İyi bir bilgisayar sahibi olamamak

Bende 17 yaşıma gireceğim 2 ay sonra hayatımda ilk bilgisayarım 2 sene önce alındı bana onuda 1 sene ekspertizde çalıştım 2 senede Bilgisayar ve kamera işleri yapan yerde çalıştım aldım o zamanlar çok pahalı değildşi şimdiye göre amd ryzen 5 2600 16 gb ram 2800mhz Amd sapphıre rx570 240 gb ssd 75hz mönitör msi a320m a pro anakart bu alabildim şimidlik iyi ama ileride bilemem.

Bence NVIDIA GeForce NOW alıp güzel bir internete para verip Steam'den indirimli oyun kovalarsan olur bu iş.

Ben son 1 aydır bunu yapıyorum. İnternetim 16 Mbps olduğu halde en az 60 FPS oynayabiliyorum. Fakat VPN'sidir hesabıdır falan uğraştırıyor. Sıra işi de çok kötü. Bazen 400 kişi beklediğim oluyor.

İyi bilgisayar alınca da "he, böyle miymiş? " diyip oyun bile oynamayacaksın. Yani çok takma. Ben şu anki canavarımı almadan önce yıllarca zamanının çok gerisinde bilgisayar ve laptop kullandım. PS4 çıkmıştı hala PS2 oynuyordum. Nuh'tan kalma bilgisayarım vardı, açılması için 5-10 dakika beklerdim.
Sonra tüm o günlerin acısını çıkartmak için bir canavar aldım ve şimdi okul, yaşam derken oyun sürem çok azaladı, oynadığım oyun da Valorant.
Yani çok sallama. Para mutluluğu satın almıyor, zevki de.

İlla oyun oynamak istiyorsan çek bir PS4, PS4 Pro, Series S, keyfine bak. Laptop'a da SSD takarsın, tertemiz.
Sen sensin, ben de benim dostum. Geleceğin ne getireceğini hiç birimiz bilemeyiz. Deneyimleyip gözlemleyen sade insanlarız. Doğamız bunu gerektirir. Gözlemlemenin sağlaması da o işte tecrübe sahibi olabilmektir. Tecrübe sahibi olmak da o işi gerçekleştirmekten geçer.
Benim oynadığım oyunlar genelde çok sık oynanan oyunlar değil. Benim küçük bir dünyam var ve bu küçük dünyamda kavrulan bir tipim. Çok bilinen deli dehşet oyunları sırf moda diye oynayan oyuncular gibi değilim.
Aslında belirtmemek benim hatam. Bir tek oyunlar için değil, bilgisayarda yaptığım her işlem hızlı olsun isterim. Sırf bu yüzden win10 1703 güncellemesini kullanmaktayım. En hızlı ve stabil çalışan sürüm bu sürüm olduğundan dolayı. Yani maksat sadece oyun oynamak değil, yeni nesil oyun, program ve işlem hızı gerektiren neredeyse tüm araçlar için güncel bir sisteme sahip olmak istemek. Tabii günümüz şartları elimi fazlasıyla zorladığından dolayı en fazla tavsiye alıp, sohbet etme eylemine evrildi konu. Normal olarak.
0 Tek paragraf gibi arada boşluklar olmadan yazma lütfen. Okuması zorlaşıyor .

1 İyi bir sistemi herkes hakeder bence. Sanki sms özelliği olmayan telefon gibidir oyunları açamayan bilgisayar.
Herkesin stresini atabileceğini ,mutlu olabileceği birşeye ihtiyavı var. Kimisi dışarda gezmeyi,kimisi futbol gibi şeyleri kimileri de bilgisayar oyunlarıyla bunu gideriyor. Diğerleri de sosyal medya,televizyon veya kahvede vakit geçirmeyle bunu yapıyor.

2 Bende uzun süreler gta v gibi oyunları oynayamamış biriyim. Birkaç gün önce yeni sistemimi aldım. Şuan kendimi daha iyi hissediyorum.

Not:Benimde 2+1 bilgisayarım oldu. İlki notebook ikincisi ikinci el masaüstü üçüncüsü intel. Ama inteli satıp kendime amd li sistem aldım. Bu sonuncu ile muazzam grafikleri görme imkanım oldu.
Bu sayede şu yorumu yapabiliyorum:Teknoloji biraz daha ilerlese cidden gerçek gibi şeyler görebileceğiz.
0- Dediğini anlayamadım, anlarsam ve uygun görürsem mantığını bir dahakine dikkat edebilirim. Cümlelerin akıcı ve okunabilir olması güzeldir. Benzer şekilde yazım hatalarına dikkat etmeni tavsiye edebilirim. Yazım ve imla hatalarıyla dolu. Tabi arzuna bağlı.

1- Evet bende benzer düşünceleri taşıyorum.

2- Sisteminiz nedir?

Not: Bu devirde sağlam bir sistem dizmek hayli güç. Hele ki senelerin getirdiği bir açlık varken.

Son düzenleme:
Sen sensin, ben de benim dostum. Geleceğin ne getireceğini hiç birimiz bilemeyiz. Deneyimleyip gözlemleyen sade insanlarız. Doğamız bunu gerektirir. Gözlemlemenin sağlaması da o işte tecrübe sahibi olabilmektir. Tecrübe sahibi olmak da o işi gerçekleştirmekten geçer.
Benim oynadığım oyunlar genelde çok sık oynanan oyunlar değil. Benim küçük bir dünam var ve bu küçük dünyamda kavrulan bir tipim. Çok bilinen deli dehşet oyunları sırf moda diye oynayan oyuncular gibi değilim.
Aslında belirtmemek benim hatam. Bir tek oyunlar için değil, bilgisayarda yaptığım her işlem hızlı olsun isterim. Sırf bu yüzden win10 1703 güncellemesini kullanmaktayım. En hızlı ve stabil çalışan sürüm bu sürüm olduğundan dolayı. Yani maksat sadece oyun oynamak değil, yeni nesil oyun, program ve işlem hızı gerektiren neredeyse tüm araçlar için güncel bir sisteme sahip olmak istemek. Tabii günümüz şartları elimi fazlasıyla zorladığından dolayı en fazla tavsiye alıp, sohbet etme eylemine evrildi konu. Normal olarak.

0- Dediğini anlayamadım, anlarsam ve uygun görürsem mantığını bir dahakine dikkat edebilirim. Cümlelerin akıcı ve okunabilir olması güzeldir. Benzer şekilde yazım hatalarına dikkat etmeni tavsiye edebilirim. Yazım ve imla hatalarıyla dolu. Tabi arzuna bağlı.

1- Evet bende benzer düşünceleri taşıyorum.

2- Sisteminiz nedir?

Not: Bu devirde sağlam bir sistem dizmek hayli güç. Hele ki senelerin getirdiği bir açlık varken.
0 Bunun neresini anlayamadın. Yazdığım en basit şey. Tek parça halinde yazınca satırlar arasında boşluk olmadığından göz kayboluyor. Ve birbiri ile alakası olmayan cümleler paragraf paragrag ayrılmalı. (Yazım yanlışlarına pek dikkat etmem. Hızlı yazdığım ve başka işimde olduğu için umursamıyorum. ) Modlar ceza veriyor zaten uyarmana gerek yok.
2 sistemimi konularımdan öğrenebilirsin. Gereksiz yere sormana gerek yok.

Bende 17 yaşıma gireceğim 2 ay sonra hayatımda ilk bilgisayarım 2 sene önce alındı bana onuda 1 sene ekspertizde çalıştım 2 senede Bilgisayar ve kamera işleri yapan yerde çalıştım aldım o zamanlar çok pahalı değildşi şimdiye göre amd ryzen 5 2600 16 gb ram 2800mhz Amd sapphıre rx570 240 gb ssd 75hz mönitör msi a320m a pro anakart bu alabildim şimidlik iyi ama ileride bilemem.
İyilik kişiden kişiye göre değişir. Bakmayın züğürt olduğuma, kimine göre "açgözlü" isteklerim var, kimine göre "hak eder" türden isteklerim. İncelemelere yeterince gözlemlediğimde karşılaştığım durum şudur. Optimizasyon sorunları olsun veya olmasın. En zorlu oyunda dahi RTX 3080'li laptop'lar 50 fps değerlerine düşebilmekte. Aslına bakarsanız 30-59 arası fps değerleri oynanabilir türden değerler değildir. Başkalarına göre kişinin bu değerleri görmesi, onun o oyunu oynayabildiği ve sisteminin kaldırabildiği söylenir. Bana göre bu büsbütün saçmalıktır. İnsan gözünün akıcılığı yakalayabileceği minimum değeri 60fps ile sabittir. Tabi bu benim düşüncem. 59'u gördüğü anda göz onu farkeder. Alışkanlığından değil, yalnızca hisseder bir sebebi yoktur. Şu şekilde düşünmeyin, 120 fps alıştı göz, 60fps kasıyor gibi gelir. Elbette ufakta olsa o farkı hissedecektir. Fakat 59 ve altı fps değerleri gözüne çok daha fazla takılacaktır.
Ben son 1 aydır bunu yapıyorum. İnternetim 16 Mbps olduğu halde en az 60 FPS oynayabiliyorum. Fakat VPN'sidir hesabıdır falan uğraştırıyor. Sıra işi de çok kötü. Bazen 400 kişi beklediğim oluyor.
Deneme sunucusu için mi söylüyorsunuz yoksa aylık 74,90 Türk Lirası ile sahip olduğunuz sunuculardan mı söz ediyorsunuz? 2. sorum da 60fps 720P mi yoksa 1080p'mi? (1080p olduğunu sanmıyorum).
Dipnot: Benim internetim max. 15 Mbps. Çoğu zaman 5-6 hatta 2-3 sularında takılıyor kafasına göre. Vodafone sonuçta normal.
0 Bunun neresini anlayamadın. Yazdığım en basit şey. Tek parça halinde yazınca satırlar arasında boşluk olmadığından göz kayboluyor. Ve birbiri ile alakası olmayan cümleler paragraf paragrag ayrılmalı. (Yazım yanlışlarına pek dikkat etmem. Hızlı yazdığım ve başka işimde olduğu için umursamıyorum. ) Modlar ceza veriyor zaten uyarmana gerek yok.
Hmm, agresifizde. Anlaşıldı.
O kadar işinin arasında seni meşgul etmeyelim dostum. Kolay gelsin :)

Son düzenleme:
İyilik kişiden kişiye göre değişir. Bakmayın züğürt olduğuma, kimine göre "açgözlü" isteklerim var, kimine göre "hak eder" türden isteklerim. İncelemelere yeterince gözlemlediğimde karşılaştığım durum şudur. Optimizasyon sorunları olsun veya olmasın. En zorlu oyunda dahi RTX 3080'li laptop'lar 50 fps değerlerine düşebilmekte. Aslına bakarsanız 30-59 arası fps değerleri oynanabilir türden değerler değildir. Başkalarına göre kişinin bu değerleri görmesi, onun o oyunu oynayabildiği ve sisteminin kaldırabildiği söylenir. Bana göre bu büsbütün saçmalıktır. İnsan gözünün akıcılığı yakalayabileceği minimum değeri 60fps ile sabittir. Tabi bu benim düşüncem. 59'u gördüğü anda göz onu farkeder. Alışkanlığından değil, yalnızca hisseder bir sebebi yoktur. Şu şekilde düşünmeyin, 120 fps alıştı göz, 60fps kasıyor gibi gelir. Elbette ufakta olsa o farkı hissedecektir. Fakat 59 ve altı fps değerleri gözüne çok daha fazla takılacaktır.

Deneme sunucusu için mi söylüyorsunuz yoksa aylık 74,90 Türk Lirası ile sahip olduğunuz sunuculardan mı söz ediyorsunuz? 2. sorum da 60fps 720P mi yoksa 1080p'mi? (1080p olduğunu sanmıyorum).
Dipnot: Benim internetim max. 15 Mbps. Çoğu zaman 5-6 hatta 2-3 sularında takılıyor kafasına göre. Vodafone sonuçta normal.

Hmm, sinirliyizde. Anlaşıldı.

O kadar işinin arasında seni meşgul etmeyelim dostum. Kolay gelsin :)
Not: Sinirli değilim ama internette yazınca insan duygularını geçiremiyor. Zamanında başkaları da yanlış anlıyordu.

Hocam benim 16 Mbps internet bile arada drop girdiriyor rahat oynayamıyorum.
Deneme sunucusu için mi söylüyorsunuz yoksa aylık 74,90 Türk Lirası ile sahip olduğunuz sunuculardan mı söz ediyorsunuz?
Basic paket, deneme için sunuyorlar bu seçeneği ama ben 1 aydır bal gibi oynuyorum.
2. sorum da 60fps 720P mi yoksa 1080p'mi? (1080p olduğunu sanmıyorum).
60 FPS 720P ücretsiz paket olduğu için. 1080P paket paralı olanda var.

Hocam benim 16 Mbps internet bile arada drop girdiriyor rahat oynayamıyorum.
Muhakkak olur. Droplari kasılmalar, tahammül seviyesini zorluyor insanın. Ya hep ya hek düşüncesinde biri olduğum için alacaksam en iyisi olsun kafasındayım. Bu standarda göre almam gereken parça 45k dolaylarında maalesef.
Basic paket, deneme için sunuyorlar bu seçeneği ama ben 1 aydır bal gibi oynuyorum.
Ben denemek istemiştim. 3 saat diyordu. Bekledim bakalım ona göre alırım diyordum. 3 saati,n sonunda 5 dakika kaldır ibaresi yarım saat olup geçmeyince bıraktım test edememiştim.
60 FPS 720P ücretsiz paket olduğu için. 1080P paket paralı olanda var.
60 fps 1080p için min. 25 gerekiyordur diye düşünüyorum. O da milisaniyelik gecikmenin daha yüksek olduğu bir senaryo için.
Not: Sinirli değilim ama internette yazınca insan duygularını geçiremiyor. Zamanında başkaları da yanlış anlıyordu.
Muhakkak

Spor? Spor artık lüks oldu dostum. Aylık 250TL vermek mesele değil de, düzgün beslenebilmek mesele. Haklı mıyım yoksa haklı mıyım?
Kirli beslenince de olur ancak her şekilde beslenmeye çok para gidiyor.
Takviye gıdası var, beyaz veya kırmızı et alması var, protein veya karbonhidrat içeren besinleri alması var, var da var. :(

Ben de 2014'ten beri imzamda yer alan laptopu kullanıyorum. Kötü bir sistem de sayılmaz. Bu zamana kadar iyi kötü idare etti. Güncel olmayan oyunlarda tabii ki. Ben de hep iyi bir bilgisayarım olsa ayarları kökleyip rahat rahat oynasam dedim, oynayamadığım oyunları yayıncılardan izledim, ulan yayıncılar da ne kazanıyor köpek gibi sistem dizmişler dedim, kıskandım. Ben de alayım dedim ama her seferinde fiyatlar bu hayalin gerçekleşmesine engel oldu. Her seferinde de fiyatlar artmaya artmaya ve artmaya devam etti. Kardeşim bu sene başka ilde üniversiteye başladı. Haliyle bir laptop ihtiyacı var. Oyun oynayan birisi değil. Bendeki laptop hayli işini görür. Laptoplara saçma paraları vermektense ben bir kasa alayım benim laptopu ona vereyim dedim. 1 aydır araştırma halindeyim. Madem bu yükün altına gireceğim, iyi bir sistemim olmalı içindeki her parça kaliteli olmalı dedim. R5 5600X ve 3060 Ti ana parçalarım olarak belirledim. 16-17k sadece kasanın maliyeti. Monitör ise 3K. 20k gibi bir fiyat beni hayalime ulaştırabilir. Ya herro ya merro yani. Yaklaşık 4 senedir çalışıyorum. Şükür iyi kötü kazancım var. Askerliği bedelli yaptım 30k para uçtu. Sonrasında doğru dürüst birikim yapamadım. Bu devirde paranın gerçekten kıymeti yok. Bir şekilde gidiyor anlayamadan. Ben de 27 yaşındayım. 20k sistemi nakit versem birikimimin büyük çoğunluğu yok olacak. Taksitle almaya çalışsam 20klık bir kredi kartı gerek ve vade koyacak. Kredi çeksen bir dert. Girdim bir işin altına ama çıkabilecek miyim bilmiyorum. Dediğin gibi elin conisi bu kadar araştırmaya girmeden bu kadar kafa patlatmadan her parçayı maksimuma getirip pizza yerken sipariş veriyor. En çok dokunan da bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı