İyi birisi olmak için neler yapıyorsunuz?

İnsanların sevdiği, saygı duyduğu o "iyi insanlardan" olmak için ne yapıyorsunuz?

Beni insanlar genelde sevmezler görünen kötülüklerim iyiliklerimi geçiyor. Perde arkasında ise elime para geçtikçe sma hastalarına yardım yapıyorum, artan paraüstlerini lösev kutularına atıyorum, lazım olmasa da harçlık girsin diye sokaktaki çocuklardan eşya alıyorum. Peki siz iyi olmak için ne yapıyorsunuz, iyi olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Bazı insanlar iyi olsan bile seni asla kabul etmez o yüzden bence zorunlu değil.

Bazı insanlar iyi olsan bile seni asla kabul etmez o yüzden bence zorunlu değil.
Kimsenin arkasından bir şey konuşmam. O yüzden çevremde spesifik karşı taraftan kaynaklı bir sorun yoksa benim de sorunumun olduğu biri yok. Okulda ya da herhangi bir ortamda benden nefret eden çok biri yoktur genelde.
Bununla ilgili çok güzel bir anım var:

Biz 26 kişilik sınıfta sadece 4 kişi üniversiteye hazırlanan arkadaş grubuyuz. Sınıftaki ucube mahlukatlar da boş derste iyice azıttılar. "Şaka" niyetiyle birbirlerine dayıyorlardı bildiğin. Yani sapıklık yapıp eğleniyorlardı. Bunları videoya çekip müdür yardımcısına ilettik. Dersi dinleyen ben hariç 3 kişi ve sınava da çalışmasalar en azından masum olan arkadaşlarım için böyle bir iyilik yaptım. Günah keçisi ilan edilmeyi, ispiyoncu olmayı göze alaraktan. Yapmam gerekeni yaptım. Bazen iyi insan da olmak isteseniz sevilmeyebiliyorsunuz. Herkesi memnun eden or.. diye bir söz var öyle işte.

İyi insan olsan da bir kişi seni kötülemek için bir şey bulur isterse, kendin ol yeter.
Yukarıda anlattığım olay tamamen bu dediğinizi kanıtlar nitelikte. Maalesef böyle garip insanlar da mevcut. Okulda, sokakta, meydanlarda..

Aslında ben neredeyse her konuda iyi bir insanım fakat konu kadınlar olunca biraz sapıklaşıyorum.
Sapıklık ciddi bir seviyeye ulaşmamışsa kırmızı çizgilerde esnemeler olur bazı insanlar hariç. O yüzden biyolojik bir ihtiyaç olduğundan yadırgamıyorum. Normaldir.

İyiliğin içten geldiğine ve sıkı bir iradeye bağlı olduğuna inanıyorum. Aşağıdaki maddelerden uzak duruyorum.

Eki Görüntüle 2525236
Kız mısınız bilmiyorum ama ben erkek olarak bile böyle tipleri görünce direnç bantlarıyla dövesim şaplaklayasım geliyor. Dünyaya katkınız olsun istiyorsanız böyle tiplemelerin egolarını tatmin etmesine izin vermemek gerekiyor.

Biz 26 kişilik sınıfta sadece 4 kişi üniversiteye hazırlanan arkadaş grubuyuz. Sınıftaki ucube mahlukatlar da boş derste iyice azıttılar. "Şaka" niyetiyle birbirlerine dayıyorlardı bildiğin. Yani sapıklık yapıp eğleniyorlardı. Bunları videoya çekip müdür yardımcısına ilettik. Dersi dinleyen ben hariç 3 kişi ve sınava da çalışmasalar en azından masum olan arkadaşlarım için böyle bir iyilik yaptım. Günah keçisi ilan edilmeyi, ispiyoncu olmayı göze alaraktan. Yapmam gerekeni yaptım. Bazen iyi insan da olmak isteseniz sevilmeyebiliyorsunuz. Herkesi memnun eden or.. diye bir söz var öyle işte.

Yukarıda anlattığım olay tamamen bu dediğinizi kanıtlar nitelikte. Maalesef böyle garip insanlar da mevcut. Okulda, sokakta, meydanlarda..

Sapıklık ciddi bir seviyeye ulaşmamışsa kırmızı çizgilerde esnemeler olur bazı insanlar hariç. O yüzden biyolojik bir ihtiyaç olduğundan yadırgamıyorum. Normaldir.

Kız mısınız bilmiyorum ama ben erkek olarak bile böyle tipleri görünce direnç bantlarıyla dövesim şaplaklayasım geliyor. Dünyaya katkınız olsun istiyorsanız böyle tiplemelerin egolarını tatmin etmesine izin vermemek gerekiyor.
Erkeğim hocam bende aynı şekilde şiddeti her ne kadar desteklemesem de bu tiplere karşı inanılmaz bir tutum içerisinde kendimi buluyorum insanlıktan yoksun hepsi.

IMG_6270.jpeg

Erkeğim hocam bende aynı şekilde şiddeti her ne kadar desteklemesem de bu tiplere karşı inanılmaz bir tutum içerisinde kendimi buluyorum insanlıktan yoksun hepsi.

Eki Görüntüle 2525247
Kendilerini(haşa) Allah zannede genellike bir avuç (en çok ırkçılığa uğrayan) ırkın insanlarının spermlerinden dünyaya gelen zavallılardan oluşuyor. Hepsine iki yumruk atsan bir yerleri moraracak ağlayacaklar ama toplu olunca herhalde yanındakilerin onu satmayıp onu savunacaklarını düşünüyorlar.

Ülkede her erkeğin Kadir Şeker olması gerekiyor. Sokakta attığınız gibi tiplere karşı ölümüne kendimizi savunmak lazım. Canımdan olacağıma sicilimden olurum.

Kendilerini(haşa) Allah zannede genellike bir avuç (en çok ırkçılığa uğrayan) ırkın insanlarının spermlerinden dünyaya gelen zavallılardan oluşuyor. Hepsine iki yumruk atsan bir yerleri moraracak ağlayacaklar ama toplu olunca herhalde yanındakilerin onu satmayıp onu savunacaklarını düşünüyorlar.

Ülkede her erkeğin Kadir Şeker olması gerekiyor. Sokakta attığınız gibi tiplere karşı ölümüne kendimizi savunmak lazım. Canımdan olacağıma sicilimden olurum.
Devletin el atmadığı yerde yumruk devreye girer politikasını sonuna kadar destekliyorum bu konuda. Bu gün bir kadına olur yarın bacına avradına. Virüs ve salgından daha öte bir şey varsa Başıboş sokağa bırakılan çocuklardır. Belki burada paylaşacağım cinayet haberlerinin yanı sıra basına yansımayan onlarca taciz, şiddet vardır eminim ki İlerde yeni çocuklar doğmayacağından doğum oranı düştüğü için. Ülkenin kaderi bunlara kalmamalı bir an önce halk olarak dejenerasyona uğramazsak. Güney Amerika, Venezuela gibi ülkeler bir televizyon uzağımızda olmak yerine direk içimizde var olur.

Kimseyle aşırı samimi değilim. Sürekli genel kültürümü geliştirmeye çalışıyorum. Aşırı samimi olmadığım için de gizemli görünüyorum ve insanlar, bana bu yüzden genelde saygı duyar. Kimsenin arkasından konuşmam. Yanımda arkadan konuşulmaya kalkılırsa da o masadan kalkarım çünkü başkasının arkasından konuşan, başka bir masada senin de arkandan konuşur ve A ya da B kişisinin arkasından konuşmaya ayıracak vaktim de yok. Hayatımı ve vaktimi kaliteli geçirmeye çalışıyorum. Sohbet için uygun konular seçmeye çalışıp karşımdaki insanın, sıkılmamasını sağlıyorum.

Biz 26 kişilik sınıfta sadece 4 kişi üniversiteye hazırlanan arkadaş grubuyuz. Sınıftaki ucube mahlukatlar da boş derste iyice azıttılar. "şaka" niyetiyle birbirlerine dayıyorlardı bildiğin. Yani sapıklık yapıp eğleniyorlardı. Bunları videoya çekip müdür yardımcısına ilettik. Dersi dinleyen ben hariç 3 kişi ve sınava da çalışmasalar en azından masum olan arkadaşlarım için böyle bir iyilik yaptım. Günah keçisi ilan edilmeyi, ispiyoncu olmayı göze alaraktan. Yapmam gerekeni yaptım. Bazen iyi insan da olmak isteseniz sevilmeyebiliyorsunuz. Herkesi memnun eden or. Diye bir söz var öyle işte.

Yukarıda anlattığım olay tamamen bu dediğinizi kanıtlar nitelikte. Maalesef böyle garip insanlar da mevcut. Okulda, sokakta, meydanlarda.

Bu dünyada zaten herkesi memnun etmek imkansız ne yaparsak yapalım imkansız bir tarafın gönlü mutlu olmuyor her zaman başkalarını düşünmek yerine insanın kendini düşünmesi gerek ama iyi insanlarda bu olmuyor en güvendiğinden bile dayak yiyebilirsin bu devirde.

Perde arkasında..
Perde arkasından yapiyorsaniz ne diye ne yaptiginizi burada söylüyorsunuz? Çok tezat ve komik oldu bu. Forum diye anonimsiniz diye yaptığınız şeyi açığa vurmanızi gerektirmiyor. Zaten bu yazdiklariniz maddi imkanı olanın rahatlıkla yapabileceği şeyler, çok da kıymetli değil.

Bu devirde iyi insan olmak kolay. Çevrenize bir zarariniz yoksa, yardım istendiğinde mümkün mertebe kosuyorsaniz iş bitmistir. İşin ahlak ve terbiye boyutuna hiç girmiyorum zaten onlar olmazsa hiç olmaz.

Perde arkasından yapiyorsaniz ne diye ne yaptiginizi burada söylüyorsunuz? Çok tezat ve komik oldu bu. Forum diye anonimsiniz diye yaptığınız şeyi açığa vurmanızi gerektirmiyor. Zaten bu yazdiklariniz maddi imkanı olanın rahatlıkla yapabileceği şeyler, çok da kıymetli değil.
Doğru haklısınız. Bu konuyu açmama sebep olan şey instagramda "cevreagaci" hesabı. Çöp topluyorlar gönüllü olarak. Normalde onlar da paylaşmak zorunda değiller ancak farkındalık yaratmak istemelerinden dolayı paylaşım yapıyorlar. Bu paylaşımlarda da bir kişinin sesi hariç yüzlerini göstermiyorlar olabildiğince.

Benim amacım da her gün binlerce ziyaretçi alan bu forumda anonim şekilde insanlara iyiliği yaymak. Her gün "cs2 valodan daha iyi kanzi" şeklinde sidik yarıştırmaktansa böyle bir konuda yaptığımız şeyleri anonim şekilde söyleriz, iyiliklerimiz yarışır. Tek amacım bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı