İyilik kişiden kişiye göre değişir. Bakmayın züğürt olduğuma, kimine göre "açgözlü" isteklerim var, kimine göre "hak eder" türden isteklerim. İncelemelere yeterince gözlemlediğimde karşılaştığım durum şudur. Optimizasyon sorunları olsun veya olmasın. En zorlu oyunda dahi RTX 3080'li laptop'lar 50 fps değerlerine düşebilmekte. Aslına bakarsanız 30-59 arası fps değerleri oynanabilir türden değerler değildir. Başkalarına göre kişinin bu değerleri görmesi, onun o oyunu oynayabildiği ve sisteminin kaldırabildiği söylenir. Bana göre bu büsbütün saçmalıktır. İnsan gözünün akıcılığı yakalayabileceği minimum değeri 60fps ile sabittir. Tabi bu benim düşüncem. 59'u gördüğü anda göz onu farkeder. Alışkanlığından değil, yalnızca hisseder bir sebebi yoktur. Şu şekilde düşünmeyin, 120 fps alıştı göz, 60fps kasıyor gibi gelir. Elbette ufakta olsa o farkı hissedecektir. Fakat 59 ve altı fps değerleri gözüne çok daha fazla takılacaktır.
Deneme sunucusu için mi söylüyorsunuz yoksa aylık 74,90 Türk Lirası ile sahip olduğunuz sunuculardan mı söz ediyorsunuz? 2. sorum da 60fps 720P mi yoksa 1080p'mi? (1080p olduğunu sanmıyorum).
Dipnot: Benim internetim max. 15 Mbps. Çoğu zaman 5-6 hatta 2-3 sularında takılıyor kafasına göre. Vodafone sonuçta normal.
Hmm, sinirliyizde. Anlaşıldı.
O kadar işinin arasında seni meşgul etmeyelim dostum. Kolay gelsin