Çözüldü İyi internette ping var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raRixo

Hectopat
Daha fazla  
Valorant'ta internetimin iyi olmasına rağmen pingim çok yüksek ve hep ağ sorunu alıyorum. Nasıl çözebilirim?

Ping'in yüksek olmasına sebep olabilecek onlarca sebep olabilir. Sizin iyi sandığınız internetin kötü olması, modemin dandik olması, ISS ile olan bağlantınızın sıkıntılı olması, bina iç bağlantılarda sıkıntı olması, Wi-Fi veya kablo ile bağlı olmanız, oyun sunucusu sıkıntısı, yazılımsal sıkıntılar, ISS'nin dandikliği vs. vs.

Teşekkürler ben o dediğiniz unsurların elimde olanların (yani benim bakabileceğim olanlara bakayım)

Ping hız ile orantılı değildir, ping ile hız bambaşka şeyler. Kablosuz bağlanıyorsanız kablo ile bağlanın.

Teşekkürler ben o dediğiniz unsurların elimde olanların (yani benim bakabileceğim olanlara bakayım)
Kablolu bir şekilde internete bağlanın. Laptop/bilgisayarınıza modemden ethernet kablosu çekin. Hat değerleriniz de önemli ama internetinizde bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Evinizde sizden başka interneti kullananlar var ise tabii ping problemleri yaşamanız normal.

Elimde bağlı olmayan bir 50 mt kablo var (ev 2 katlı olduğu için ve modem alt katta ve benim üst katta olmam sebebiyle bağlamadım) uzunlu internet kalitesinde bir far yapar mı?

Hocam internet üst katta kablolu bağlantı da yok. Ping olması normal ama ping değeriniz nedir bizi bilgilendirin biraz.

elimde BAĞLI OLMAYAN bi 50 mt kablo var (ev 2 katlı olduğu için ve modem alt katta ve benim üst katta olmam sebebiyle bağlamadım) uzunlu internet kalitesinde bi far yapar mı?
Sorunun kaynağı belli oldu. Wifi bağlantı ping sıkıntısına neden olur. Kablo mesafesi hakkında çok bilgim yok ama wifi'den iyi olacağı kesin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı