"İST", "CU", "CI" ve "Cİ" olmaktan sıkılmadınız mı?

Kendi cizdigin yolda ilerlerken, birilerinin senin gibi davranan insanlari kategorize ediyor olmasi neden bu kadar problem?
"Elalem ne der" zihniyeti bu. Umursamamayi ogrenin. Insanlarin sozunu dinlememeyi ogrenin. Cogu insan cogu konuda yaniliyor. Size "Bu boyledir" diyenin, sizden daha iyi bildigini varsaymaniza gerek yok.
Skeptik ol, dogruyu yanlistan ayirmak ve dogruya ulasmak icin elinden geleni yap. Gerisini salla.
Bir fikir, yasca buyuk birinden geliyor diye ya da farkli bir konuda uzman birinden geliyor diye daha degerli degil.
Bizim ulkemizde Felsefe alaninda bile cok fazla akademik camianin umursamadigi bazi kimseler televizyona cikip Astrofizik, matematik alaninda ahkam kesmekteler. Biz de, cok sey biliyormus gibi gorunen az sey bilenler prim yapiyor. Cunku cok bilen yanilmaktan korkar.
Bence kasmaya gerek yok, dogru oldugunu bildigin hayati yasa. Her konuda insanlari dinle ama kendini daha degersiz hissetme. Basta da dedigim gibi, cogu insan cogu konuda yaniliyor : )

İnsanları çok taktığın için İST falan oluyorsun. :D Kısa ve öz.
Ben her görüşün "Kendime göre doğru bulduğum" kısmını benimsiyorum. Bir görüşü tam anlamıyla benimsediğiniz zaman mutlaka ayrılıkçı bir insan - belirli bir kesimi düşman bir insan oluyorsunuz.

Size de tavsiyem, renginizi belli etmeyin.
Ben heryerde rengimi belli ederim. Sence bu dürüstlük değil mi? Mesela her kişinin suyuna gidersin ne derse he dersin ve sevilen adam olursun. Ama ben hiç bir zaman başkalarının istedikleri gibi değil kendim gibi olurum. Belki de hata yapıyorum ama başka türlüde karşımdakini kandırırım, bu benim görüşüme ve kişiliğime ters.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı