İstanbul'da Tekrardan Deprem Olur mu?

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 164
  • Görüntüleme 15.121
Evet güzelmiş ama sen 7 ve üzeri şiddetinde depremde bulundun mu?
Annemler bırak yürümeyi ayakta durmak imkansız diyolardı. Yani depremin sen o kabinin yanındayken olması lazım🙂.

Bulundum 99 depremini yaşadım. İstanbul okmeydanındaydım. Ama o deprem birçoğumuz için o şiddetle yaşadığı ilk, hatta ilk kez depremi yaşayanların çoğunlukta olduğu zamandı. Artık o panik anında olmamalıyız ve sakin kalmaya çalışıp hızlı ve doğru karar vermek için bazı hazırlıklar yapmamız gerekmiyor mu sizce ?

Kabin olmaz kasa vs başka bir şey olabilir. Demek istediğim çanta vs gibi önlemler dahil yapabileceğimiz bazı şeyler olmalı.

Ayrıca düzenli deprem tatbikatları ile yapılacakları kafamıza kazımamız gerekiyor. Tıpkı yangın olunca ne olacağını bilmek gibi. Maalesef bırakın deprem anını acil bir durumda ne yapacağımızı bile bilmiyoruz. Çoğumuzun ilk yardım eğitimi bile yoktur muhtemelen.

Adam diyor acil bir anda insanlar hangi telefonu arayacaklarını bile unutuyorlar. İşte bunu önlemek için bir şeylerin yapılabileceğini düşünüyorum.

Sizce yapabileceğimiz hiçbir şey yok mu ? Bırakalım ne olacaksa olsun mu ? Kaderimiz de varsa yaşar mıyız diyelim ?

Emin ol mutlaka var.

Çünkü biliyoruz ki muhtemeldir ki 1 hafta sonra her şey unutulup gidebiliyor ve eski hiç deprem olmamış halimize geri dönüyoruz. Oysa bu uyarıyı bence daha fazla dikkate almak gerekiyor.

İstanbulda depremi şiddetli hissetmiş birisi olarak asıl korkum deprem değil. Deprem den sonrası deprem de ölmesem bile istanbulun şuan ki imkanları deprem de yaralanıcak binlerce insanı malesef kurtaramıcak. Maddi olarak imkanım olsa şuan da istanbulu terkederim insanlar bu ölüm bu ecel seni heryerde bulur diyor fakat buna katılmıyorum. Çünkü allah diyorki siz tedbirinizi alın sonra kendinizi bana emanet edin peki ortada alınmış bi tedbir varmı? Japonyada yaşıyor olsaydım size katılırdım ordaki deprem de ölsem ecelim ile öldüm diyebilirdim çünkü tedbirler alınmış gerisi allaha kalmış ama bizim devletimiz deprem için bi tedbir almamış diyorsunuz ki bu ecel. Buna katılmıyorum bu ecel değil bile bile intihar gibi geliyor bana.
Suan da istanbul dan haberlere göre baya kişi terkeden varmış. Bide suanda İstanbul da önlem yok neden. Yok o parti yok mu parti derken yapacak olan işler hep erteleniyor. 1999 depreminde o kadar para toplandı yok böyle yerler yapılacaktır yok böyle olcak e ne oldu paraya hep 2000 ve 2002 seçimlerine harcandı. Bu kendi görüşüm. Ama yüzde 99 öyle olmuştur o yüzden doğru düzgün ilerleme yapamayacağız. Onca insanlar vergiler verdi ne oldu para? Suan da bile deprem olmasını hala siyasiye vuranlar var o kadar cahil insanlar olmuşuz. Yok biri WhatsApp dan 4 kesin bilgi deprem olcak diyor insanları korkutuyor bu neden benim görüşüm (beğeni,izleme,vb) gibi seyler olsun diye gerçekten yazık. 1509 Büyük İstanbul depremi herkes biliyordur 5 ve 7 bin kişi hayatini kaybetti. Ve 1999 17 bin 480 kişi öldü. Biz hala olduğumuz yerde sekelim.

Suan da istanbul dan haberlere göre baya kişi terkeden varmış. Bide suanda İstanbul da önlem yok neden. Yok o parti yok mu parti derken yapacak olan işler hep erteleniyor. 1999 depreminde o kadar para toplandı yok böyle yerler yapılacaktır yok böyle olcak e ne oldu paraya hep 2000 ve 2002 seçimlerine harcandı. Bu kendi görüşüm. Ama yüzde 99 öyle olmuştur o yüzden doğru düzgün ilerleme yapamayacağız. Onca insanlar vergiler verdi ne oldu para? Suan da bile deprem olmasını hala siyasiye vuranlar var o kadar cahil insanlar olmuşuz. Yok biri WhatsApp dan 4 kesin bilgi deprem olcak diyor insanları korkutuyor bu neden benim görüşüm (beğeni,izleme,vb) gibi seyler olsun diye gerçekten yazık. 1509 Büyük İstanbul depremi herkes biliyordur 5 ve 7 bin kişi hayatini kaybetti. Ve 1999 17 bin 480 kişi öldü. Biz hala olduğumuz yerde sekelim.
O zaman hemen ucuza ev satan var mı diye kolaçan edeyim 🙂

Benim asıl korkum 99 depreminden sonra yapılan binaların gerçekten depreme dayanıklı olup olmadığı yeterince iyi kontrol edilip izinler öyle mi verildi ?

Üstüne imar barışı diye bir şey çıkartılmış ve kaçak ve çürük yapılar yasal hale getirilip para toplandığı söyleniyor. Bunlar doğruysa durum çok vahim.

Ülke fay hatlarıyla çevrilmiş ama cidden hiçbir önlem alınmamış gibi görünüyor.

Dosya Ekleri

• 5c8d375307291c1d74021e86.jpg
    5c8d375307291c1d74021e86.jpg
    45,5 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_16.png
    Screenshot_16.png
    146,5 KB · Görüntüleme: 59
Benim asıl korkum 99 depreminden sonra yapılan binaların gerçekten depreme dayanıklı olup olmadığı yeterince iyi kontrol edilip izinler öyle mi verildi ?

Üstüne imar barışı diye bir şey çıkartılmış ve kaçak ve çürük yapılar yasal hale getirilip para toplandığı söyleniyor. Bunlar doğruysa durum çok vahim.

Ülke fay hatlarıyla çevrilmiş ama cidden hiçbir önlem alınmamış gibi görünüyor.
Bugün Show tv de izledim yeni yapılan okul depreme dayanıklı dediler. Okul da çatlamalar olmuş. Bide devlet tarafından yapılan bi okul. Artık gerisini sen düşün

Bugün Show tv de izledim yeni yapılan okul depreme dayanıklı dediler. Okul da çatlamalar olmuş. Bide devlet tarafından yapılan bi okul. Artık gerisini sen düşün

Haklısın. Kamu binaları hakkında da sıkıntılar olduğu söyleniyor. Umarım kamu binalarında çok ciddi genel bir sorun yoktur.

Ne zaman büyük bir durum yaşasak yıllardır birilerinin ihmalkarlığı ortaya çıkıyor. İnanılır gibi değil cidden.

Haklısın. Kamu binaları hakkında da sıkıntılar olduğu söyleniyor. Umarım kamu binalarında çok ciddi genel bir sorun yoktur.

Ne zaman büyük bir durum yaşasak yıllardır birilerinin ihmalkarlığı ortaya çıkıyor. İnanılır gibi değil cidden.
Deprem de hasar gören hastane vardi diş hastanesi mi neydi depremde hasar görmüş hala da açık.

Oturduğum ev ve yanındaki yarım kalmış inşaatın dayanıklı olmayışı korkutuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı