İtopya, İncehesap, Vatan Bilgisayar gibi yerlerde satılan Windows 10 Key yasal mı?

Doğru olabilir ama şu internet âlemindeki en az güvendiğim haber sitesi Webtekno. Clickbait başlık atmaktan başka bi halta yaradıkları yok.
Yalandan da Microsoft Tr ye ulaşıp sorduk vs demezler herhalde o kadarda değildir diye düşünüyorum. Çok ben de sıcak değilim oraya ama böyle bir şeyde yapmazlar bence.

Ben şimdi 200 TL'lik oyunu 10-20 TL'ye alsam korsan derler laf ederler ama aynı adamlar 1000 TL mi verelim deyip 20TL'ye Windows alıyor. Benim PC Vatan'dan hazır sistem ve OEM Key'li geldi. Hiçbir sıkıntısı yok orijinal ama 10-15 TL'lik almayın Gittigidiyor'dan falan.

Tamamdır. Fakat uygun bir fiyatlandırma olmadığı sürece millet ucuz olanları almaya devam edecek ve bu keylerin çoğunu inaktif hâle getirmeyecekler çünkü önceden de dediğim gibi Windows kullanan sayısı azalması kendi ayaklarına sıkmaktan farksız olur. Diyelim ki devre dışı bıraktılar, millet yine 50 TL'lik alacak. Ve değişen bir şey olmayacak.

Hem Türkçe, hem İngilizce, hem de Almanca büyük online alışveriş mağazalarında sürekli satılıyor. Onu geçtim aynı şekilde milyon abonesi olan Youtube kanalları böyle ucuz anahtarların reklamını senelerdir yapıyor. Bu söylendiği kadar illegal veya çalıntı olsa heralde harekete geçerlerdi. En kötü uyarı falan koyarlardı ama gördüğüm kadarıyla Microsoft hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Belki sandığımız kadar kötü değildir?

Sonuç olarak sadece Türkiye'de değil, birinci dünya ülkelerinde bile insanlar direkt olarak Microsoft üzerinden Windows anahtarı aldığını çok nadir gördüm çünkü orada bile pahalı kabul ediliyor fiyatları. Ben senelerce KMSpico kullanmıştım sonra 2,5 sene önce format atınca uğraşmak istemeyince bir anahtar satın almıştım ve herhangi bir problem çıkarmadı şu ana kadar. Ciddi ciddi 1200 TL veren insan görmedim ben daha. :)

Hem Türkçe, hem İngilizce, hem de Almanca büyük Online alışveriş mağazalarında sürekli satılıyor. Onu geçtim aynı şekilde milyon abonesi olan YouTube kanalları böyle ucuz anahtarların reklamını senelerdir yapıyor. Bu söylendiği kadar illegal veya çalıntı olsa herhalde harekete geçerlerdi. En kötü uyarı falan koyarlardı ama gördüğüm kadarıyla Microsoft hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Belki sandığımız kadar kötü değildir?

Sonuç olarak sadece Türkiye'de değil, birinci dünya ülkelerinde bile insanlar direkt olarak Microsoft üzerinden Windows anahtarı aldığını çok nadir gördüm çünkü orada bile pahalı kabul ediliyor fiyatları. Ben senelerce KMSpico kullanmıştım sonra 2, 5 sene önce format atınca uğraşmak istemeyince bir anahtar satın almıştım ve herhangi bir problem çıkarmadı şu ana kadar. Ciddi ciddi 1200 TL veren insan görmedim ben daha. :)

Bahane uyduruyor da olabilir. Onu bilmiyorum. Dediklerin de mantıklı.

Gülenler utansın boş ver. Başkası ne der diye düşünme :)

Müslümanlıkta çalıntı olan birşeyi çalıntı olduğunu bildiğin halde almak o malı çalanla günahı paylaşmak olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı