Empatiyi sürekli yapmamak gerekiyor. Gerek insanlar gerek o anki olayın sıcaklığı ile yanlış anlaşılmaya, küçümsenmeye maruz kalabiliyorsunuz. Yaşadığım için biliyorum. Empatinin önemli bir yeri var ancak insanlara Müsamaha göstermek genelde naziklikten çıkıp karşı tarafın egosunu tatmin etmekle son buluyor. Bu yüzden mekandan mekana, kişiden kişiye yapılması gerekiyor.Empati yapmaya başladım birkaç senedir. Empati yapınca insanın kendisine saygısı artıyor, karşındaki insana da iyilik yapmış oluyorsun aslında. Bunun haricinde denk geldikçe iyilik yapmaya çalışıyorum.
Elbette her zaman yapmıyorum, gerektiğinde oluyor. Empati yaparken karşı tarafa hissettirmemeyi başarıyorum.Empatiyi sürekli yapmamak gerekiyor. Gerek insanlar gerek o anki olayın sıcaklığı ile yanlış anlaşılmaya, küçümsenmeye maruz kalabiliyorsunuz. Yaşadığım için biliyorum. Empatinin önemli bir yeri var ancak insanlara Müsamaha göstermek genelde naziklikten çıkıp karşı tarafın egosunu tatmin etmekle son buluyor. Bu yüzden mekandan mekana, kişiden kişiye yapılması gerekiyor.
Yine de tabii ki sokakta evsiz insanlara karşı yağmur yağarken falan empati yapın. İmkanınız varsa en azından bir insanın karnını doyurun. Büyük olmayan iyilikler de iyiliktir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.