İsviçre'ye nasıl gidilir?

İsviçre'ye nasıl gidilir? Hangi yollardan geçmek lazım? Türkiye'da zanaat işi ile uğraşan biri İsviçre'ye nasıl gidebilir?

Misal Amerika ile ilgili araştırma yaptığım zaman karşıma bir sürü yol çıkıyor, bir sürü içerik üreticisi var, kaçak gitmeden yasal gitmeye her şeyi internetten çok kolay bulabiliyorum ama nedense İsviçre hakkında bir araştırma yapmak istedim ve nokta atışı tam bir bilgi edinemedim, ya bende sorun var ya da karışık olduğu için ben anlamadım.

Amerika için fırsatları kaçırdık, tek yol Green Card, o işte şans işi...

Bilgisi olan arkadaşlardan İsviçre konusu hakkında yardım istiyorum.

Çoğu Avrupa ülkesine turistik bile olsa eskisi gibi gidilemiyor. Eğer çalışan olarak gideceksen davet yazısı alman lazım. Eğer şirket kuracağım dersen maddi imkan lazım. Senin aklında nasıl bir yol var? Bir yerde çalışmak mı istiyorsun yoksa kendin şirket mi kurmak istiyorsun?

30 yaşından küçüksen esc programlarına bakabilirsin. Programlar 6-12 ay arası değişiyor, bildiğim kadarıyla kalıcı olarak kalamıyorsun. Ben İsviçre Appenzel'de yaklaşık 5 ay kadar yaşadım daha yeni geri geldim. Kuzenimin dükkanı vardı onun vesilesiyle gittim. Eğer mesleki yeterlilik belgen varsa onunla da gidebilirsin diye düşünüyorum. Arka komşum 2019 yılında elektrik üzerine mesleki yeterlilik belgesi almıştı, başvuru yaptı ve Almanya'ya gitmişti.

Hocam dil var mı en önemlisi yoksa 2 yıl oyalar seni.

Eğer davetiye alabilirsin çok rahat şekilde gidersin yaptığın işle ilgili oradaki şirketlere başvurularda bulanarak davetiye kapmaya bak.

Dil olmadan hiçbir ülke kolay kolay almıyor en az B1 isteyen ülkeler var.

30 yaşından küçüksen ESC programlarına bakabilirsin. Programlar 6-12 ay arası değişiyor, bildiğim kadarıyla kalıcı olarak kalamıyorsun. Ben İsviçre Appenzel'de yaklaşık 5 ay kadar yaşadım daha yeni geri geldim. Kuzenimin dükkanı vardı onun vesilesiyle gittim. Eğer mesleki yeterlilik belgen varsa onunla da gidebilirsin diye düşünüyorum. Arka komşum 2019 yılında elektrik üzerine mesleki yeterlilik belgesi almıştı, başvuru yaptı ve Almanya'ya gitmişti.

Hocam bir şey soracağım meslek lisesi diploması orada geçerlimi.

Bu, çalışma izni için ülkeden ülkeye değişen bir konu. İsviçre için durum nedir bilmiyorum. Ama vatandaşlık için bazı ülkeler kendi resmi dillerini bile akıcı konuşmanı istiyorlar.

Hocam dil var mı en önemlisi yoksa 2 yıl oyalar seni.

Dil olmadan hiçbir ülke kolay kolay almıyor en az B1 isteyen ülkeler var.

Hocam bir şey soracağım meslek lisesi diploması orada geçerlimi.
Sırf meslek lisesi belgesi yeterli olmuyor. Mesleki yeterlilik belgesi ve ustalık belgesi şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı