İTÜ'de mühendislik mi yoksa ODTÜ'ya da Boğaziçi'nde Fizik/Matematik mi?

kaneisback

Zeptopat
Daha fazla  
Hepinizin fikirlerini bekliyorum dostlar, İTÜ'de mühendislik pek verimli geçebilir lakin kampüs hayatı ve İstanbul şartlarından pek çekiniyorum. ODTÜ'ya da Boğaziçi kampüs ve sosyal hayat bakımından, fikir çerçevesinde, daha güçlü duruyor. Eğitim olarak da daha iyi gibiler. En azından iyi bir ortalama kasıp, matematikten falan mühendisliğe geçerim diye düşünüyorum. Halihazırda tıp fakültesini bırakmak gibi bir girişim içerisine girmişken, bunu en sansasyonel ve en sonu beklenmedik şekilde yapmayı planlıyorum ancak pek bir kararsız kaldım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence başta Ankara mı İstanbul mu diye karar verin. Sonra direkt mühendisliğe atılmak mı yoksa matematik ve devamında mühendislik gibi mi diye düşünün. Fiziğin pek şansı yok bence.

ODTÜ ya da BOUN mat/fizik kazanabiliyorsan bu üniversitelerdeki kimya mühendisliği, inşaat mühendisliği vs. bölümleri de kazanabilirsin İTÜ mühendislik olarak kast ettiğin nedir?

ODTÜ ya da BOUN mat/fizik kazanabiliyorsan bu üniversitelerdeki kimya mühendisliği, inşaat mühendisliği vs. bölümleri de kazanabilirsin İTÜ mühendislik olarak kast ettiğin nedir?
İTÜ de aklıma yatan kontrol ve otomasyon-işletme mühendisliği var. Boun ve ODTÜ de ki kalan mühendislikler hiç benlik değil. Yks de de biyolojinin gazabına uğramıştım zaten o yüzden sıralama 11k gelmişti.

Şehir bakımından üniversitenin kesinlikle İstanbul'da okunması gerektiğini düşünüyorum, çevremdeki insanlarla bunun üzerine uzun süre konuşmuşuzdur. İstanbul, diğer şehirler kıyasla bambaşka bir yer. Öğrenci için inanılmaz imkanları bulunuyor. Ancak kişiden kişiye göre burada yaşam daha zor da olabilir. Bölüm seçiminde öncelikle hangi mühendisliği istediğinizi kararlaştırmanız gerekiyor. İleride hangi alanlar üzerine çalışacağınızı düşünmeniz gerekli. Eğer İTÜ'deki mühendislikler sizin için uygun olursa doğru bir seçim olur. Boğaziçi matematik yazıp ortalama kasma fikri düşüncede güzel ancak ya olmazsa? Olumsuz senaryo için de planınız olmalı. Çünkü o bölüme sizin düşüncelerinizle giden onlarca kişi vardır muhtemelen. Bu fikri tercih dönemimde ben de düşündüm ancak riskli olduğundan dolayı direkt olarak mühendisliğe yöneldim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı