İyi Bir Çevre Nasıl Edinilir?

Çevremde çoğunlukla sevilmeyecek tipler dolu. Bu sebeple arkadaşım yok sayılır. Düşüncelerime yakın iyi bir arkadaş nasıl bulabilirim?
kusura bakma ama herkesle arkadaş olmak zorunda değilsin şerefsiz arkadaşın olacağına hiç arkadaşın olmasın daha iyi içinde bir istek olarak kalır ama en azından çelme yemezsin...
 
İyi ve kötü çevre her yerde vardır. Doğru kişileri seçmek, arkadaş olmak senin elinde. Yani bir nevi kendi yolunu kendi seçiyorsun çoğu durumda.

35 kişilik sınıfta 20'si sigara içiyordu. Ben içmeyenlere uyuyordum ve sonuç olarak içmedim. Bana göre doğru buydu. İstesem ben de içebilirdim. Olay böyle yani.
 
İyi bir çevre açıkcası iyi bir eiğitim alarak edinilir. Zaten o süreçte birçok insanla tanışırsın bazısı dost olur , bazısı arkadaş.
 
Kendin iyi ve kaliteli olmaya çalışırsan, karşına da iyi ve kaliteli insanlar çıkar. Bir insanla oturup kendinize faydanızın dokunacağı bir konuyu tartışmak, bir şeyler okuyup onu yorumlayarak zaman geçirmek de var, saçma bir dedikodu programı izleyip, işe yaramaz konularla verimsiz vakit geçirmek de var.
 
O iş hiç öyle değil. Fen lisesinde okuyorum ve insanların çoğu terbiyesiz, ağızlarından küfür düşmüyor. İnsanlarla alay etmek, her şeyle dalga geçmek onlar için çok basitleşmiş.

Ben de Fen Lisesinde okudum. Bugun Turkiye'deki tum buyuk sirketlerde tanidigim var. Hepsi 15 sene onceki arkadasim. Amerika'ya gidiyorum, gittigim eyalette fen lisesinden arkadasimla gorusuyorum.

Universite arkadaslari keza o sekilde. Dalga gecebilmek, bir seyleri ti ye alabilmek kolay degil.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı