"İyi bilgisayar kullanabilmek" ne demek?

cankem122

Picopat
Daha fazla  
Bazen iş ilanlarında denk geliyor, mesela ilanda yazan şu:

XYZ bürosunda çalışmak üzere bilgisayar kullanımı iyi derece olan personel alınacaktır. Bla bla... "bilgisayar kullanımı iyi derecede olmayanların başvuruları dikkate alınmayacaktır."

Mesela burada "iyi derecede bilgisayar kullanımından" kastları ne oluyor genelde? Var mı bir bilgisi olan? Yani gerçekten o kadar ucu açık bir kavram ki düşünürken kayboldum :D

Office programlarını iyi kullanabilen, bilgisayarı gündelik işlerde kullanabilen kişilerdir büyük ihtimalle. İşveren şirkete de bağlı tabii.

Genel Office programlarını iyi kullanmayı kastediyorlar.

Ben de böyle düşündüm ama genelde ilanlarda "Office programlarına hakim" tarzında yazarak belirtirler bunu. Bazılarında bu belirtilmediği için acaba tam olarak neyi kastettiklerini merak ettim açıkçası :)

Ben de böyle düşündüm ama genelde ilanlarda "Office programlarına hakim" tarzında yazarak belirtirler bunu. Bazılarında bu belirtilmediği için acaba tam olarak neyi kastettiklerini merak ettim açıkçası :)

Eskilerden gelme bir alışkanlık bu, eskiden Office programlarını iyi kullananlar ve bilgisayarda klasör açıp mail gönderebilenlere bilgisayar korsanı gözüyle bakıldığı için böyle bir ifade kullanmışlar, kime göre iyi neye göre iyi çok yanlış bir ifade aslında :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı