İstenen üniversiteye girilemezse mezuna kalınır mı?

Egeax

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, ben diyelim bir üniversite yazdım, ama tutmadı. Mezuna kalabiliyor muyum? Yoksa yazmadan direkt mezuna kalmam mı lazım? Tutmazsa mezuna kalabilir miyim yine de?

Evet yazdin ama yerlesemedin diyelim puanin kirilmadan mezuna kalmis oluyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tercih yapıp mezuna kalırsanız seneye OBP puanınız kırılıyor. Eğer tercih yapmadan mezuna kalırsanız aynı OBP puanı bir sonraki senede ekleniyor.

Çok özür diliyorum. Yanlış biliyormuşum.

Son düzenleme:
Eğer tercih yapıp mezuna kalırsanız seneye OBP puanınız kırılıyor. Eğer tercih yapmadan mezuna kalırsanız aynı OBP puanı bir sonraki senede ekleniyor.

Yanlış, tercih yapip yerlesirsen OBP puanin kiriliyor, eger yerlesemezsen OBP kirilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öğrenci bir önceki yıl bir üniversiteyi kazandıysa OBP'si yarıya düşer. Ancak, aday özel yetenek sınavı sonucu kazandıysa ve kayıt olmadıysa OBP'si kırılmaz, kayıt olduysa kırılır.

Arkadaşlar, ben diyelim bir üniversite yazdım, ama tutmadı. Mezuna kalabiliyor muyum? Yoksa yazmadan direkt mezuna kalmam mı lazım? Tutmazsa mezuna kalabilir miyim yine de?
Çoğu kişi bilmiyor, mezuna bırakmak çok riskli bir karar. Düşünüp taşınıp karar verilmeli bence. İstediğin üniversite ya da bölüm değil de başka biri oldu diyelim Ek-Madde 1 ya da Ek-Madde 2 ile yatay geçiş imkanın var. Açıkta kalırsan da obp kesilmeden hiç bir şey olmadan mezuna kalmış oluyorsun.

Çoğu kişi bilmiyor, mezuna bırakmak çok riskli bir karar. Düşünüp taşınıp karar verilmeli bence. İstediğin üniversite ya da bölüm değil de başka biri oldu diyelim Ek-Madde 1 ya da Ek-Madde 2 ile yatay geçiş imkanın var. Açıkta kalırsan da obp kesilmeden hiç bir şey olmadan mezuna kalmış oluyorsun.
Hocam yatay geçiş hakkında çok araştırma yaptım ne olduğu hakkında fikrim yok.

Evet ama tercih edip yerleşirsen OBP kırılır ama tercih edip yerleşmezsen bir şey olmaz fakat mezun kolay bir şey değil buna hazır hissediyorsanız kalın hocam.
Valla hocam istediğim bölümle kazanabilme oranım kafa kafaya. Tercih edip kazanamazsam ne olacak diye endişeliyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı