İstediğiniz bir ülkede yaşama şansınız olsaydı, bu hangi ülke olurdu?

Hocam Finlandiya huzurun tanı mıdır bence. Amcam orada yaşıyor ve Intel'de çalışıyor ar-ge bölümünde. 6 milyonluk yer, coronadan etkilenmeyen nadir ülkelerden. Maske zorunluluğu yok mesela.

Ah hocam bilmez miyim? Elimde olsa koşa koşa gideceğim ama sınırı geçmek sıkıntı. En iyisi güzel bir meslek alıp onların beni çağırmasını sağlamak :D.
 
Sorum başlıktaki gibi, size deseler ki bir ülke seç ve ölene kadar orada yaşayacaksın, değiştirmek yok. Sebepleri ile yazın lütfen. Cevapları merak ediyorum. Ben başlıyorum; hem ekonomik anlamda güçlü, hem Avrupa ülkesi ve de Sağlık bölümü okuduğum için yüksek olasılıkla Almanya'yı seçerdim.
İsviçre.
Kanada. Karı çok severim.
Allah affetsin, çok yanlış anladım.
 
Ah hocam bilmez miyim? Elimde olsa koşa koşa gideceğim ama sınırı geçmek sıkıntı. En iyisi güzel bir meslek alıp onların beni çağırmasını sağlamak :D.
Hocam birisi çağırırsa zaten koşulsuz şartsız alıyorlar. Zaten genç nüfusa aç olan ülkelerden Finlandiya. Başvurma yaptınız mı? Yapmadıysanız bi yapın bence şans denersiniz.
 
İngiltere. Hedefim Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon bölümünü kazanıp, mezun olmak ve yurtdışına gidiş yolları aramak ya da yüksek lisans yapmak.

Müslüman bir Türk olarak doğmak gurur verici, ama Türkiye'de yaşamak pek değil. :(
 
Son düzenleme:
Amerika, Kaliforniya'da. Ah ah, ileride mümkün olur umarım. Çok seviyorum sürekli ılımlı yaz havasında olmasını

Katılıyorum hocam. Aslında Amerika genel olarak tam biz Türklere hitap ediyor. Eğlencesi var, insanı var, ekonomik olarak güçlü ve havası da sıcak -belirli bölgelerin, örnek sizinde verdiğiniz gibi California-. Fakat bana göre tek eksisi mesafesinin uzak olması. Bir şey olduğunda gidip gelmesi sıkıntı.
 
Katılıyorum hocam. Aslında Amerika genel olarak tam biz türklere hitap ediyor. Eğlencesi var, insanı var, ekonomik olarak güçlü ve havası da sıcak -belirli bölgelerin, örnek sizinde verdiğiniz gibi california-. Fakat bana göre tek eksisi mesafesinin uzak olması. Bir şey olduğunda gidip gelmesi sıkıntı.

Oraya gittiğinde her şeyi geride bırakmış olman lazım, özellikle de Türkiye'yi... Türkiye'yi özlersen, kültür şoku falan derken zaten orada yapamazsın, gidenlerin çoğu bu yüzden geri geliyor.
 

Geri
Yukarı