İtopya bozuk dizüstü bilgisayara iade yapmadı

onurcakirbay

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2016
Mesajlar
87
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi forumlar herkese. Yaklaşık 1 ay önce İtopya'dan Gigabyte dizüstü bilgisayar satın aldım. Kargo geldi ve PC'yi açtığımda ekranında problemler olduğu bariz şekilde belliydi. Bir sonraki gün İtopya Acıbadem şubesine götürdüğümde ne değişim ne de iade yapabileceklerini söylediler. 14 gün iade hakkımı kullanmak istediğimde ise ürünün içerisinde bulunan Windows'u kurduğun için 14 gün içerisinde iade hakkın olmadığını söylediler. Uzun süre kavga ettikten sonra illallah edip değişime gitmesi kararını verdim. Yaklaşık 25 günün sonunda bana ürünün ekranında problem olduğu ve LCD panelinin değişeceği ile ilgili bir mail geldi. Ve ellerinde olmadığı için yurt dışından sipariş verdiklerini söylediler. Ürünü 7 taksitle almıştım. 2 taksiti zaten ödedim. Ürünü daha elime bile alamadım. Tüketici hakem heyetne başvurmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim yasal olarak nasıl hak iddia edebilirim? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirm. İtopya'dan da bir daha alışverş yapanın ellerinden öpüyorum kendi adıma. Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • 813F7665-2357-4D53-AE64-508DE3284C50.png
    813F7665-2357-4D53-AE64-508DE3284C50.png
    165 KB · Görüntüleme: 130
İtopya klasik yalanı, Windows kurduk. Öyle bir kanun yok internet alınan ürün 14 gün iade hakkın var kusurlu ürün gelmiş sana. Aynısını bana yaptılar 1 saat kavga ettik sonunda paşa paşa iade aldılar. Tabii büroda çalışıyorum konuşma uslüp ve süreçleri hukuk dili ile patır patır anlatınca korktular. 😁
 
Geçmiş olsun. Süreci sizinde gayretlerinizle bayağı uzatmışlar. Niye hemen Thh ye başvurmadınız uzun süre tartışmaya kavgaya gerek yok kabul edilmeyince direk başvurmaz lazımdı. Geçte olsa hemen başvurun.
 
Tıpatıp aynısını ben yaşadım. Legion 5 almıştım. Ekranda ölü piksel gibi çizgiler vardı 10 15 pikselde. İade etmek istediğimde sana dedikleri gibi Windows 10 kurulduğu için alamayız dediler. Ama ben deneme sürümü kurmuştum zaten kod bile girmemiştim, çok rahat bir şekilde geri döndürebilirlerdi ama iade almadılar. Ben de bilgisayar ihtiyacım olduğu ve fiyatlar çok hızlı bir şekilde arttığı için tüketici mahkemesinde 6 ay harcamak istemedim. Bir müşteri hizmetleri yetkilisi iyi konuştu benle tekrar gönder ve içine iade etmek istiyorum bilgisayar sorunlu yaz gönder dedi. Dediği gibi yaptım ve gönderdim. Benden habersiz servise göndermişler ve paneli değiştirmişler. Şu anlık bir problem yok fakat o zamanlar bana çok sıkıntı yaşatmıştı. Eğer tüketici mahkemesine giderseniz bilgilendirir misiniz buralardan?
 
Orta Doğu ülkesi işte parayla rezil oluyorsun bunlar bu ülkede satış yapıyor site açıyorlar alışveriş yapıyorlar güya ülke ülke değil ki.
Orta Doğu ülkesi işte parayla rezil oluyorsun bunlar bu ülkede satış yapıyor site açıyorlar alışveriş yapıyorlar güya ülke ülke değil ki.

Avis1 İtopya çalışanı mısın niye kızgın attın birader :D
 
Orta Doğu ülkesi işte parayla rezil oluyorsun bunlar bu ülkede satış yapıyor site açıyorlar alışveriş yapıyorlar güya ülke ülke değil ki.


Avis1 İtopya çalışanı mısın niye kızgın attın birader :D
İtopya çalışanı ile ne ilgisi var? Ne yazdığımızı bilmeden mi gönderiyorsunuz? Sizin gibi ülkesini karalamak için bahane arayanlara arkadaşın sorununa çözüm yazacagina sözüm ona bahane var zannederek ülkemi aşağılamaya çalışanlara hep kızgın atarım.
 
THH çok uzun sürüyor şeklinde yorumlar aldım hep. Bilgisayar elime geçince satıp kurtulmayı planlıyorum açıkçası. Zararına da olsa illallah ettim yani.
 

Geri
Yukarı