Evet güzelmiş ama sen 7 ve üzeri şiddetinde depremde bulundun mu?
Annemler bırak yürümeyi ayakta durmak imkansız diyolardı. Yani depremin sen o kabinin yanındayken olması lazım.
Bulundum 99 depremini yaşadım. İstanbul okmeydanındaydım. Ama o deprem birçoğumuz için o şiddetle yaşadığı ilk, hatta ilk kez depremi yaşayanların çoğunlukta olduğu zamandı. Artık o panik anında olmamalıyız ve sakin kalmaya çalışıp hızlı ve doğru karar vermek için bazı hazırlıklar yapmamız gerekmiyor mu sizce ?
Kabin olmaz kasa vs başka bir şey olabilir. Demek istediğim çanta vs gibi önlemler dahil yapabileceğimiz bazı şeyler olmalı.
Ayrıca düzenli deprem tatbikatları ile yapılacakları kafamıza kazımamız gerekiyor. Tıpkı yangın olunca ne olacağını bilmek gibi. Maalesef bırakın deprem anını acil bir durumda ne yapacağımızı bile bilmiyoruz. Çoğumuzun ilk yardım eğitimi bile yoktur muhtemelen.
Adam diyor acil bir anda insanlar hangi telefonu arayacaklarını bile unutuyorlar. İşte bunu önlemek için bir şeylerin yapılabileceğini düşünüyorum.
Sizce yapabileceğimiz hiçbir şey yok mu ? Bırakalım ne olacaksa olsun mu ? Kaderimiz de varsa yaşar mıyız diyelim ?
Emin ol mutlaka var.
Çünkü biliyoruz ki muhtemeldir ki 1 hafta sonra her şey unutulup gidebiliyor ve eski hiç deprem olmamış halimize geri dönüyoruz. Oysa bu uyarıyı bence daha fazla dikkate almak gerekiyor.