İstanbul için dağ bisikleti vs şehir bisikleti

mirç

Zeptopat
Daha fazla  
Dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında çok kararsız kaldım. Dağa çıkmayacağım ama kaldırımlardan inerken ya da 1-2 basamak merdiven inmek bisiklete zarar verir mi diye düşünüyorum. Tekerlekleri ince olduğu için şehir bisikletleri gerçekten bu kadar hassas mı? Şehir bisikleti almak istiyorum ama bu konular beni korkutuyor. İstanbul'da yaşıyorum, yollarda çukurlar da oluyor. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bisikletle ilgili önerilerinizi bekliyorum.

Dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında çok kararsız kaldım. Dağa çıkmayacağım ama kaldırımlardan inerken ya da 1-2 basamak merdiven inmek bisiklete zarar verir mi diye düşünüyorum. Tekerlekleri ince olduğu için şehir bisikletleri gerçekten bu kadar hassas mı? Şehir bisikleti almak istiyorum ama bu konular beni korkutuyor. İstanbul'da yaşıyorum, yollarda çukurlar da oluyor. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bisikletle ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Hocam, ben olsam dağ bisikleti alırdım. Şehir bisikleti düz alanlar için tasarlanmış. Örnek vereyim, Eskişehir çok düz zemine sahip ve asfalt yüzeye sahip zeminler, rahatlıkla kullanılabiliyor. Ama İstanbul gibi bir yerde yokuş vs. çukur vs. olma durumu çok yüksek. Ben olsam, benim tercihim dağ bisikleti olabilir.

Dağ bisikleti kalınlığında şehir bisikleti tekerleri var benim bisiklette takılı şuan. Tırtıklı bir yapısı yok ,lastiğin boşlukları derin değil. Eğer onlardan bulursan öyle alabilirsin.

Dağ bisikleti kalınlığında şehir bisikleti tekerleri var benim bisiklette takılı şu an. Tırtıklı bir yapısı yok, lastiğin boşlukları derin değil. Eğer onlardan bulursan öyle alabilirsin.

Marka model bigisi verebilir misiniz hocam.

Hocam, ben olsam dağ bisikleti alırdım. Şehir bisikleti düz alanlar için tasarlanmış. Örnek vereyim, Eskişehir çok düz zemine sahip ve asfalt yüzeye sahip zeminler, rahatlıkla kullanılabiliyor. Ama İstanbul gibi bir yerde yokuş vs. çukur vs. olma durumu çok yüksek. Ben olsam, benim tercihim dağ bisikleti olabilir.

Evet yokuş ve çukur fazla genelde yokuş için şehir bisikleti öneriyorlar hocam. Benim de merak ettiğim konu aslında tekerleri ince oluyor şehir bisikletlerinde, çukurda fazla olduğu için girildiğinde lastik patlama veya jant yamulma gibi durumlara dayanıklılığını seviyesini anlamaya çalışıyorum.

Hocam hiçbir fikrim yok .Markasının üstü çizik ve zamanında aradığımda o markaya ait bir şey bulamamıştım. Çok sağlam halbuki. Kalınlığı dağ bisikleti ile aynı boyutu da aynı tek farkı, dağ bisikleti kar lastiği gibi bu yaz lastiği gibi gözüküyor. Bisikletçiye gidip gözünle görmen daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı