İtemsatış'ın dava açması problem olur mu?

• Konuyu başlatan clyyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 177
  • Görüntüleme 10.260
Şöyle bir olay olmuştu onu anlatayım hesabı sattığım 2. gün ben yazmıştım kanka paray atayım hesabı geri ver yazmıştım ucuza sattığımı düşünerek sonra hayır hayır diye ısrar etti bende dedimki tamam dostum ben geri alırım dedim ama yemin ediyorum Allah'ta belamı versin geri almamıştım o günden beri tutturdu hesabı geri aldın hesabı geri aldın diye bu konuşmaları da İtemsatış üzerinden yaptık
Tamam o zaman bir dahakine insanları böyle şeyler için tehdit etmemeyi öğrenmiş olursun, hesabı alan kişi parasını ödemiş almış babasının hayrına vermemişsin. Neden sonrasında geri almak isteyip hayır cevabı alınca tehdit ediyorsun karşındakini? Kabullenip geçmen gerekirdi, çok istiyorsan satmasaydın hesabı. Ayrıca dediklerin çok şüpheli, büyük ihtimal geri çektin ve böyle mesajlar alınca korkudan buraya geldin başıma bir iş gelir mi diye, başının yanacağını anlayınca da hesabı ''Valorant destekle konuştum geri aldım'' diyip alıcıya geri teslim ettin. Bu tahminde bulunuyorum çünkü aynısı başıma geldi, satın aldığım hesap geri çekilince satan kişiye dava açacağımı söyledim gözdağı vermek için, destekle konuşup geri vermişti sözde ama kendisinin çektiğini hesaba bağlı olan numaradan anlamıştım. Üzgünüm ama yazdıklarının biri diğerini tutmuyor, dava sürecine gelince de tahminimce ya para cezası ödeyeceksin ya da bir şey olmayacak.

Me en son olan olay Valorant destekle konuşup hesabı geri çekip sattığım kişiye teslim ettim şikayetini geri çekiceğini söyledi ama aklımdaki olay İtemsatış'ın size biz dava açtıkta kalması devamı ne olur bu olayın?

Bir de hesabı daha adama geri vermeden önce İtemsatış şöyle bir şey yazmıştı

Eki Görüntüle 2446969

Ne demek bu tam olarak
Adamı dolandırmışsın sonra buraya gelip yapmadım ayağına yatıp yardım istemişsin, umarım İtemsatış davayı geri çekmez sende akıllanırsın.

Son durum nedir? Bir gelişme var mı?

Kardeşim, neden hesabı geri çektin? Veya geri çekmediysen bile, 'geri çekmedim' demiyorsun. Item satış göz korkutmak için bir şey demez. Bunlar kurumsal site açtıysa, açmıştır. Adama yalvarsan bile, adam sana açmamış davayı; site sana açmış. Büyük ihtimalle davanın konusu hesap ile ilgili değil, siteyi kötü gösterimden dava açmışlardır. Çünkü bir şey alırken site güvence veriyor alıcıya.

Da forumda bunu yaşayan biri vardi ve sonuc olarak hesabin degerinden çok daha fazla ücret ödedikten sonra dosya kapandı.

Şikayetin hangi maddeden açıldığı önemli. İtemsatış aracı/yer sağlayıcı olarak kabul ettiğiniz sözleşmeleri çiğnediğinizi kanıtlarsa sizden tazminat talep edebilir. Çünkü karşı tarafın mağduriyetini gidermekle yükümlüdür (büyük ihtimal para iadesi yapılmıştır.) ve bu mağduriyetin bedelini sizden alacaklardır. Uzlaştırmaya bağlı değildir bu gibi şikayetler.
Davayı açan;şahıs olsaydı kovuşturm yani sizden savunma ifadesi buna ek olarakta iki tarafa uzlaşma teklif edilirdi. Eğer uzlaşma sağlanmazsa şikayet davaya dönüşürdü.

Bir şey olmaz deme evine icra kağıdı gelecek yakın bir zamnada 21 gün içinde gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı