İtopya siparişi kargoya vermedi

20.11.2020 tarihinde vermiş olduğum sipariş an itibarı ile kargoya verilmiş arkadaşlar. Az önce mail bilgilendirmesini aldım. Sitesinde kargoya hazır diyor ama mailde bir takip numarası oluşturulmuş, vermişlerdir diye düşünüyorum artık. İnşallah sizinde gün içinde verilir artık.
 
Senin durumun ve bu arkadaşın durumu farklı senin durumunda para iadesi var. Bilmiyorsun diye yazıyorum para iadesinde işin içine banka girer firma parayı bankaya verse bile bankanın parayı senin hesabına yatırması zaman alabilir. Bankaların şirketler ile yaptığı anlaşmalar doğrultusunda çalışır sistem. Konu sahibi arkadaş şu an haksızlığa ugramış durumda çünkü ona vaadedilen hizmeti alamamış. Sen ise sana 7 iş günü dedikleri halde neden 2 günde işini halletmedikleri için ağlıyorsun. Sadece basit bir soru soracağım.

Ben sana dedim ki bana verdiğim parayı en geç 7 iş günü içinde ödeyeceğim. Bu durumda gelip bana, paramı niye 7 iş gününün sonunda ödedin deme hakkın var mı?

Olaylara biraz adaletli bakmayı öğrenin. Bu arkadaş haksızlığa ugradı diye İtopya ile arasında tartışma geçen tüm müşteriler haklı o zaman. Geçen mağazalarına gittim bana 3080 hediye edin dedim etmediler hadi linç edelim. Bana adamlar bu durumda haklı diyenleri de mağazanın fan boyu olmakla suçlayalım.

Sap ile samanı karıştırmayın eğer paranız 7 iş gününden geç yatarsa o zaman mağdursunuz demektir. O zaman sizinde hakkınızı savunmak için elimden gelen her şeyi yaparım. Gerekirse başlatırsın bir kampanya hepimiz senin paranın yatması için mail yağmuruna tutarız inan bana oraya mail ilk belki de tek kişi olurum. Ama şu an adamlara neden paramı vermiyorsun diyemezsin.

Merhaba. Öncelikle uzaktan bakınca bahsi geçen firmada çalışan biri gibi veya oradan bir menfaat sağlayan ya gerçekten fanboy gibi davranan biri olarak gözüküyorsunuz. Bir kamu bankasında bankacı olarak çalıştığımı belirtmek istiyorum. Bilginiz olmadığı bir konu hakkında insanları yanıltıcı yorum yapmanız ve insanları yanlış yönlendirmeniz gerçekten korkutucu. Bankalar ve şirketler arasındaki bahsettiğiniz olay örgüsü bir hayal ürünüdür. Böyle bir ilişki bulunmamaktadır.

Anlayabileceğiniz şekilde anlatmak gerekirse bunu bir EFT'ye benzetebilirsiniz. Şirketler iade yaptığında karşı bankaya geçmesi ve karşı bankanın müşterisininin hesabına/kartına parayı yatırması genellikle 1 iş günü sürer. Binde bir de olsa bir aksilik olması durumu ihtimaline karşılık bu süreler belirtilirken normalden daha fazla olarak belirtilir. Bu konuda Türkiye'deki bankalar parayı bekletmemektedir. Parayı işletmek için, aktif nakit akışını daha kolay sağlayabilmek için parayı iade yapmak için bekletenler şirketlerdir.

Müşteri iade talep ettiğinde sürecin tamamını 2 günde sonlandırmak da 20 günde sonlandırmakda tamamen alışverişin yapıldığı yer ile ilgilidir. Bunu hem tüketici hem de bir bankacı olarak belirtmek isterim. Tüketicilerin aynı gün işlemi iptal hakkı bulunmaktadır. Ama bahsi geçen yer bu hakkı müşterilerine kullandırtmayıp iade süreci başlatıp parayı kendi hesabında 10 gün daha tutmak için yalan atmaktadır. İsterseniz, inanmazsanız kanıt olarak oradan 50 TL ya da 5000 TL'lik bir alışveriş yapıp çağrı merkezi veya herhangi bir yol ile işlemin iptal edilip "Provizyonda bekleyen işlemler"den silinmesini talep ediniz. Size verecekleri cevap şu olacaktır: " Böyle bir iş akışımız bulunmamakta, iade süreci X gün sürmektedir. " Bu tüketicinin bir hakkıdır ama kullanmasını bilene. Denemesi bedava. 50 TL'lik az bir risk ile savunduğunuz firmayı deneyebilirsiniz.

Ben bu tarz yerlerden alışveriş yapmayı tavsiye etmiyorum. En ufak bir pürüzde yaşayacağınız süreç normalin katbekat fazlası olacaktır. Bunu göze alarak alışveriş yapın. Bu konu garanti süreçlerinde de aynıdır. A firmasına garanti kapsamında ürün gönderirsiniz. Tamir edilir, değişim olur, iade olur veya kabul edilmez size geri gönderilir. Ama bu firmaya garanti için ürün gönderirseniz her gönderdiğinizde ister iade, ister değişim, ister tamir vs. ne olursa olsun yasal hakları ne kadar ise her birinde neredeyse 1 ay bekletirler. Garanti bitene kadar adam akıllı ürünü kullanamadığınızı farkedersiniz. Yaşadığınız psikolojik tahribat ürünü satın alırken ki indiriminizi emin olun geçecektir.
 
Merhaba. Öncelikle uzaktan bakınca bahsi geçen firmada çalışan biri gibi veya oradan bir menfaat sağlayan ya gerçekten fanboy gibi davranan biri olarak gözüküyorsunuz. Bir kamu bankasında bankacı olarak çalıştığımı belirtmek istiyorum. Bilginiz olmadığı bir konu hakkında insanları yanıltıcı yorum yapmanız ve insanları yanlış yönlendirmeniz gerçekten korkutucu. bankalar ve şirketler arasındaki bahsettiğiniz olay örgüsü bir hayal ürünüdür. böyle bir ilişki bulunmamaktadır.

Öncelikle o söylediğim şeyi
Karta İade İşlemi Hesaba Ne Zaman Yansır? - Konupara burada gördüğüm
Bankalara Göre Para İadesinin Hesaba Yansıma Süresi (İş Günü)
BankaKredi KartıBanka Kartı
Albaraka Türk48
Turkland Bank88
Odeabank48
ICBC Turkey88
BankPozitif88
Akbank28
Şekerbank88
Halkbank28
TEB88
ING Bank88
Aktif Yatırım Bankası88
Burgan Bank88
HSBC Bank18
Anadolubank48
Garanti Bankası28
Fibabanka88
Kuveyt Türk88
QNB Finansbank18
Türkiye Finans88
Türkiye İş Bankası18
Denizbank88
Alternatifbank88
Vakıfbank48
Yapı Kredi28
Ziraat Bankası28
Burada gördüğüm tabloya göre yaptım.

Şimdi gelelim fanboyluğa size bir soru sormak istiyorum. Diyelim ikimiz bir iş yapma kararı aldık siz bana işi yaptıktan sonra 1 ay içinde paranı yatıracağım dediniz. Bende bunu kabul ettim. Daha sonra işi yaptım 3. gün kapınıza dayandım paramı ver diye siz de bana daha sürenizin olduğunu ve sonra vereceğinizi söylediniz. Sizce bu durumda kim haklı. Bakın fanboyluk, orada çalışan olayını geçin sizden istediğim adil bir şekilde anlattığım durumda kimin haklı olduğunu söylemeniz.

Tamam bende istiyorum firmalar iade işlemlerini garanti işlemlerini hemen yapsın, müşteri mağdur olmasın diye ama taahhüt ettikleri süre bitmeden adamlara bir yaptırım uygulayamazsınız. Adam 7 iş gününde paranı yatıracağım dediyse ve sen bunu kabul ettiysen niye 2 günde yatırmıyorsun diye carlama hakkın yok. Bu firmaların ne olduğu en başından belli sen bunu bile bile buradan alışveriş yapıyorsun. Sonra diyorsun niye böyle yaptı. E adam sana böyle yapabilirim haberin olsun demiş sende tamam yapabilirsin demişsin. Sonra niye yaptın diyorsun.

Daha sonra gelip gerçekten haklı olanların konusunu bulandırmak için bana laf atıyor. İlla cevap vermenize gerek yok ama cevap verecekseniz gerçekten yukarıda anlattığım durumda kimi haklı gördüğünüzü merak ediyorum.
 
Vallahi kusura bakmayın ama, montaj yapılmayan hazır ürünün 10 gündür kargoya dahi verilmemesini kimse savunamaz. Öyle bir hizmet anlayışı yok. Daha çok ciro yapsın diye 2 eleman daha fazla çalıştırmaktan aciz bir firma olduğu apaçık belli eğer öyle değilse zaten olmayan malı satıyorlar. Her türlü suçlular.
 
Vallahi kusura bakmayın ama, montaj yapılmayan hazır ürünün 10 gündür kargoya dahi verilmemesini kimse savunamaz. Öyle bir hizmet anlayışı yok. Daha çok ciro yapsın diye 2 eleman daha fazla çalıştırmaktan aciz bir firma olduğu apaçık belli eğer öyle değilse zaten olmayan Mali satıyorlar. Her türlü suçlular.

Ya zaten bu konuda firma net suçlu. Bizim tartıştığımız başka konu.
 
Aynısı oldu bugün 9. gün iptal ettim, şimdi işin yoksa para iadesini bekle alacağım ürüne olan hevesim de kaçtı zaten.

Benim hala gelmedi 7. gun oldu? Neler oluyor!

%99 ihtimal sizlere ellerinde olmayan ürünleri sattılar. Hatta belki de parasını verdiğiniz ürünler daha üretilmemiş bile olabilir ): Vatan Teknosa gibi mağazalara çok kızıyoruz ama oralarda böyle rezillikler daha az yaşanıyor. En azından düzgün bir muhatap bulup derdini anlatabiliyorsun. İnşallah yanılıyorumdur da ürününüz yarına gelir.
 
Depo taşıyormuş.

Müşteri hizmetlerinde de 1 kişi çalışıyor olmalı. 10 dakikada üç kişi ilerliyorsa.
 
Depo taşıyormuş.

Müşteri hizmetlerinde de 1 kişi çalışıyor olmalı. 10 dakikada üç kişi ilerliyorsa.
Burcu adinda mt ile görüşmeyi 6. Gunun sonunda 50 dakikalik bekleyis sonucu uzere sağladım ancak tek söyledigi cok yogunuz ve depo tasiyoruz oldu. Siparis numaram hakkinda bir mail bile atamadik yazik...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı