Servisi bekliyorlardır hocam.
Şimdi merak ettiğim sıkıntı şu. Servisi bekleme nedenleri benim hatalı ürün olduğunu belirtmem. Ama mantıken 14 gün içinde gönderdim. Bunlar bir hile hurda yapıp üründe sorun yok derlerse iadem boşa mı gidiyor o kısmı anlamadım.

Hocam işte o yüzden mail atarken özellikle cayma hakkınızı belirttiniz fakat yine de sıkıntılı bir süreç.

Servisi bekliyorlardır hocam.
Hocam servisle konuştum işte benim de takip etmem için takip koduna ihtiyacım varmış. İtopyaya yazdım ulaşımlarının olmadıklarını bunun için destek@itopya.com'a mail atmam gerektiğini söylediler ancak bu maillerine 1 haftadır cevap vermiyorlar. Bu konu hakkında sadece spam atabilirim heralde değil mi?

Telefon numaraları olması lazım, aramayı deneyin hocam.

Telefon numaraları olması lazım, aramayı deneyin hocam.
Hocam çok geç cevap veriyorlar maillere ve tamamen yetkili servise bağlı olduğunu durumun söylüyorlar. Tüketici Haklarını falan sanırım akıllarına bile getirmiyorlar. Biraz araştırma yaptım. Normalde yetkili servise bile götürmemeleri lazımmış ama ben gönülleri olsun diye yetkili servisi de bekliyorum. Bulduğum bazı bilgiler şunlar;

Mevzuat;

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Cayma Hakkının Kullanımı ve Tarafların Yükümlülükleri

Cayma hakkı

MADDE 9 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.

--------------------

Madde 15/ç: "Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmelerde" cayma hakkı kullanılamaz.

Ancak kulaklık, hijyenik bir ürün olmadığı için bu istisna kapsamında değildir. Ambalajın açılması tek başına iade hakkını engellemez.

Madde 15/e: "Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmelerde" cayma hakkı kullanılamaz.

-------------------

3. Tüketicinin Yükümlülükleri (Madde 13):
Tüketici, malı işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun şekilde kullandığı sürece oluşan değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir. Ki ürün bana zaten o bahsettim hatalı şekilde geldi. Ben yazılımsal olarak bir şeyi zaten bozamam.

------------------

Kısaca yetkili servise göndermeden iade etmeleri gerekirdi ancak yetkili servisten çıkan sonuca göre her türlü iade etmek zorundalar. Tüketici Heyetini devreye sokarsam alıyorum paramı eğer ki vermezlerse.

Ayrıca screenshotlarını atacağım konularda Ticaret Bakanlığından alınmış güncel PDF den alınmıştır.

Siz ne düşünüyorsunuz? iademi alabilir miyim başarıyla? Zaten bunlar iademi verene kadar para eridi gitti yani.

Ürün ayıplı sayılırsa kesin alırsınız, şuan sadece servis sürecini bekleyin hocam.

Ürün ayıplı sayılırsa kesin alırsınız, şuan sadece servis sürecini bekleyin hocam.
Ürünü kutusuz gönderdiğinizden yani orijinal halinde bulunmadığından cayma hakkı zaten bulunmamaktadır. Bu sebeple ürününüz yetkili servisine gönderilmiştir.
THKK ve mesafesi satış sözleşmenizde ürün teslimatının eksiksiz ve orjinalliği bozulmadan yapılması gerektiğini belirtmektedir. Buna kutu yırtıkları üründeki fiziksel kullanım/müşteri kaynaklı kusurlar dahildir. Aksi halde tahmin edebileceğiniz üzere herhangi bir müşteri ürünü kırıp/zarar verip tarafımıza cayma hakkı kapsamında gönderebilir. THKK bu durumu açıkça belirtmiştir.

Diye bir cevap aldım. Kafalarına göre kural belirliyorlar. Vermezlerse direkt Tüketici Heyetind başvuracağım. Bu ne arkadaş ya.

@EdoMinato

@tempZ

Saygdeğer dostlarım, bu hususta bana yardımcı olduğunuz ve bilgilerinizi sağladığınız için çok teşekkür ediyorum. Bugün Tüketici Heyetinden yetkililer ile konuştum ve kesin bir net cevap aldım. Ürünü 14 gün içerisinde iadesini başlatıp teslim ettiğim için. Yetkili servis kararı vb ne olursa olsun. Kutu vb bahane edilmeksizin, iademi vermek zorunda olduklarını tarafıma ilettiler. Eğer ki bir anlaşmazlık çıkar ise Tüketici Heyetine başvurmam gerektiğini ve paramı alabileceğim söylendi. Kısaca İtopya veya herhangi bir benzeri marka eğer ki siz haklarınızı savunur iseniz sizlere kendi kurallarını dayatamazlar.

Son düzenleme:
Keşke tüm işlemler THH ye gitmeden çözülse. Diğer türlü hem sermaye sahibi şirketler, hem de kıl bilir kişiler ile uğraşıp duruyoruz.

Firma sattığını geri almak istemez, bilir kişiye gidersin hata sende der filan.

İki kez başıma geldi oradan biliyorum. Öyle kıl bir bilirkişiye denk geldim ki her seferinde red verdiler, sen bozdun dediler, cihazda sorun yok dediler. Sanırsın firmanın maaşlı elemanı.

Umarım talebin en kısa zamanda ve istediğin şekilde sonuçlanır.

Dostlarım itopya ile tekrar görüştüm. Olmayan maddeleri bahane ederek iade hakkiniz yok kutusu yok ve ürünü kullandığınız için safsatasını söylediler. Tüketici Heyeti başka bunlar başka birşey söylüyorlar. Yemin ederim nefret ettim bu markadan bir daha alışveriş falan yapmayacağım itopyadan. Hem ayıplı mal gönder hem de iade hakkın yok de hadi ordan!

İtopya hep böyle. Sen onların boş sözlerini takma. THH ye başvur direkt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…