İyi bir üniversite şart mı?

627879

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Şu an kendi şehrimdeki fen lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz gibi ilk sınavlar bitti ve benim de notlar biraz kötü geldi. Sonra aklıma bir soru takıldı. Ben ileride yapay zeka tabanlı teknolojiler üzerine çalışan bir şirket kurmak istiyorum. Bunu yaparken yatırımcı vs. bulurken iyi bir üniversiteden mezun olup olmadığıma bakıyorlar mı? Veya şöyle sorayım. Kendi mesleğimi kurmam için iyi bir üniversite okumam şart mı?

Merhaba arkadaşlar. Şu an kendi şehrimdeki fen lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz gibi ilk sınavlar bitti ve benim de notlar biraz kötü geldi. Sonra aklıma bir soru takıldı. Ben ileride yapay zeka tabanlı teknolojiler üzerine çalışan bir şirket kurmak istiyorum. Bunu yaparken yatırımcı vs. bulurken iyi bir üniversiteden mezun olup olmadığıma bakıyorlar mı? Veya şöyle sorayım. Kendi mesleğimi kurmam için iyi bir üniversite okumam şart mı?
İyi bir üniversite ve sunduğu imkanlar kişisel gelişimin ve network ağına doğrudan etkendir. Ayrıca aldığın öğretim kalitesi de bu anlamda değişir. Yapay zeka alanında çalışmak istediğini söylemişsin üniversite zamanı eğer iyi bir üniversite adı varsa elinde projelerine yatırımcı bulurken ve destek alırken 1-0 önde başlarsın elzem değildir ancak çok güçlü bir imkandır.

Üniversite okumadan da çok şey olur diyenleri iplemeni fazla önermem zira tarih başarısızları yazmaz. 1 milyon üniversite okumamış varsa 5 bini bir şeyler başarmıştır. Kendi kişisel gelişimin her şeyden önce gelir ama bunları sertifikalandırmak da son derece önemlidir.

Yani açıkçası ders çalışıyım diyorum ama kendimi yazılımda vs. geliştirmek bana daha cazip geliyor ders çalışmak yerine onlara odaklanıyorum. Sertifika vs. almaya çalışıyorum çeşitli yerlerden. Bunların bana faydası olur değil mi?

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi yerler dışında diğer çoğu üniversite aynı denebilir akademik olarak. Üniversiteye gidin, diplomanızı alın yeter. Yukarıda ismini saydığım üniversiteler sizi öne atar sadece. Dünyadaki diğer üniversiteler yanında ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ gibi üniversiteler bile bir hiç.

Yani açıkçası ders çalışayım diyorum ama kendimi yazılımda vs. geliştirmek bana daha cazip geliyor ders çalışmak yerine onlara odaklanıyorum. Sertifika vs. almaya çalışıyorum çeşitli yerlerden. Bunların bana faydası olur değil mi?

Üniversitenin bile öneminin minimum düzeyde olduğu şu zamanda emin ol sertifikanı kimse umursamayacak.

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi yerler dışında diğer çoğu üniversite aynı denebilir akademik olarak. Üniversiteye gidin, diplomanızı alın yeter. Yukarıda ismini saydığım üniversiteler sizi öne atar sadece. Dünyadaki diğer üniversiteler yanında ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ gibi üniversiteler bile bir hiç.
Yeditepe,Marmara,YTÜ,Bilgi,Koç gibi pek çok iyi üniversite var ve bazıları yer yer Boğaziçinden bile iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı