İyi bir bilgisayar varken neden kullanılmasın?

Coffee Lake

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cümleten selamünaleyküm, bu konu biraz saçma olabilir kusura bakmayın, hayat hikayesi. Yaklaşık 7 ay önce babamı mide kanserinden dolayı kaybettik. Bunun üzerine, o zamanlarda yeni bir bilgisayar istiyordum. Moral olsun diye yeni bir bilgisayar aldı ailem. Tabii 8. sınıf olmuşum başımda LGS derdi var. Ocağa kadar kullandım sonra kaldırdılar. Sonra geri aldım 1,5 ay kullandım iki hafta öncesinde geri kaldırdılar. Hani o kadar para verip yeni nesil bir cihaz almışsın, neden kullanmak varken kutularda çürütesin ki? Ders ile oyun bir arada olamıyor mu bana yardım edin.

Öncelikle başın sağ olsun kardeşim. Eğer bilgisayarda fazla vakit geçiren birisiysen bunu kontrol altına almak için çabalayabilirsin. Bilgisayara normalde baktığın saatten birkaç dakika (mesela 20-30) az bakmaya çalış. Bunu alışkanlık haline getir. Sonucunda bilgisayarı hem ders hem de oyun için kullanabilirsin. @Tesla Bobini hocamın dediği gibi, ailenle bir sonuca varmalısın. Kendine dikkat et.

Günde 1 saatle kendini sinirlandiramaz kimse.
İrade sahibi isen sınırlayabilirsin kendini.
Öncelikle başınız sağ olsun. Bence bu durumu ailen ile sakince konuşarak açıklamalısın tabii onlarda sanırım derslerden geri kalacağını düşünüyor ama durum çözülebilir.
Teşekkürler, ailemle durumu konuştuk bir program hazırladık beraber, düzenli bir şekilde uyarsam ve denemedeki puanımda artış olursa vereceklerine söz verdiler. Şuan ona uymaya çalışıyorum.

Öncelikle başın sağ olsun kardeşim. Eğer bilgisayarda fazla vakit geçiren birisiysen bunu kontrol altına almak için çabalayabilirsin. Bilgisayara normalde baktığın saatten birkaç dakika (mesela 20-30) az bakmaya çalış. Bunu alışkanlık haline getir. Sonucunda bilgisayarı hem ders hem de oyun için kullanabilirsin. @Tesla Bobini hocamın dediği gibi, ailenle bir sonuca varmalısın. Kendine dikkat et.
Teşekkür ederim.

Kendini oyunlara kaptırıp öğretim hayatını mahveden çok genç tanıyorum, o yüzden ailenize hak verin. Derslerinizde başarılı olursanız zaten sizi sınırlayacaklarını sanmıyorum.

Hedefin neyse ona göre çalış, çalışmak istemiyorsan ailene söyle versinler hem oynar çalışırım diye bir şey yok sürekli oynarsın ailen iyi yapmış, anlıyorum seni ama yapacak bir şey yok, çalışmayacaksan dediğim gibi söyle ailene ne yapcağını kararlaştırsınlar liseye boşuna gitme açıktan oku mesleğe git meslek öğrenirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı