda 1 hafta internetsiz kaldım. Kötü senaryoda 1 ay belki daha uzun sürdü.

0 Başvuruda şu an daha hızlı bağlıyorlar 5,6 günde bağlantınız yapılıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. Şunu da unutmayın türk.net te muhatap yok diyenlere aldırmayın desteğe beni ara yazıyorsunuz arıyorlar konuşuyorsunuz normal insanla :D. Portu kaptırmadan başvuru yapın hocam Bence.

Son düzenleme:
Aklımda oluşan TurkNet imajı sizin yorumlarınız ile silindi diyebilirim. Firmadan soğumuş ve biraz da korkmuştum. Sanırım TurkNet'e başvuru yapacağım. Teşekkür ederim. Şunu eklemek isterim. Görüşme sağladığımda TurkNet ile ekip gelmeyeceğini IP tanımlanacağını ve yeni aldığım -onların tavsiye ettiği- modemi takıp kullanmaya başlayacağımı söylediği için bu kadar soru işareti oluştu kafamda. 0 kurulum yaparlarsa en hayırlısı o olacak gibi. Diğer türlü internet kesintisi ile karşılaşmak bile istemem. Saolun tekrar.

Aklımda oluşan TurkNet imajı sizin yorumlarınız ile silindi diyebilirim. Firmadan soğumuş ve biraz da korkmuştum. Sanırım TurkNet'e başvuru yapacağım. Teşekkür ederim. Şunu eklemek isterim. Görüşme sağladığımda TurkNet ile ekip gelmeyeceğini IP tanımlanacağını ve yeni aldığım -onların tavsiye ettiği- modemi takıp kullanmaya başlayacağımı söylediği için bu kadar soru işareti oluştu kafamda. 0 kurulum yaparlarsa en hayırlısı o olacak gibi. Diğer türlü internet kesintisi ile karşılaşmak bile istemem. Sağ olun tekrar.

Hocam bende bu ön yargıyı yıkmaya çalışıyorum unutulmamalıdır ki Türk Telekom'da da sorun yaşayan yüzbinlerce kişi var. Her yerde sorun yaşayabilirsiniz normaldir. Ama bazıları sorun 1 saate çözülecek deyip hakaretler şikayetler yağdırıyor. Eğer başvuracaksanız davet kodu isterseniz sizinle paylaşabilirim. Ama kullanmanız önemli değil ben bunları sırf davet kodum için söylemedim yeter ki sorunsuz bir bağlantı sağlayın not: Elektronik haberleşme mühendisiyim bağlantında bir sorun falan olursa yakından yardım etmek isterim inşallah olmaz tabii ki :D
Aklımda oluşan TurkNet imajı sizin yorumlarınız ile silindi diyebilirim. Firmadan soğumuş ve biraz da korkmuştum. Sanırım TurkNet'e başvuru yapacağım. Teşekkür ederim. Şunu eklemek isterim. Görüşme sağladığımda TurkNet ile ekip gelmeyeceğini ıp tanımlanacağını ve yeni aldığım -onların tavsiye ettiği- modemi takıp kullanmaya başlayacağımı söylediği için bu kadar soru işareti oluştu kafamda. 0 kurulum yaparlarsa en hayırlısı o olacak gibi. Diğer türlü internet kesintisi ile karşılaşmak bile istemem. Sağ olun tekrar.

--Şunu eklemek isterim. Görüşme sağladığımda TurkNet ile ekip gelmeyeceğini ıp tanımlanacağını ve yeni aldığım -onların tavsiye ettiği- modemi takıp kullanmaya başlayacağımı söylediği için bu kadar soru işareti oluştu kafamda.

Şu cümlenizi açıklayayım hocam. 0'dan başvuruda ekip geliyor. Geçiş yaptığınızda gelmiyor ama. O yüzden siz 0'dan başvuru yaptığınız için gelecek.

Son düzenleme:
İlginiz ve yardımlarınız için çok minnettarım. Olası sorunlarda -dediğiniz gibi inşallah olmaz- sizi rahatsız edebilirim :)
0'dan başvuru yapmak için yarın arayacağım TurkNet'i. Mevcut internetimden yokmuş gibi bahsetmem yararıma olacaktır sanırım. Dikkat etmem gereken başka bir husus var mı peki?

İlginiz ve yardımlarınız için çok minnettarım. Olası sorunlarda -dediğiniz gibi inşallah olmaz- sizi rahatsız edebilirim :)
0'dan başvuru yapmak için yarın arayacağım TurkNet'i. Mevcut internetimden yokmuş gibi bahsetmem yararıma olacaktır sanırım. Dikkat etmem gereken başka bir husus var mı peki?

Ne demek hocam her zaman. Kesinlikle evinizde başka bağlantı olduğunu çaktırmayın :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı