İyi bir bilgisayar sahibi olamamak

Hocam zaten ironisine yazdım mantıklı geldi diye PC'm 15000-20000 TL etmez en fazla 8000 TL eder ki satmayı düşünmüyorum maalesef.
Memleketin ironiden geçilmediği şu kıymetli zamanlarında maalesef ben de ironisine yazmıştım. Satmada zaten, elindekinin bir kaç aya değeri artar.
Bence NVIDIA GeForce NOW alıp güzel bir internete para verip Steam'den indirimli oyun kovalarsan olur bu iş.Tabiki sağlam bir pc gibi olmaz ama canın daha az sıkılır diye düşünüyorum.
Sorun da orda dostum. Ara mesajlarda da belirttiğim gibi binanın altyapısını bırak internet portları bile yokmuş. Saolsun enişte bey o kadarını düşünememiş. Elimdeki internet yakın zamana kadar Turkcell Superbox idi. Kampanyayı bitirip zorla çıkardıklarından Vodafone Redbox müşterisi olmak zorunda kaldım. Max hız 15 Mbps. NOW için minimum 25 Mbps gerekir. Ki o bile birkaç milisaniye gecikmelere maruz kalmakta.

Memleketin ironiden geçilmediği şu kıymetli zamanlarında maalesef ben de ironisine yazmıştım. Satmada zaten, elindekinin birkaç aya değeri artar.

Sorun da orada dostum. Ara mesajlarda da belirttiğim gibi binanın altyapısını bırak internet portları bile yokmuş. Saolsun enişte bey o kadarını düşünememiş.

Geçmiş olsun eğer gerçekten öyleyse sana bir tane internet alt yapısı olan ev tutup bilgisayarı orada kullan demek istiyorum ama bu da çok saçma kaçar.Farklı bir fikir gelirse buraya yazarım konuyu takipteyim.

Geçmiş olsun eğer gerçekten öyleyse sana bir tane internet alt yapısı olan ev tutup bilgisayarı orada kullan demek istiyorum ama bu da çok saçma kaçar.Farklı bir fikir gelirse buraya yazarım konuyu takipteyim.
Tüm bunlar için de iş gerekiyor. Züğürtüm çünkü işsizim. Yakın zamanda tanıdığım Toyota Sakarya fabrikası için 6 aylık işçi başvurusundan bahsetti. Çalışma ortamı çok sıkıntılı belliki. İnsanlar robot olmuş. Düşündüm bir sistem için değer mi diye ki o da kabul ederlerse, karar verme aşamasındayım. Bir kaç ay diş sıkabilirsem sıkacağım. Bakalım.

Umarım iyi bir PC'ye sahip olursun bir gün ama dert etme bu kadar bence.
Şu vakte kadar sahip olamadım, belki bundan sonrası için mutlu eder diye umuyorum sahip olabilirsem. Aslında bunu biraz da gözlemlemek için istiyorum. Mutlu edebilirse ne ala. Edemezse bir kaç ay bekler, değerlendiği o kısacık dönemin ardından okutur, kar ederim.

İyi bilgisayar alınca da "he, böyle miymiş? " diyip oyun bile oynamayacaksın. Yani çok takma. Ben şu anki canavarımı almadan önce yıllarca zamanının çok gerisinde bilgisayar ve laptop kullandım. PS4 çıkmıştı hala PS2 oynuyordum. Nuh'tan kalma bilgisayarım vardı, açılması için 5-10 dakika beklerdim.
Sonra tüm o günlerin acısını çıkartmak için bir canavar aldım ve şimdi okul, yaşam derken oyun sürem çok azaladı, oynadığım oyun da Valorant.
Yani çok sallama. Para mutluluğu satın almıyor, zevki de.

İlla oyun oynamak istiyorsan çek bir PS4, PS4 Pro, Series S, keyfine bak. Laptop'a da SSD takarsın, tertemiz.

Selamlar dostlarım. 25 yaşıma kadar 2 bilgisayarım oldu. 1.si crea marka masaüstü ki kendisini ortaokul 1. sınıftayken almıştım. 2.sini üniversite 1. sınıfta dayım almıştı sağ olsun. Kendisinin özellikleri:

ASUS K555lb.
940M ekran kartı.
8 GB RAM.
Intel Core i5-5200u CPU 2.20 GHz.

Son 6 senedir beni iyi taşıdı. Fakat içimde bir yerlerde hep akıcı oyun oynayabileceğim bir sistemin hayaliyle yaşadım (ki bu abartı değil. Tutku veya takıntı her ne derseniz). Gerek kur oranlarının her geçen yıl daha berbat bir hal alması, gerek yaz okullarına kalarak işte çalışıp para biriktiremememden dolayı hiçbir zaman ne kendime sistem toplayabildim, ne dizüstü alabildim. İçimde hala bir yaradır zira artık iş hayatı olacak. Sağlam sistem olsa da ne fark eder ki derdim yakın zamana kadar. Ama saplantılar işte. Haftalık rutin olarak herhangi bir oyun açarım, en dandik ayarlarda 40 FPS dolaylarında alırım. Kafam bozulur, netten araştırmaya başlarım Gaming laptopları, daha çok kafam bozulur. Bu döngüyü son 4 senedir kıramadım. Ne zaman böyle bir hevese girsem, her zaman kursağımda kalmıştır. Hayır anlayamıyorum arkadaş, project zomboid gibi bir oyun nasıl 60 FPS vermez en düşük ayarlarda? Günlük hayatta hangimiz problem yaşamıyoruz ki. Günlük hayatımda yaşadığım bir problemin ardından kafamı dağıtayım şöyle diyemiyorum arkadaş. Oyunlarda benim bir nevi sigaram. Düzgün performans alamadığım zaman kafamı dağıtamıyorum. Senelerdir bıktım yok "ekran Hz arttırma videoları", "düşük sistem yüksek FPS-YouTube" videoları izlemekten. Keşke saksıyı az daha çalıştırsaydım da yazın birkaç ay çalışarak kurlar bu denli çıldırmadan bir makine çekseydim altıma derim hala.

Tüm bunları anlattım çünkü başkaları için küçük, benim için büyük bir sorun olan zihnimdeki bu bulamaç döngüyü kırmam gerektiği kanısına yeni varmış bulunuyorum. Bu konuda canım muazzam sıkkın. Kurların son çıldırışından sonra benim devreler hepten yandı. Amacım tavsiye almak. Şu saatten sonra neyime iyi bir sistem demeden önce son bir kez sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Ne yapmalı? (dipnot: Bu konu benim için gerçekten hassas. Dalgasının geçilmesi teklif dahi edilemez.)
0 Tek paragraf gibi arada boşluklar olmadan yazma lütfen. Okuması zorlaşıyor .

1 İyi bir sistemi herkes hakeder bence. Sanki sms özelliği olmayan telefon gibidir oyunları açamayan bilgisayar.
Herkesin stresini atabileceğini ,mutlu olabileceği birşeye ihtiyavı var. Kimisi dışarda gezmeyi,kimisi futbol gibi şeyleri kimileri de bilgisayar oyunlarıyla bunu gideriyor. Diğerleri de sosyal medya,televizyon veya kahvede vakit geçirmeyle bunu yapıyor.

2 Bende uzun süreler gta v gibi oyunları oynayamamış biriyim. Birkaç gün önce yeni sistemimi aldım. Şuan kendimi daha iyi hissediyorum.

Not:Benimde 2+1 bilgisayarım oldu. İlki notebook ikincisi ikinci el masaüstü üçüncüsü intel. Ama inteli satıp kendime amd li sistem aldım. Bu sonuncu ile muazzam grafikleri görme imkanım oldu.
Bu sayede şu yorumu yapabiliyorum:Teknoloji biraz daha ilerlese cidden gerçek gibi şeyler görebileceğiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı