Istanbul'a A380 Gelebilir

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Qatar Airway yaz sezonunda Istanbul Havalimani'na A380 ile sefer yapmayi planliyor. Ataturk Havalimani altyapi yetersizliginden bu ucaklara iniş için musaade edilmiyordu. Istanbul Havalimani A380 ve 747 (yolcu) Ucaklarina ev sahipligi yapabilir.
Kaynak: Katar Havayolları’nın İstanbul uçuş planında A380 var

Umarım taxing sırasında binalara ya da direklere çarpmaz.
😁😁 Ben de onu diyecektim. Umarım o uçaklara da sığmayacağı taxiway'lerden taxi vermezler. Zira geçen yaşanan olayda ben kule kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum. İstanbul Havalimanı ve THY söz konusu olduğu için sıkıntı çıkmadı fakat Qatar böyle bir şey yaşarsa fatura kime kesilir bilinmez. Gerçi suçu tamamen kuleye yıkmakta doğru değil fakat dediğim gibi en azından %51 kule suçlu. 😄

Son düzenleyen: Moderatör:
kule kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum

Kesinlikle kule kaynaklı ama pilotta uçak oraya sığmaz yahu demedimi acaba?

Qatar Airway yaz sezonunda Istanbul Havalimani'na A380 ile sefer yapmayi planliyor. Ataturk Havalimani altyapi yetersizliginden bu ucaklara iniş için musaade edilmiyordu. Istanbul Havalimani A380 ve 747 (yolcu) Ucaklarina ev sahipligi yapabilir.

Hocam sanmıyorum geleceğini gelse bile 2-3 kapı kapatır 3.Havalimanında 1.5 ay çalıştım gözlemlerim onu getiriyor. Kapılar arası mesafe çok yakın.
be7bb03e-5e98-4efd-8dfa-fa49a8c8120e.jpg

Açılışına 2 ay kala çektiğim bir fotoğraf o zamanlar Atatürk Havalimanından gidiyorduk tam bir eziyetti.

Kesinlikle kule kaynaklı ama pilotta uçak oraya sığmaz yahu demedimi acaba?
İşin orası da öyle işte ama belki de kule o taxiway'i verince sorgulamamıştır. Pilotların verilen taxi yollarını teyit etmeleri gerekiyor mu bilmiyorum, yapmakla yükümlü olduklarını duymadım daha önce eğer öyle ise.

Hocam sanmıyorum geleceğini gelse bile 2-3 kapı kapatır 3.Havalimanında 1.5 ay çalıştım gözlemlerim onu getiriyor. Kapılar arası mesafe çok yakın.

Hocam hiç A350 ya da B787 geliyor mu? Dediğiniz doğru olabilir, A380 kanat açıklığı 80 metre bu bağlamda 2-3 kapı kapatabilir. Ama B747 68 metre olması lazım, 777'den 5 metre kadar fazla. B747'ler gelirse şayet sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Tabii siz çalışan biri olarak daha iyi bilirsiniz ben sadece düşüncelerimi yazıyorum. 😄

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 777 sokuyorlarsa İstanbul Havalimanına'da söz konusu uçakları sokarlar bence. 😄

İşin orası da öyle işte ama belki de kule o taxiway'i verince sorgulamamıştır. Pilotların verilen taxi yollarını teyit etmeleri gerekiyor mu bilmiyorum, yapmakla yükümlü olduklarını duymadım daha önce eğer öyle ise.

Hocam hiç A350 ya da B787 geliyor mu? Dediğiniz doğru olabilir, A380 kanat açıklığı 80 metre bu bağlamda 2-3 kapı kapatabilir. Ama B747 68 metre olması lazım, 777'den 5 metre kadar fazla. B747'ler gelirse şayet sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Tabii siz çalışan biri olarak daha iyi bilirsiniz ben sadece düşüncelerimi yazıyorum. 😄

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 777 sokuyorlarsa İstanbul Havalimanına'da söz konusu uçakları sokarlar bence. 😄
İstanbul Havalimanı inşa edilirken A380'lerin acil iniş yapabilecekleri veya tarifeli sefer konulabilecek şekilde üretilmedi mi? Hatta Singapore Airlines 3. Havalimanını bekliyoruz vs diyorlardı millet A380'lerle gelecekler diyordu.

İstanbul Havalimanı inşa edilirken A380'lerin acil iniş yapabilecekleri veya tarifeli sefer konulabilecek şekilde üretilmedi mi?
Bu konular hakkında bir bilgim yok maalesef. Geçenlerde bir A380 divert etme kararı aldı fakat İstanbul'un biraz kuzeyinde olmasına rağmen gidip Güney Kıbrıs'ta bir havalimanına indi. İstanbul Havalimanı divert'lere kapalı diyen var, trafikten dolayı diyen var benimde net bir bilgim yok. 😁

Bu konular hakkında bir bilgim yok maalesef. Geçenlerde bir A380 divert etme kararı aldı fakat İstanbul'un biraz kuzeyinde olmasına rağmen gidip Güney Kıbrıs'ta bir havalimanına indi. İstanbul Havalimanı divert'lere kapalı diyen var, trafikten dolayı diyen var benimde net bir bilgim yok. 😁
Istanbul Havalimanı diverte kapalı değil. Gulf Air'in 787'si divert etmişti.

Görüyorum ki bazı arkadaşlar A380'in İstanbul Havalimanına sığmayacağını söylemiş. Arkadaşlar ağzı olan konuşmasın. İstanbul Havalimanının temel amaçlarından biri de A380 gibi uzun pistlere ihtiyaç duyan uçaklara açık olmasıydı. Genel olarak havalimanımıza divert etmek isteyen uçaklar yoğunluk bakımından red yiyebiliyorlar. Zaten bu tür uçakların operasyonelliğini üstlenmek zordur. Deneyim ister. Firmalar bu yüzden hat değişikliklerine giderken duyuru yaparlar. Dolayısı ile divert etme talebini daha yakın bir meydana inmesi dönütüyle reddetmiş olabilirler.

Geçtiğimiz günlerde Qatar Airways Doha - İstanbul uçuşlarında A380 kullanmaya başlayacağını açıklamıştı zaten. Kısacası İstanbul Havalimanının A380 bakımından bir sorunu yoktur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı