Çözüldü İşten çıkış yapıldıktan sonra maaş yatar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. 18 Ocak 2025 tarihinden beri çalıştığım otel de çıkış yapacağım. Annem muhasebeci ve sorduğumda ihbar süresinin anlamı tazminat için, sen çıkacağın gunu kağıda yazıp ver yeterli, on beş gün beklemeye gerek yok dedi. Zaten çıkmayı düşünüyordum fakat YKS yaklaşıyor ve izin de vermiyorlar. Şimdi şöyle ki çıkmam için kesin olarak 2 hafta beklemeli miyim?

16.06.2025 tarihinde çıkış vereceğim kağıtı vereceğim ve sonraki gün cikacagimi belirtecegim.

Dip not olarak burada mesela mudur ile kavga ettin ve eve gittin. Çıkışın veriliyor ve çalıştığın kadarını ay sonu gelip alıyorsun. Ben yarın haber verip çıkarsam, maaş ayın 5. yatıyor ve çalıştığım 11 günlük ücreti alabilir miyim? YKS sınavına yetişmesi lazim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kıdem süreniz 6 aydan az olduğu için ihbar süresine uymanız gerekli. İstifayı sınavdan en az 2 hafta önce vermek gerekiyor. Çalıştığınız günlerin parasını ise bir sonraki maaş döneminde alırsınız.
Deneme sürecinden fazla çalıştığınız için ihbar vermeniz gerekiyor. 2 hafta bekletilmedim hiç genelde 1 hafta önceden söylüyordum sorun yaşamıyordum. Anında çıkarsanız tazminat ödersiniz. Maaş gününde çalıştığınız mesai kadar para alırsınız.

Kıdem süreniz 6 aydan az olduğu için ihbar süresine uymanız gerekli. İstifayı sınavdan en az 2 hafta önce vermek gerekiyor. Çalıştığınız günlerin parasını ise bir sonraki maaş döneminde alırsınız.
İhbar tazminatı almamız için ihbar süresine uymamiz lazim fakat tazminat verilmiyor. Bilginiz olsun

İhbar tazminatı almamız için ihbar süresine uymamiz lazim fakat tazminat verilmiyor. Bilginiz olsun
İhbar süresine uymazsanız sizden tazminat talep ederler, sizin çıkışınızda tazminat almanız için zaten en az 1 yıl çalışmış olmanız gerekli.

İhbar süresine uymazsanız sizden tazminat talep ederler, sizin çıkışınızda tazminat almanız için zaten en az 1 yıl çalışmış olmanız gerekli.
Hocam bu mantıkla kafası esip çıkan herkesten tazminat almaları lazim fakat almıyorlar. Daha dün dediğim gibi kız ile kavga etti ve kız direkt gitti.

Hocam bu mantıkla kafası esip çıkan herkesten tazminat almaları lazim fakat almıyorlar. Daha dün dediğim gibi kız ile kavga etti ve kız direkt gitti.
Hocam yönetmelik bu şekilde, şimdi almamış olmaları tazminat için dava açmayacakları anlamına da gelmiyor ki. Şirket içi dinamiklerin hepsini buradan bilemeyiz. Burada yardım ederken nesnel bilgiler vermemiz gerekiyor.

Hocam yönetmelik bu şekilde, şimdi almamış olmaları tazminat için dava açmayacakları anlamına da gelmiyor ki. Şirket içi dinamiklerin hepsini buradan bilemeyiz. Burada yardım ederken nesnel bilgiler vermemiz gerekiyor.
Anladım demek istediğinizi. Teşekkür ederim. Dava ile uğraşacak kadar eli bol değiller. Sanmiyorum.

Hocam tazminat ücreti ne durumdadır acaba? Aklıma takıldı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı