İtemsatış'tan dava açılabilir mi?

Ekstra olarak eklemek isterim.
Hatta arkadaşlar sizin de esas numarasını paylaşamayacağım bir dosya inceleme şansı yakalamıştım bu dosyada suçlu olan taraf gerçekten suçsuzdu adamın tüm kayıtlarına bakmıştık tüm bilişim hukuku departmanı olarak adam gerçekten %100 haksız haklı olmasına rağmen tamamen suçlu bulunmuştu sebebini söyleyeyim bu tür işlerde erişilemez kayıtlar olduğu sürece mesela bir hesabın e-postasını veya şifresini değiştirmek gibi bu kanıtları yok edebilme ihtimalimiz var veya yok gibi veya o platformun bizlerle bilişim hukuku veya hukuk bürolarıyla paylaşıp paylaşmama özgürlüğü olduğu için böyle tespit edilemez durumlara karşılık mesafeli satış sözleşmesinde bunların hepsi yer alıyor yani adamlar sana diyor ki ne olursa olsun bu hesabın başına bir şey gelirse suçlu sensin muhatap sensin gibi resmi olmayan ama bu anlama gelen ibareler mevcut gelip inceleyebilirsiniz o yüzden kimin neyi ispatlamasına gerek yok ki zaten ispatlayamaz zaten kanat bulamaz diye düşünmeye gerek yok evet adına bir icra dosyası açılır veya Adana şikayet olursa bir tebligatname gönderilir evine gönderilir zaten e-Devlet'teki ikametgâh adresine ise oraya gönderilir.
Yani o yüzden oynamış olduğum oyun satmış olduğum oyun platformu bu bilgileri kimseye veremez ispatlanamaz kimlerden bilecek diye düşünmeye gerek yok çünkü mesafeli satış sözleşmesinde zaten bunların hepsi yer aldığı için şu an burada muhatap da sensin zarara karşılaması gereken kişi de sensin o yüzden bence böyle şeylere gerek kalmadan karşılığını vermelisin benim başıma gelmez deme çünkü senin gibi benim başıma gelmez diyen birçok gördüğüm kişilerin hepsi 18 yaşından küçüktü ben normalde yazılımcıyım fakat hayatımın bir döneminde çalışmış olduğum bir şirket beni bilişim hukuk departmanına çağırmıştı ve orada gerçekten çalışma şartları çok güzeldi ve o yüzden orada bir yıla yakın çalışmıştım ve görmüş olduğum dosyaları akıl bile edemezsiniz esas numarasını paylaşamıyorum dediğim gibi çünkü bu yasal değil.

Ağzı olan herkes konuştuğu için herkes yanlış bir bilgi verecektir fakat daha önce hep bünyesinde çalıştığım veya hukuk bürosuna bağlı olduğum yazılım alanında çalıştığım için birkaç sektörde şunu söyleyebilirim bu arada tecrübem de oldu söyleyeyim birisi hesabı geri alırsa yani sözleşmeye aykırı hareket ederse hesabı kalıcı olarak kapatılıyor evet bu bir gerçek bu yaşanan ilk adım ikinci adımda mağdur olan kişi eğer gidip şikayette bulunursa karakol veya adliye bu şikayet için sitenin öncülüğünü talep ediyor ve size bir belge veriyor siz bu belgeyi siteye gönderdiğiniz zaman site adliye veya karakola sizin dosyanıza gereken tüm kanıtların hepsini karşı tarafındaki kişisel bilgileriyle birlikte veriyor ve direkt olarak karşı tarafa dava açabiliyorsunuz ve bu dava ciddi bir dava olursa karşı taraf haksız bulunursa sizin zarara nasıl fazlasıyla karşılanmakla beraber karşı taraftaki insan yani burada suçlu olan kişi kamu davasına kadar uğraşabiliyor ve kamu davası da otomatik olarak açılıyor bu durumda yani bunun gibi böyle aslında çok örnek var ama çoğu kişi adam diyor ki 50 lira verdim 50 lira için uğraşmaya değmezdi 500 lira verdim bin lira verdim uğraşmaya değmez diyorlar oysaki uğraşmalık hiçbir şey yok evinin yakınında bir adliye veya karakol varsa bir şikayet başvurusu yapacaksın hepsi bu kadar ondan sonra onların verdiği kağıdı t yüklüyorsun işte zaten gereken her şeyi hallediyor otomatik olarak yani aslında uğraşmış olduğun hiçbir şey yok insanlar böyle hukuki onlarda korkuyorlar ve geri adım atıyorlar insanlarda böyle dolandırıcılık yapmaya devam ediyor oysaki geri adım atmalık hiçbir şey yok sen haklıyken haksız bile bulunsan hiçbir şey olmuyor yani hakkını aramak korkutucu bir şey değil o yüzden insanlara biraz geri adım atması bu konuda gereken duyarlılığı sağlamaması çok saçma ama koyun çok bizim ülkede böyle devam yani.
senin konuna gelecek olursak da, senin çekip çekmemen önemli değil. O hesabı kimden alıp kime sattığında önemli değil. Burada her halükarda muhatap da suçlu da sensin. Adamın muhattabı da sensin zararını karşılayacak kişi de sensin. Karşı taraf 5 dakikasını ayırır bunları yaparsa geçmiş olsun. Mesafeli satış sözleşmeleri tüm sitelerin neredeyse aynıdır. Ve item satışında aynı. Hatta boz hukuk bürosuyla da çalıştıkları ortada. Adına ya icra dosyası ya da şikayet tebligatı açılır. O da karşı taraf uğraşırsa. Uğraşamak dediğim de 5 dakikalık iş :D

Sağ olun bayağı bilgilendiriniz peki mesela adam dedi bu olaylarda dava açmadan önce parayı ödemek için zamanım oluyor mu süre.

Sağ olun bayağı bilgilendiriniz peki mesela adam dedi bu olaylarda dava açmadan önce parayı ödemek için zamanım oluyor mu süre.

Hocam eğer dava açılmadıysa ve şu an site üzerinde üyeliğinize erişebiliyorsanız ilanı sattığınız tutarda bir bakiye yükleyin hatta gerekirse 50 lira 100 lira fazla yükleyin sonra destek talebe oluşturun iade yapmak istiyorum böyle bir hesap sattım şu sipariş numaramla yapmış olduğum işlemdeki alıcıya bakiyemin tekrardan iade edilmesini istiyorum deyin ve bakiyeye dokunmayın zaten gereken iadeyi yaparlar ama dava açıldıysa ve dava açıldıktan sonra muhtemelen ilk olarak icra dosyası açılacaktır o zaman süreç gerçekten çok sıkıntılı yürüyor.

Hocam eğer dava açılmadıysa ve şu an site üzerinde üyeliğinize erişebiliyorsanız ilanı sattığınız tutarda bir bakiye yükleyin hatta gerekirse 50 lira 100 lira fazla yükleyin sonra destek talebe oluşturun iade yapmak istiyorum böyle bir hesap sattım şu sipariş numaramla yapmış olduğum işlemdeki alıcıya bakiyemin tekrardan iade edilmesini istiyorum deyin ve bakiyeye dokunmayın zaten gereken iadeyi yaparlar ama dava açıldıysa ve dava açıldıktan sonra muhtemelen ilk olarak icra dosyası açılacaktır o zaman süreç gerçekten çok sıkıntılı yürüyor.

Minimum 3 ay geçti sattığım hesaplarda hiçbir şey olmaz ama olur mu adam iftira atar falan diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı