İtemsatış'tan dava açılabilir mi?

Muratilkrrr

Decapat
Daha fazla  
8-9 tane hesap sattım daha öncesinde, üstünden aylar geçti ama aklımda bir şey var: Bu forumda da gördüm falan, ben hesabı geri çekmedim ve çekmem yani etik değil, ama adam aylar sonra gelse, geri çektin paramı geri ver falan diye yazsa dava açabilir mi_ benim geri aldığımı nasıl kanıtlar, aydınlatır mısınız? Geri çekmedim ama boşuna dava yeme ihtimalim var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağzı olan herkes konuştuğu için herkes yanlış bir bilgi verecektir fakat daha önce hep bünyesinde çalıştığım veya hukuk bürosuna bağlı olduğum yazılım alanında çalıştığım için birkaç sektörde şunu söyleyebilirim bu arada tecrübem de oldu söyleyeyim birisi hesabı geri alırsa yani sözleşmeye aykırı hareket ederse hesabı kalıcı olarak kapatılıyor evet bu bir gerçek bu yaşanan ilk adım ikinci adımda mağdur olan kişi eğer gidip şikayette bulunursa karakol veya adliye bu şikayet için sitenin öncülüğünü talep ediyor ve size bir belge veriyor siz bu belgeyi siteye gönderdiğiniz zaman site adliye veya karakola sizin dosyanıza gereken tüm kanıtların hepsini karşı tarafındaki kişisel bilgileriyle birlikte veriyor ve direkt olarak karşı tarafa dava açabiliyorsunuz ve bu dava ciddi bir dava olursa karşı taraf haksız bulunursa sizin zarara nasıl fazlasıyla karşılanmakla beraber karşı taraftaki insan yani burada suçlu olan kişi kamu davasına kadar uğraşabiliyor ve kamu davası da otomatik olarak açılıyor bu durumda yani bunun gibi böyle aslında çok örnek var ama çoğu kişi adam diyor ki 50 lira verdim 50 lira için uğraşmaya değmezdi 500 lira verdim bin lira verdim uğraşmaya değmez diyorlar oysaki uğraşmalık hiçbir şey yok evinin yakınında bir adliye veya karakol varsa bir şikayet başvurusu yapacaksın hepsi bu kadar ondan sonra onların verdiği kağıdı t yüklüyorsun işte zaten gereken her şeyi hallediyor otomatik olarak yani aslında uğraşmış olduğun hiçbir şey yok insanlar böyle hukuki onlarda korkuyorlar ve geri adım atıyorlar insanlarda böyle dolandırıcılık yapmaya devam ediyor oysaki geri adım atmalık hiçbir şey yok sen haklıyken haksız bile bulunsan hiçbir şey olmuyor yani hakkını aramak korkutucu bir şey değil o yüzden insanlara biraz geri adım atması bu konuda gereken duyarlılığı sağlamaması çok saçma ama koyun çok bizim ülkede böyle devam yani.
Senin konuna gelecek olursak da, senin çekip çekmemen önemli değil. O hesabı kimden alıp kime sattığında önemli değil. Burada her halükarda muhatap da suçlu da sensin. Adamın muhattabı da sensin zararını karşılayacak kişi de sensin. Karşı taraf 5 dakikasını ayırır bunları yaparsa geçmiş olsun. Mesafeli satış sözleşmeleri tüm sitelerin neredeyse aynıdır. Ve item satışında aynı. Hatta boz hukuk bürosuyla da çalıştıkları ortada. Adına ya icra dosyası ya da şikayet tebligatı açılır. O da karşı taraf uğraşırsa. Uğraşamak dediğim de 5 dakikalık iş :D

Platform icra kağıdı gönderebiliyor, örnekleri var. Ödemek zorunda değilsin tabii. Davayı alıcı kişi açabilir ama sonuç çıkar mı sanmam.

Ödemek zorunda değil hocam haklısınız ama ödemezse ödemediği her 28 dakika başına 2 lira faiz geliyor yıllar sonra bir anda haksız bulunsa olacakları tahmin bile edemiyorum.

8-9 tane hesap sattım daha öncesinde, üstünden aylar geçti ama aklımda bir şey var: Bu forumda da gördüm falan, ben hesabı geri çekmedim ve çekmem yani etik değil, ama adam aylar sonra gelse, geri çektin paramı geri ver falan diye yazsa dava açabilir mi_ benim geri aldığımı nasıl kanıtlar, aydınlatır mısınız? Geri çekmedim ama boşuna dava yeme ihtimalim var mı?
dava açabilirmi bilmiyom ama bunu kanıtlaması lazım video gibi seylerle sizden hesap aldığına dahil.

5 aydır tehdit ediliyorum hala ne dava var ne bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı