İtopya iade süreci nasıl ilerler?

Hocam lütfen sabırla servis sürecini bekleyin. Servis iade raporu verirse, boşuna stres yapmış olursunuz. İade raporu vermezse de beraber detaylıca THH başvurusu hazırlar süreci bekleriz.

Hocam lütfen sabırla servis sürecini bekleyin. Servis iade raporu verirse, boşuna stres yapmış olursunuz. İade raporu vermezse de beraber detaylıca THH başvurusu hazırlar süreci bekleriz.
Hocam yetkili servisle görüştüğümde İtopyanın gönderdiği 4 ürünün de işlemleri tamamlanıp onlara gönderildiği ama benim verdiğim seri noya ait bir ürünün gönderilmediği söylendi. Dolandırıcılık değil mi bu?

Hocam yetkili servisle görüştüğümde İtopyanın gönderdiği 4 ürünün de işlemleri tamamlanıp onlara gönderildiği ama benim verdiğim seri noya ait bir ürünün gönderilmediği söylendi. Dolandırıcılık değil mi bu?
İsmime farklı bir seri noya sahip ürün verilmiş yani.

Nitelikli dolandırıcılık değil mi bu?

Son düzenleme:
Hocam yetkili servisle görüştüğümde İtopya'nın gönderdiği 4 ürünün de işlemleri tamamlanıp onlara gönderildiği ama benim verdiğim seri noya ait bir ürünün gönderilmediği söylendi. Dolandırıcılık değil mi bu?

Anlamadım hocam, ne demek bu? Ürünü servise hiç yollamamışlar mı?

Açıkçası tüm konu geçmişini incelemedim o yüzden hata varsa lütfen düzeltin. Ancak size değişim hakkında hiçbir bilgi verilmedi veya siz değişim talep etmediğiniz sürece farklı seri no ile aynı ürün gönderilemez. Bu söylediğinizi dolandırıcılık olarak adlandırıp adlandırmamak sürecinize pek yarar sağlayacak bir ifade olmayacak, ayrıca bir dava açarak tazminat gibi yollardan devam ederseniz tabii ki değişebilir, bunu bir avukat ile görüşmeniz daha doğru olur. Ancak ürününüzün izinsiz değiştirildiği ve sizin seri no ile bunu ispat edebilmeniz THH sürecine girdiğinizde seçimlik hak tanıyacak kesin haklı çıkacağınız bir dosya oluşturur.

Anlamadım hocam, ne demek bu? Ürünü servise hiç yollamamışlar mı?
Hocam bugün cevap vermezlerse e-Devlet Kapısı üzerinden tüketici heyetine şikayetimi vereceğim. Bilmem gereken ekstra bir durum var mı? Tüm herşeyi açıkça yazacağım Tüketici Heyetine ve tüm mail konuşmalarını yollayacağım.

Hocam bugün cevap vermezlerse e-Devlet Kapısı üzerinden tüketici heyetine şikayetimi vereceğim. Bilmem gereken ekstra bir durum var mı? Tüm herşeyi açıkça yazacağım Tüketici Heyetine ve tüm mail konuşmalarını yollayacağım.
Hocam Tüketici Heyetine başvurmak durumunda kalacağım dedim diye tehditvari konuşmayın diyor İtopya bana :D mafya gibi marka maşallah.

Son düzenleme:

Hocam Tüketici Heyetine başvurmak durumunda kalacağım dedim diye tehditvari konuşmayın diyor İtopya bana :D mafya gibi marka maşallah.
Kendilerine süreci avukatınızla birlikte THH ile devam ettirmeyi düşündüğünüzü gün içerisinde sürece dahil kesin bir cevap verilmediği taktirde vekalet ücreti olan 7200 TL avukat vekaletlik ücretinin de taraflarından alınacağını belirtin. Ayrıca tehdit olarak yorumlayıp yorumlamamanın kendi isteklerinde olduğunu fakat bunun tüketici haklarınız arasında olan bir işlem olduğunu belirtin. Son olarak da gün içerisinde dönüşünüzü beklediğinizi dönüş yapılmadığı taktirde iletişimin avukat aracılığı ile devam edeceğini ekleyin.

Tehdit olarak algıladıklarına göre söylediğiniz işe yarıyor demektir. Bu mesajı atarsanız da zorunlu seçenek verirsiniz. Gün içerisinde çözümleyecek dönüş yaparlarsa ek masrafla karşılaşmazlar çok basit.

Bu arada vekalet konusunda söylediğim doğru. Bir tüketici kanunları konusunda uzmanlaşmış avukat ile görüşüp dosyanızı o şekilde yürütürseniz güzel bir vekalet ücreti de öderler.

Son düzenleme:
Kendilerine süreci avukatınızla birlikte THH ile devam ettirmeyi düşündüğünüzü gün içerisinde sürece dahil kesin bir cevap verilmediği taktirde vekalet ücreti olan 7200 TL avukat vekaletlik ücretinin de taraflarından alınacağını belirtin. Ayrıca tehdit olarak yorumlayıp yorumlamamanın kendi isteklerinde olduğunu fakat bunun tüketici haklarınız arasında olan bir işlem olduğunu belirtin. Son olarak da gün içerisinde dönüşünüzü beklediğinizi dönüş yapılmadığı taktirde iletişimin avukat aracılığı ile devam edeceğini ekleyin.

Tehdit olarak algıladıklarına göre söylediğiniz işe yarıyor demektir. Bu mesajı atarsanız da zorunlu seçenek verirsiniz. Gün içerisinde çözümleyecek dönüş yaparlarsa ek masrafla karşılaşmazlar çok basit.

Bu arada vekalet konusunda söylediğim doğru. Bir tüketici kanunları konusunda uzmanlaşmış avukat ile görüşüp dosyanızı o şekilde yürütürseniz güzel bir vekalet ücreti de öderler.
Şöyle yazdım siz cevap vermeden önce; Ben tehditvari konuşmuyorum ancak siz öyle anlıyorsunuz ne yazık ki. Gerekli yerlere başvurulacaktır.

Aynen böyle yazmıştım.

Bir de hocam ben bu Tüketici Heyetine belgeler olarak mailleşmeleri de atabilirim değil mi?

Son düzenleme:
Şöyle yazdım siz cevap vermeden önce; Ben tehditvari konuşmuyorum ancak siz öyle anlıyorsunuz ne yazık ki. Gerekli yerlere başvurulacaktır.

Aynen böyle yazmıştım.

Bir de hocam ben bu Tüketici Heyetine belgeler olarak mailleşmeleri de atabilirim değil mi?
Evet savunduğunuz ve anlattığınız konuların hepsine her türlü delili eklemeniz gerekiyor. Buna mailler ve belgeler dahil. Maillerin pdf şeklinde halleri için gmail sağ üst köşesinde yazıcı butonu var. Bunlarla birlikte talebiniz olan ve sorun yaşadığınız kanunları birebir alıntı yaparak dilekçenize eklemeniz gerekiyor. Kısacası hiçbir konuda hakem heyeti zaten biliyordur diyerek hareket etmemeniz gerekli.

Evet savunduğunuz ve anlattığınız konuların hepsine her türlü delili eklemeniz gerekiyor. Buna mailler ve belgeler dahil. Maillerin pdf şeklinde halleri için gmail sağ üst köşesinde yazıcı butonu var. Bunlarla birlikte talebiniz olan ve sorun yaşadığınız kanunları birebir alıntı yaparak dilekçenize eklemeniz gerekiyor. Kısacası hiçbir konuda hakem heyeti zaten biliyordur diyerek hareket etmemeniz gerekli.
Sipariş tarihi 24.04.2025 olan "Razer BlackShark V2 X Green Gaming Kulaklık" 26.04.2025 tarihinde tarafıma teslim edilmiştir. 09.05.2025 tarihinde iade/cayma talebi iletilip ürünün kargolanması "Yurtiçi Kargo" ile sağlanmıştır. Üründe ilk başta bilgisayardan gelen seslerin mikrofon kapalı olsa bile karşı tarafa gitme sorunu olduğu belirtilmiştir ayrıca kesinlikle iade istendiği belirtilmiştir. İtopya'ya ürünün kutusuz olduğu belirtilmiş ve kırılmayacak şekilde gönderilebileceği tarafıma söylenmiştir. Kargolama bizzat kargo şirketinde çalışanlar tarafından yapılmış. Kargonun içinde ürünün orjinal torbası, faturası, iade için gerekli olan yazı ve ürün mevcut olmakla beraberinde ürün gönderilmiştir. Daha sonradan eklerde vereceğim dosyalarda görebileceğiniz üzere İtopya destekleri ile bu mailleşmeler gerçekleşmiştir. İade hakkımın olmadığı, ürünün kutusunun bulunmadığı, ambalajı açılmış ürün olduğu ve kullanıldığı gerekçesi ile iade veya cayma hakkımın bulunmadığı tarafıma söylenmiştir. Tüketici Hakları Derneğine durum açıklanmış ve cevap alınarak Tüketici Heyetine başvurabileceğim belirtilmiştir. Öncelikle ürünü iade olarak değerlendirmek yerine İtopya markası ürünü yetkili servise göndermiştir. 24 günden fazla bekletildiğim söylenebilir. Yetkili servis ile olan görüşmelerim ekte mevcuttur. Bir vatandaş olarak bilgi almak istemem oldukça normal bir konudur. Ancak ben bilgi aldıkça bana bilgi sunamamış olmaları ayrıca sürekli olarak cayma hakkımın olmadığını söylemeleri nedeniyle Tüketici Heyetine başvuracağımı taraflarına belirttim. Cevap olarak ise tehditvari konuşmamanızı rica ederiz dediler. Ben hakkımın yendiğini düşünüyorum ve bu konuda yardımınızı arz ve rica ediyorum.

bunu ona göre düzenleyerek yardım edebilir misiniz? tam olarak bilgi sahibi değilim bunun hakkında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı