İtopya'daki hazır sistem ne kadar güvenli

Açıkcası ben de mağazadan farklı bir sistem almıştım. Aldıktan birkaç ay sonra, RAM'de sorun çıkmıştı.

Sebebini söyleyerek, hiçbir sıkıntı yaşamadan kendileri aynı gün içinde bana değişim yapmıştı.

Açıkcası güvenirlik anlamından, sıkıntı çekeceğinizi hiç düşünmüyorum.
 

xD. Anlatım için çok teşekkür ederim. Çünkü sistemi aldıktan sonraki adım bununla ilgili konu açacaktım fakat sayenizde gerek kalmadı :)

İtopya dan hiçbir şey almak güvenli değil müşteri hizmetleri yok Allah a emanet iş yapıyorlar

Dediklerinizi çoğu kişi söylüyor ve haklısınız fakat başka siteden almaya kalksam en az 700 lira fark oluyor. Ki bu da gerçekten çok fark demek. Gerçekten daha ucuz diye riske girmeye değer mi hiçbir fikrim yok.Maalesef çok arada kaldım.

Ben geçtiğimiz haftalarda cuma günü sipariş verdim, takip eden hafta kasa elime ulaştı. Kullandığım pc de şuana kadar bir sorun yaşamadım. RDR 2, Pubg gibi oyunlarda yüksek performans alıyorum bir sıkıntı sorun yaşamadım. Müşteri hizmetleriyle herhangi bir iletişimim olmadı. Alırken bende bir araştırma yapmıştım ve senin gibi tereddüt yaşamıştım ancak fiyat olarak itopya biraz daha ekonomik oluyor. Elektronik ürünlerde biraz şans faktörü de mevcut ne yazık ki bunu da unutmamak lazım. Kampanya vs. gibi dönemlerde sipariş verirsen yoğunluktan dolayı gecikme olabilir. Mesela dün MSI Clutch GM50 Gaming Mouse siparişi verdim (kasa ile kıyaslama gibi düşünme) pazartesi günü kargolanacağı söyleniyor. Şans faktörü de önemli bu tarz şeylerde.

Dediğiniz gibi ekonomik olmasa 1 saniye itopyadan almayı düşünmem. Hani şu geç gelme olayı olursa da sorunsuz gelsin bana yeter. Peki sizce şansıma güvenmeli miyim?

Açıkcası ben de mağazadan farklı bir sistem almıştım. Aldıktan birkaç ay sonra, RAM'de sorun çıkmıştı.

Sebebini söyleyerek, hiçbir sıkıntı yaşamadan kendileri aynı gün içinde bana değişim yapmıştı.

Açıkcası güvenirlik anlamından, sıkıntı çekeceğinizi hiç düşünmüyorum.

İtopyadan aldığınıza emin misiniz ? Şaka bir yana sitenin güvenirliğe gerçekten güveniyor musunuz? Ve hazır sistemde her parçaya garanti var değil mi?

Sinerji'ye bi bak derim. İtopya ortalama bi mağaza.

Fiyatları tuzlu olmasa ilk bakacağım yer sinerjidir.İtopyanın ortalama bi mağaza olma sebebi müşteri hizmetleri mi ?
 
Mağazasından gidip topladım sistemi.

Değişimi mağazasına gidip mi yaptınız? Eğer öyleyse benim sorum pek karşılanmıyor xD . Çünkü ben internetten alacağım ve bir sorun olursa yüz yüze konuşamayacağımdan telefon ya da e postalarla ilerlemek zorunda kalacağım.Ki sorun burda başlıyor.Çoğu kişinin yakındığı durum müşteri hizmetleri kısmıdır :/
 
Hiç olumlu yorumlar gelmiyor müşteri hizmetleri hakkında, sadece buradan değil. Bu arada Sinerji'den çok daha uyguna sistem toplayabilirsin, İtopyadan daha ucuza.
 
Şimdi öncelikle daha önce itopyaya hiç gitmedim ve sorun yaşamadım anlatıcaklarıma saat 19:30 da gitmemde belki eklenebilir saat 20:00 kapanış bu hermes sistemi için gittim almak niyetimdi anakart işlemci değiştirmek istedim size şöyle söyleyim benimle ilgilenen arkadaşın tavırları ilgisi sıfır hani piyasada bi laf varya paraya doymuşlar gibisinden aynı öyle ve içeriye girdiğimde 5/6 kişi boşdaydı yani başlarında kimse yoktu ortalıkla dolaşıyoruz yine yanımıza gelen eden yok neyse birde üstüne bu sistemi almak istediğim söylediğimde direk orjinal windows almanız gerekmektedir performans düşer gibisinden dedim ne kadar 800 lira lisans, internette retail var sıkıntı yok 50 tl ye hatta 20 tl ye alıp kullanabiliyorum yok öyle olmaz yok böyle olmaz anakartı istediğim anakart eklediğimde aslında arasında sadece 200 tl fark var ama sistem 5600 den direk 6400 e fırladı ramleri değiştirmek istediğimde keza fiyat fırladı indirimi güzel ama bana bu sistem mantıklı gelmedi hocam eksi yönleri kasa-ram-anakart hadi işlemciyi 3600 falan değiştir imkanın var ama

yani işin kıssası müşteri ile ilgilenme sıfır :(
 
Ben kasa toplamaya çalıştığım zamanlarda imzamdaki sistemi itopyadan 4200 lira civarı bir fiyata alabiliyordum. Pek güvenemedim hazır kasa almaya, bu yüzden parçaları en ucuz yerlerden ayrı ayrı toplayarak toplamda yine aynı fiyata denk getirdim. Aynı şekilde siz de bu tip sitelerden hazır toplu kasa almaya güvenemiyorsanız indirim günlerinden vs. parçaları alarak kasanızı aynı fiyata; hiç olmadı 100-200 lira fazlaya toplayabilirsiniz. Mesela incehesap Cuma günleri indirimler yapıyor. Oradan kasa, PSU, Ram gibi parçaları gayet ucuza alabilirsiniz. Şanslı gününüzde iseniz işlemci veya ekran kartını da alabilirsiniz.
 
E zaten 800 e lisans almanız lazım diyince çıkacaktınız. Mağazadan alışverişe gelene kime ne tuttururlarsa
Haklısın kardeşim ne bileyim internette o kadar yayıncı o kadar insan itopya itopya diyince insan yaw bu kadar kötü olamaz diyor, yaw tamam windows güncelleştirmeleri almayınca ekran kartı driveri bile düzgün kurulmaz sağolsun recep abimizin videosundan mayıs 2019 windows güncelleşmesinde ryzen işlemciler için optimizasyon varmış onun için orjinal almak lazım ama 800 lira vermek yerine 1 anakart için 20tl veririm oh mis ama bunlar dediğiniz gibi kime ne kitlersek

daha demin 5 parça itopyada topladım 4170 tl tutuyor sinerjide 4028 tl :(
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı