- Makaleler
- 2
Tamam bende, ben hiç sorun yaşamadım dedim zatenSiz sorun yaşamadınız diye başkaları da yaşamadı diye bir şey yok. Forum İtopya ile sorun yaşayanlarla kaynıyor.
Tamam bende, ben hiç sorun yaşamadım dedim zatenSiz sorun yaşamadınız diye başkaları da yaşamadı diye bir şey yok. Forum İtopya ile sorun yaşayanlarla kaynıyor.
Uzun olmamasi icin kisa tutmaya calistim, telefondan yaziyorum ayni zamanda. Urunu itopya teslim aldiginda gun sonuna dogru aramistim personel demisti ki urununuz servise gonderdi kontrol edilmeden gonderiliyor tarzinda bisey demisti malum 2 hafta oluyor tam net hatirlamiyorum fakat thh basvurumda yapmistim, 27sinde arayan personelde urunu inceledim sorun yok dedi mesela kisaca aralarinda tuketicilere karsi bi politika yuruttukleri Belli call center'a urun gelince servise gonderildi denilsin, teknik servisede thh ne basvuruna urun sorunsuz deyip urunu gonderin tuketici urunu Kabul etsin thh'den red karari cikartalim bu dediklerin tahmin ediyorum malum call centerlik bi donem yapmistim klasik seyler bunlar.@YugiPeeK Anlamak için soruyorum. Hatalı ürün olduğu için gönderdim. Demişsiniz. Hatası neydi?
İtopya kontrolünü yapmadan servise verdi demişsiniz, geri gelen üründe ne olduğunu tespit için servise vermeleri doğal değil mi? O süreçte THH'ne başvurdum diyorsunuz. Sizin başvurunuzu THH ne diye aldı, çünkü o aşamada bir ihtilaf oluşmuş gibi durmuyor da henüz.
Herkes döktürmüş yorumları ama, anlatım eksik bence. Sorunu ne ürünün ve İtopya'nın sorun yok dediği kısım ne ?
Bu durumda devlet memuruna yalancı demiş bulunmaktasınız. Tuketici hakem heyeti departmanliginda calisan devlet memuru hijyen urunu degil dedi sizde hijyen urunu diyosunuz size mi devlet memuruna mi inanicaz?Bu arada kulaklık hijyen ürünüdür. Tıpkı küpe gibi. Tene temas eden her şey hijyen ürünüdür. Bilginiz olsun.
Ama siz hala üstü kapalı bir durum anlatıyorsunuz. Ürünün sorunu neydi? İtopya'ya neden geri gönderdiniz? Bir ihtilaf ya da mağduriyet oluşmadan, THH başvurunuzu hangi gerekçe ile kabul etti. Çünkü o esnada başvurumu yapmıştım diyorsunuz. Bir mağduriyet ya da ihtilaf yok ortada henüz. Konu açılmış ama net olmayan şeyler var bence bu durumda.Uzun olmamasi icin kisa tutmaya calistim, telefondan yaziyorum ayni zamanda. Urunu itopya teslim aldiginda gun sonuna dogru aramistim personel demisti ki urununuz servise gonderdi kontrol edilmeden gonderiliyor tarzinda bisey demisti malum 2 hafta oluyor tam net hatirlamiyorum fakat thh basvurumda yapmistim, 27sinde arayan personelde urunu inceledim sorun yok dedi mesela kisaca aralarinda tuketicilere karsi bi politika yuruttukleri Belli call center'a urun gelince servise gonderildi denilsin, teknik servisede thh ne basvuruna urun sorunsuz deyip urunu gonderin tuketici urunu Kabul etsin thh'den red karari cikartalim bu dediklerin tahmin ediyorum malum call centerlik bi donem yapmistim klasik seyler bunlar.
İtopya Bilgisayar Kulaklık Hijyen Ürünü Değildir! - Şikayetvar okuyabilirsiniz. Bu sorunu videoya kaydetmistim thh ile paylasildi videosu sizinle paylasmam biseyi degistirmicektir.Ama siz hala üstü kapalı bir durum anlatıyorsunuz. Ürünün sorunu neydi? İtopya'ya neden geri gönderdiniz? Bir ihtilaf ya da mağduriyet oluşmadan, THH başvurunuzu hangi gerekçe ile kabul etti. Çünkü o esnada başvurumu yapmıştım diyorsunuz. Bir mağduriyet ya da ihtilaf yok ortada henüz. Konu açılmış ama net olmayan şeyler var bence bu durumda.
Bir de parça parça bilgi verdiğiniz için ben itham etmiyorum yanlış anlamayın sakın. Ama hala ihtilaf ve mağduriyet söz konusu olmadan ürün servisteyken THH hangi saikle başvurunuzu kabul etti. Cevap alamadım o yüzden. Başvurdum dediğiniz için sordum.İtopya Bilgisayar Kulaklık Hijyen Ürünü Değildir! - Şikayetvar okuyabilirsiniz. Bu sorunu videoya kaydetmistim thh ile paylasildi videosu sizinle paylasmam biseyi degistirmicektir.
Isitme cihazi hijyen urunudur, kulakliklar hijyen urunu degildir, bu kadar firmalar salak mida iade aliyor itopya almiyor ? Hijyen urunu olan bir urun internet kafelerde yuzlerce kulaklar takiliyor kulakliklar hijyen urunu olsaydi internet kafeye herkes kendi kulakligiyla Giderdi. Tesekkur ederim yazdiginiz icin bu konunun acilma sebebi itopya personeli tarafindan tuketicilere mouse klavye kulaklik hijyen urunudur diyip iade almamaya calismalari ve buna inananlarda vardir ben haklarimi bilmiyor olsaydim buyuk ihtimalle inanip sorunlu kulakligi kullanmak zorunda kalacaktim Kim bilir.Mouse ve klavyeye dokunursunuz. Kulaklıkla aynı kategoride değil maalesef. Bence THH sizi yanlış yönlendirmiş. Kulaklık teninizde sabit kalan üzerinizde duran bir şey, küpe iç çamaşırı gibi. Kulak bölgesinden bahsediyoruz yani, kulak kiri ten teması vs var. kasık bölgesiyle eş tutulup iç çamaşırı gibi hijyen ürünü olarak değerlendirilmesi garip değil bence. Dip ses sorunu varsa ve kendi deyiminizle 3.5 mm kablo ile sorunsuz çalışıyorsa, ayrı olan usb sürücünün ya da ses kartının değiştirilmesini talep edebilirsiniz belki de.
Mağdur olmak kötü tabi ki anlıyorum sizi ama kulaklık çok kişisel ve hijyenik bir konu olduğu için o kategoride tutulmasını garipsemem mesela. Başkasının kulaklığını kullanmam mesela.
Ayni zamanda, bu durumu cimer'e tasimayi bile dusunuyorum.Mouse ve klavyeye dokunursunuz. Kulaklıkla aynı kategoride değil maalesef. Bence THH sizi yanlış yönlendirmiş. Kulaklık teninizde sabit kalan üzerinizde duran bir şey, küpe iç çamaşırı gibi. Kulak bölgesinden bahsediyoruz yani, kulak kiri ten teması vs var. kasık bölgesiyle eş tutulup iç çamaşırı gibi hijyen ürünü olarak değerlendirilmesi garip değil bence. Dip ses sorunu varsa ve kendi deyiminizle 3.5 mm kablo ile sorunsuz çalışıyorsa, ayrı olan usb sürücünün ya da ses kartının değiştirilmesini talep edebilirsiniz belki de.
Mağdur olmak kötü tabi ki anlıyorum sizi ama kulaklık çok kişisel ve hijyenik bir konu olduğu için o kategoride tutulmasını garipsemem mesela. Başkasının kulaklığını kullanmam mesela.
Bir de parça parça bilgi verdiğiniz için ben itham etmiyorum yanlış anlamayın sakın. Ama hala ihtilaf ve mağduriyet söz konusu olmadan ürün servisteyken THH hangi saikle başvurunuzu kabul etti. Cevap alamadım o yüzden. Başvurdum dediğiniz için sordum.
THH başvuru belgenizi falan paylaşırsınız belki, durumu süreci daha iyi anlarız da, yakınlarımıza söyleriz benzer bir durum olduğunda. Çok muallak anlatılmış bir konu bu.
İnsanlar hijyenin ne olduğundan habersiz oldukları için internet kafeye de kendi kulaklıklarıyla gitmeyi akıl etseler fena olmaz ya da kulak içi kulak üstü ne olduğu farketmez. Değiştirilebilir ped ya da kılıf, kulaklık silikonu diye bir şey var. Ayrıca, üslubu korumakta fayda var. İade alan firmalar hangileri bilemem, kimseye salak dediğimiz yok aldığı için. Farazi şeyler ve varsayımlar üzerinden konuşmamak için net olması adına üç kere sorun neydi diye sorup sorumu tekrarlamam gerekti.Isitme cihazi hijyen urunudur, kulakliklar hijyen urunu degildir, bu kadar firmalar salak mida iade aliyor itopya almiyor ? Hijyen urunu olan bir urun internet kafelerde yuzlerce kulaklar takiliyor kulakliklar hijyen urunu olsaydi internet kafeye herkes kendi kulakligiyla Giderdi. Tesekkur ederim yazdiginiz icin bu konunun acilma sebebi itopya personeli tarafindan tuketicilere mouse klavye kulaklik hijyen urunudur diyip iade almamaya calismalari ve buna inananlarda vardir ben haklarimi bilmiyor olsaydim buyuk ihtimalle inanip sorunlu kulakligi kullanmak zorunda kalacaktim Kim bilir.
Bu konu basliginin acilma sebebi: magdur insanlarin bilinclenmesi icindir. Thh basvurmak sadece 5 dakikaniz alacak bisey basvuru kagidini sizinle paylastigimda elinize ne gecicek ? Ya da kulak ustu kulakligi hijyen urunudur bir karar örneği belgesi, yasa metni, THH kararı bir yönetmelik paylaşabilirsiniz sizde bu kadar eminseniz.İnsanlar hijyenin ne olduğundan habersiz oldukları için internet kafeye de kendi kulaklıklarıyla gitmeyi akıl etseler fena olmaz ya da kulak içi kulak üstü ne olduğu farketmez. Değiştirilebilir ped ya da kılıf, kulaklık silikonu diye bir şey var. Ayrıca, üslubu korumakta fayda var. İade alan firmalar hangileri bilemem, kimseye salak dediğimiz yok aldığı için. Farazi şeyler ve varsayımlar üzerinden konuşmamak için net olması adına üç kere sorun neydi diye sorup sorumu tekrarlamam gerekti.
Farazi şeyler ve varsayımlar yerine demagoji yapmadan. Yazarsanız daha mantıklı olabilir.
Madem bu maddeyi bilgilendirmek için açtınız. Madem haklarınızı biliyorsunuz size bir şey diyen yok.
1. Hijyenik ürün olarak değerlendirilmediğini ve neden neye dayanarak değerlendirilmediğini gösteren bir karar örneği belgesi, yasa metni, THH kararı bir yönetmelik paylaşabilirsiniz.
2. THH başvuru kağıdınızı paylaşın. (İtopya sorun yok demeden ben gittim THH başvurumu yaptım diyorsunuz) Niçin ? Hangi, saikle ? Israrla cevap vermiyorsunuz. Sormak da gayet doğal buraya konu açmışsınız çünkü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.