"İST", "CU", "CI" ve "Cİ" olmaktan sıkılmadınız mı?

AsjasFıdas1000

Hectopat
Dünyada malum her dönem kendine kötü diyenler bir yana, kendine iyi diyenler de suç işlemiştir. Mesela ateİST birisisiniz ve bir ateist suç işlediği için otomatik olarak siz de bir kesime göre vatan haini oluyorsunuz ya da tam tersi, dindar birisiniz ve birisinin yobazlığı yüzünden size çamur atılıyor. Bir başka örnek; Bir siyasi parti seçmenisiniz ve başka bir seçmen suç işlediği için siz de otomatik olarak suçlu, hain, katil, cahil, çomar, tecavüzcü vesaire ilan ediliyorsunuz.

Ben kendime artık sağcı, solcu, ateist, deist, şeriatçı demek istemiyorum çünkü cidden yoruldum. Kendi inancımda ki/görüşümde ki adam olsun, karşıt görüşteki arkadaş olsun tarihçilerimizin de dediği gibi genel olarak cahiliz. Ben de cahilim. :) Karşıt görüşteki adamdan çok kendi görüşümde ki şahıs ile tartıştığım oldu. Neyse, işte evde kuru fasulye ve pilav yerken bile bir anda hain ilan edildiğim oldu. Bu yüzden kendimi bu İST'lerden, Cİ'lerden ve CU'lardan çıkarmak istiyorum ancak bunun için dağ başına bir barakaya yerleşip, kendimizi toplumdan soyutlamak mı gerekiyor acaba? Başka bir yolu yok mu? Başkasının yaptıklarına ortak olmak istemiyorum. Ne yapmak lazım? :D Tek başıma mücadele zor oluyor yahu. :)

Facebook, Twitter gibi denetlenmeyen, seviyesizlikte tavan yapmış ortamlardan uzun süre önce elimi çektim ama bir şekilde vatanseverler beni bulup, doğduğuma pişman ediyor. :D Birkaç konudan bilen bilir, sanat, müzik, bilim, edebiyat vesaire ile uğraşayım dedim orada da maalesef kanser bir kitle var. Güzel bir müzik videosunun altında alakasız ve siyasi yüzlerce yorum görebiliyoruz. Herhalde artık strese girmemek için, mutlu bir hayat yaşamak için İnternet'in kablosunu kesip, atmak lazım sanırım.

Bunları yaşadığım süreçte kendimi eğittiğimi düşünüyorum. Ne bileyim eskiden sinirlenirdim, şu an %80 azaldı. Gamsız ve tabiri caizse "Kaşarlanmış" oldum. Bu arada kaşarlanmak küfürlü, terbiyesiz ve pis bir sözcük değil, umarım yanlış anlaşılmam. İllaki burada benden daha küçük ya da tecrübesiz arkadaşlar da vardır, her şeyi araştırma merakına girip, tam da bir görüşe/inanca tutunma yaşları 13-15 gibidir. Bu yaşlarda zamanımız biraz boş olduğu için çok uğraşırız. Dünyayı kurtaracağımızı sanmıyorum ama. Verebileceğim en büyük tavsiye, karşınızdaki insan küfür ediyorsa tartışmayın. Konuşmaya, bilgi alışverişinde bulunmaya meyilli ise zaten su akar, yolunu bulur. Ancak dediğim gibi karşınızdaki insan size küfür ediyorsa ve birazcık kendinizi düşünüyorsanız lütfen ama lütfen o şahsa zaman ayırmayın. Sizlere verebileceğim en büyük tavsiye budur. Gerçi tavsiyeme ihtiyacınız var mı, bilmiyorum ama söylemek istedim. Zaten haddime de değil ama olsun.

Esas konumuza, İST'lere dönecek olursak, ha cidden bir şey olacaksa da, sakallarımı İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ün sakalı gibi kestirip, onların da tabiriyle "Bilim Tarikatı"ndan olayım. :D

Ama büyüklerime, ağabeylerime cidden soruyorum; Kendimi bu kulvar(LAR)dan nasıl çıkartabilirim? İnsanlarla iletişimi kesmekten başka bir yol var mı?

Ayriyeten sizlere de soruyorum dostlar, mesela kendi beyninizi, kendi vicdanınızı vesaire kullanarak bir yol çiziyorsunuz ve bu yoldan giderken birileri sizi bir kategoriye yerleştiriyor. Seviyenizi vesaire belirliyor. Sonra birileri yüzünden hep siz suçlanıyorsunuz ve sizin izniniz alınmadan, sokulmuş olduğunuz düzensizliğin içinden hiçbir şekilde çıkamıyorsunuz. Bir türlü o temiz bedenlerinizi kötülüklerden arındıramıyorsunuz değil mi? Düz, sade, normal insan olmak istiyorum BEEEN!

Bu arada depresif takılmıyorum, gırgırına açtığım bir konu. :D Küfür yemekten sıkılıp, açtığım bir konu. Dert babalarına selamlarımı yolluyorum buradan.

Saçmalamış olmamın nedeni uykusuz olmamdır, kusura bakmayın lütfen.:)

Son düzenleme:
İnsan olmak yeterli. İnsanlar karşı görüşteki düşüncelerin negatif yanlarını görünce bunu toplu bir şekilde bütün herkese yıkmaktan zevk alıyorlar. Bu sadece din ve siyaset konularında değil, çoğu yerde öyle.

Bu ülkede vatan haini olmak çok kolay. Bir gün ''dişini fırçala'' dersin vatan haini olursun.

Aptal insanların aptal fikirlerine de takılmaya gerek yok. Kendi yolunuzda ilerleyin. Yolu saptırmaya çalışanlar her zaman olacaktır.

Dediğiniz gibi cehaletten ve dayatmadan kaynaklı.

Mesela ne bileyim, insanları sevmenin, saymanın yolu hümanizmden mi geçiyor? Öyle bir dayatma var değil mi? Hümanist değilim desem kimilerine göre insan düşmanı olurum. Sadece 5-6 harften oluşan bir kelimenin bizlerin kimliğini belirlemesi can sıkıcı bir durum. Ki maalesef bunu yapan bizleriz, yani toplum. Büyük bir dayatma ve cehalet var.

Feminizme hiç girmiyorum. Aman aman, tövbe, hayır hayır asla, onu deme, hayır. :D

Bu baskıcılık için kaç insanın canı yandı, kaç kişi öldü ya da psikolojik şiddet gördü, hayal bile edilemez. Bizim burada da sanatını yapan ve kendini bilime adamış insanlar defedildi. 3-5 kalıplaşmış, içi boşaltılmış ama birilerine göre ÇOOOK önemli olan sözcükler yüzünden defettik bilim insanlarımızı da. Üzücü.

"Mücadele" kısmına gelecek olursak, bir şeylerin bilincinde olduğumdan beri sürekli fikir alışverişi yapmaya çalışırım. Bilgi alır, bilgi veririm. Ki 2018 Türkiye'sinde küfürden başka hiçbir şey yok. Bir şeyler hayal ediyordum, iş hayatına atılınca ya da bir noktada yükseldikten sonra saygı çerçevesi içerisinde yaşamını sürdüren insanlara denk gelirim, diyordum ki, "MECLİS KAVGALARI" ile meşhur bir ülkeyiz. Bunlarla tanıştıktan sonra hayalim suya düştü, sanırım.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Feminizme hiç girmiyorum. Aman aman, tövbe, hayır hayır asla, onu deme, hayır. :D

Aklıma bu geldi. :D

20150217_435863_erdogan-dan-muhtarlara-sagduyu-cagrisi_3.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Doların 2,50 olduğu zamanlar. :LOL: Espri olsun diye şey yaptım.

Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız ben de bir kaç gündür buradayım maşallah yine çok bilen kişiler gelmiş sosyale, bu tip insanları zararlı ot temizler gibi temizleyemiyoruz maalesef. Her ne kadar ot kadar bile faydaları olmasa da. İnsan bıkıyor bir süre sonra olmadığı gibi yargılanmaktan, bilmediği halde bildigini iddia edenlerden vs. Sabaha kadar yazarım ama şu iğrenç telefondan nefret ettiğim için kısa kesiyorum. Siz her şeye rağmen kendinizi mutlu edin bence çünkü dağ başında ki kulübeye gitmedikten sonra onlarla uğraşmaya devam. :confused:

Ben her görüşün "Kendime göre doğru bulduğum" kısmını benimsiyorum. Bir görüşü tam anlamıyla benimsediğiniz zaman mutlaka ayrılıkçı bir insan - belirli bir kesimi düşman bir insan oluyorsunuz.

Size de tavsiyem, renginizi belli etmeyin.

İnsanlar birbirlerini bazen de görüşlerinden ötürü ayırırlar. Hem kendine bu tip yakıştırmaları yapmana hiç gerek yok. İnsanlar seni hümanist ilan etse ne yazar, etmese ne yazar? Sen kendini biliyorsan gerisi önemli değildir.

İnternette ve özellikle sosyal medyada çok gereksiz mesajlar var. İki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar klavyeden ahkam kesiyorlar. Küfür-hakaret gibi aşağılayıcı kelimeler, bunların haricindeki sözcükleri kullanarak konuşmayı beceremeyen tiplerin konuşurken başvurduğu kelimelerdir. Örneklerini her ortamda bulabilirsiniz. Çevrimiçi oyun oynarken de yolda yürüken de küfre maruz kalma ihtimaliniz vardır.

Kendini bu kulvarlardan çıkarmak istiyorsan seni kategorize eden insanların sözlerini dikkate almayacaksın. İnsanlar kendisiyle aynı görüşten olmayan bir kişiye ölümüne kin besleyebilir.

Uykusuz takıl İnek Şaban, uyuyanlar bugüne dek bir şey kazanmadı zaten. En azından uyanık kalarak bir şeyler başarabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı